Büyükşehir’den çiftçilere 2 milyon litre akaryakıt desteği
Gündem, 30 Temmuz 2021 06:52Büyükşehir Belediyesi çiftçilerimize yaklaşık 2 milyon litre akaryakıt desteğinde bulunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üretimin her geçen öneminin arttığı dünyamızda çiftçilerimize desteğini de artırarak devam ettiriyor. Bu doğrultuda Kocaeli’de bitkisel üretim ve hayvancılık faaliyetinde bulunan 13 bin çiftçimize yaklaşık 2 milyon litre akaryakıt desteği verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla Kandıra’da gerçekleşen toplantıda çiftçilerimize akaryakıt kartı dağımı gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa verdiği destekler kapsamında Türkiye’ye örnek projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kandıra’da gerçekleştirilen çiftçilere akaryakıt kartı dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, ziraat odası başkanları, çok sayıda çiftçi ve vatandaşlar katıldı.
13 BİN ÇİFTÇİMİZE DESTEK
Çiftçilerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın” İlimiz sınırlarında aktif kayıt altında bitkisel üretim veya hayvancılık faaliyetlerinde bulunan 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığından destekleme alan 13 bin çiftçimize yaklaşık 2 milyon litre akaryakıt desteğinde bulunuyoruz. Desteğimiz 3 ay boyunca ayda 50 litre toplamda 150 litre olacak şekilde olacak. Kandıra ilçesinde 6 bin 200 çiftçimiz bu destekten yararlanacak” dedi.
“ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Nisan 2019- Temmuz 2021 tarihleri arasında 19 proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Başka Büyükakın” Bu tarihler arasında yaklaşık 40 milyon 100 bin TL değerinde destekte bulunduk. Yem Bitkisi Tohumu desteklemesi kapsamında 2 bin 500 çiftçimize 11 milyon 223 bin TL değerinde yardımda bulunduk. Yine Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında 95 çiftçimize bin 200 dekar alana 2 milyon 600 adet biberiye fidesi dikimi gerçekleştirdik. Yine Sera Naylonu Destekleme Projesi, Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi, Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilerimize destekte bulunduk. Çiftçimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
DOKTOR HASSASİYETİYLE BİZ DE SİZLERE KULAK VERİYORUZ
Belediyenin varlık sebebinin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu aktaran başkan Büyükakın “Vatandaşın neye ihtiyacı varsa, kulağımız sizde. Sizden ne ses geliyorsa dinliyoruz. Doktor hassasiyetiyle biz de sizlere kulak veriyoruz. Kolları sıvadık. İlk akaryakıt kartlarını burada veriyoruz. Arkadaşlarımız ardından köy köy dağıtacaklar. İnşallah sizlere bir nefes olur. Yaptığımız desteklerin sonucunun ne kadar olduğunu göz önüne alarak çalışıyoruz. Hayvancılık konusunda da çalışmalar yapacağız. Sizlere hem bilimsel destek hem de ekonomik destek yapmaya hazırız. Sizlerin daha fazla kazanmanız için elimizden gelen her imkanı sağlamaya hazırız” dedi. Konuşmalardan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın çiftçilere verilecek ilk akaryakıtı kendi elleri ile traktöre doldurdu.
.gif)
Gündem, 30 Temmuz 2021 06:52
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
