KİSGDER orman yangınlarına dikkat çekti
Gündem, 30 Temmuz 2021 23:58Kocaeli’nde ve ülke genelinde çıkan yangınlar toplumda büyük bir üzüntü meydana getirmiş ve orman yangınlarının tehlikesini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (KİSGDER) Başkanı Abbas Musa Gökburun Orman yangınlarının önüne geçmek için “orman yangınları eğitim seferberliği” yapılması gerektiğini ifade etti. Körfez ilçemizde çıkan yangının sebebinin temizlik için yakılan yangın olduğu anlaşıldı ve bu büyük bir eğitim eksikliğidir. Ormanlık alanda temizlik için ateş yakılmasının tehlikelerini ve zararlarını bilen biri asla böyle bir hareket yapmaz ve böylece 30 dönümlük arazinin yok olmasına sebebiyet vermezdi. Özellikle piknik sonrası bırakılan ateşler orman yangınlarının başlamasına neden oluyor. Piknik alanlarında yakılan ateşlerin oradan ayrılmadan en az bir saat önceden tamamen söndürülmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın özellikle Haziran-Eylül arasında bu tür hususlara daha dikkat etmesi gerekmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde gelecek yıllarda küresel ısınmayla birlikte, yangın sezonlarının uzayacağını ve orman yangınlarında belirgin artışlar olabileceğini göstermektedir.
Orman Yangınlarının birçok nedeni vardır; Bunlardan bazılarını ifade etmek gerekirse en başta ihmaller yer almaktadır. Gerekli tedbirleri almadan yakılan ateşlerin yangına dönüştüğü aşikârdır. Özellikle araçla yolculuk esnasında araçtan atılan sigara izmaritleri yangına sebebiyet vermektedir. Ormanda bırakılan şişe gibi mercek görevi gören ürünler yangın başlangıç sebebi olarak bilinmektedir. Sabotaj ve kasıtlı yapılan hareketlerde yangın olaylarında karşımıza çıkmaktadır.
Orman Yangınlarının çok büyük zararları vardır. Bunlardan bazıları; İnsan hayvan bitki gibi biyolojik canlıların yok olmasıdır. Orman canlılarının yaşayacağı alanlar azalır veya tamamen yok olur. Erozyon Sel ve hava kirliliği gibi doğal afetlerin hızın artar. İklimsel bozulmalar meydana gelir. İnsanların nefes almak için gittiği alanlar kısıtlanır ve birçok sektör olumsuz etkilenir.
Gündem, 30 Temmuz 2021 23:58
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
