Farklı şekilde seçimi kaybediyorlar
Siyaset, 14 Ağustos 2021 11:08Aksoy Araştırma, ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. “Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz" sorusuna verilen cevapların sonucuna göre AKP ve MHP ilk kez farklı şekilde seçimi kaybediyor.
Aksoy Araştırma tarafından yapılan anketin sonucu belli oldu. Araştırma sonuçlarına göre; enflasyon, mülteci politikası ve işsizlik sorunları derken Ege ve Akdeniz bölgelerindeki orman yangınları ile son olarak Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketlerinin ardından iktidar kanadında ciddi derecede oy kaybı var.
Araştırmaya göre, bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 şeklinde.
KARARSIZ SEÇMEN YÜZDE 13
Mobil ortam ile gerçekleştirilen araştırmada yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapılan 1067 görüşme sonucu “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti.
Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,3 oldu.
AKP’nin oy oranı yüzde 30,6 iken Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,0 oldu. Temmuz ayının son haftasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 28,7 ile CHP oldu. Millet ittifakının diğer üyesi İYİ Parti ise yüzde 13,3 oy oranı ile en yüksek oy alan üçüncü parti oldu.
YENİ PARTİLERDE ORAN DÜŞÜK
Araştırmada, DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2,6, Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 0,8 ve Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1,7 oldu.
.jpg)
Siyaset, 14 Ağustos 2021 11:08
Yorumlar (0)
AKUT, kurtarma kapasitesinin sahadaki karşılığını Kocaeli’nde test etti!
Kocaeli vekilinden Bakan Şimşek’e sert sözler!
Dün yükseldi, bugün yön değiştirdi!
İkili hukuk var tepkisi tutuklama getirdi
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
Antalya’da restoran işleten İzmitli Orhan Küçük vefat etti
10 ili yıkan depremle ilgili borçlandırılma duyurusu
Gürlek, Erdoğan'ın sözünü çürüttü!
Benzin ve motorinde indirim yolda
Kocaeli’nin 8 ilçesinde yollar yenilenecek
Çocukların gelişimine sevgi dolu dokunuş
Gram altın 6 bin 600 liranın üzerine çıktı
Banka kartlarında manyetik şerit kaldırılıyor!
Kartepe’de açılan minyatür sergisi ziyaretçilerini bekliyor!
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Başkanvekili Obuz, Kocaeli Barosu Başkanı Solak’ı kutladı
Çayırova’daki veli eğitim kurslarında dersler başladı
Hey Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar!
Yeniden Refah’tan Real ve Carrefour alanlarına yönelik Kent Konut projesine tepki
Gelin en düşük emekli maaşını 34 bin 150 lira yapalım
O İlçedeki itfaiye binasında ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
Kocaeli’deki KÜDEP projesine her yazar bir eseri ile başvuruyor
Tanıklar görmemiş, duymuş ama İmamoğlu 1,5 yıldır hapiste!
Metin Doruklu'nun ismi Gölcük'teki bu parkta yaşayacak
