CHP Kocaeli’den örnek proje: Halkın serası
Siyaset, 18 Ağustos 2021 17:22Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Kullar bölgesinde CHP örnek bir projeye imza attı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman ile birlikte “Halkın Serası” projesini tanıttı.
“Her yönüyle örnek proje!”
Tarhan: “Halkın Serası Projesi Cumhuriyet Halk Partisi Başiskele İlçe Başkanlığımız’ın Türkiye’ye ve Kocaeli’ye örnek bir projesi. Kocaeli’nin her tarafı sanayiye teslim olmuş durumda. Şehrimiz artık sanayiden nefes alamıyor. Bu projeyi hayata geçirerek, her tarafı sanayi olan bir şehirde tarım yapılabileceğini gösterdiler. Bu serada arkadaşlarımız salatalık, domates gibi ürünler yetiştiriyorlar. Vatandaşlar gelip buradan salatalık domates toplayabiliyorlar. İstediğiniz kadar toplayabilirsiniz, istediğiniz ücreti ödeyebilirsiniz. Belirli bir ücret değil, gönüllü olarak ücret ödüyorlar. Bu ücretler de öğrencilere burs olarak aktarılıyor. Türkiye’ye örnek bir proje bu!” dedi.
“Türkiye nefes alacaksa tarımla alacak!”
Tarımın ülke için önemine dikkat çeken Tarhan: “Başiskele Kullar Bölgesi’nde yapılan bu proje sanayi şehrinde tarım yapmanın mümkün olduğunu gösterdi. Toprağın ve tarımsal üretimin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu bugünlerde hep birlikte görüyoruz. Türkiye nefes alacaksa tarımla alacak! Başiskele ilçe başkanımız ve yönetimini bu anlamlı ve örnek projeden ötürü kutluyorum. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde hepimizin güzel şeyler duymaya, görmeye ihtiyacı var. Bu örnek projeyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
CHP Başiskele İlçe Başkanı Acurman da konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi: “Başiskele ilçe örgütü olarak oluşturduğumuz bu proje bir fikir üzerine şekillendi. İmece usulü işlettiğimiz bir sera yaratalım ve bununla eğitime katkı sunalım. Kullar bölgesi Kocaeli’nin en verimli ovası. Bu ova günden güne sanayiye teslim olmuş ve insanların artık nefes almakta zorlandığı, doğa ürünlerinin artık yetişmediği bir bölge haline gelmiş. Burada son kalan seralardan da biz kendimize işletmek için aldık. Hala yeşilden birtakım şeyler üretilebileceğini, sanayiye bu kadar yakın yerde bile kazanabileceğini gördük. Aldığımız katkılarla eğitimi destekliyoruz”
.gif)
Siyaset, 18 Ağustos 2021 17:22
Yorumlar (0)
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
Maaşlara zam düzenlemesi
Gebze’de AKP’li başkanlar esnaf turuna çıktı
