Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz
Siyaset, 11 Temmuz 2021 19:57CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının kim olacağından çok cumhurbaşkanının niteliklerinin önemli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar ve bütün vatandaşlar da cumhurbaşkanını büyük bir dikkatle dinlerler acaba ne söylüyor diye? Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de Muhtarlar Buluşması'ndan konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
– Son günlerde bir cumhurbaşkanlığı tartışması oluyor. Ali mi olsun, Veli mi olsun, böyle bir anketler, şunlar bunlar geziyor ortalıkta. Önce ülkesini seven her vatandaşın elini vicdanını koyup şunu düşünmesi lazım. Bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı? Asıl sorumuz bu olmalı. Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Sen doğuda, sen batıda yaşadın, sen şöylesin, sen böylesin, hayır efendim bu ülkede yaşıyorsa 83 milyonu kucaklamalı, cumhurun başkanı olmalı yani tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı.
ÖNEMLİ BİR ŞEY VARSA KONUŞUR
– Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar ve bütün vatandaşlar da cumhurbaşkanını büyük bir dikkatle dinlerler acaba ne söylüyor diye? Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Önemli bir şey varsa konuşur işin özeti budur. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı. Yaşayışıyla örnek olmalı. Herkes bilmeli ki seçtiğimiz cumhurbaşkanı mütevazı bir adamdır, seçtiğimiz cumhurbaşkanı dürüst bir adamdır, seçtiğimiz cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla birilerinin tehdidine maruz kalamaz. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı ahlaklı bir cumhurbaşkanıdır. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı vatandaşla muhatap olurken alçak gönüllüdür. Cumhurbaşkanının böyle olması lazım. Bir cumhurbaşkanı arıyorsak niteliklerini önce kafamızda oluşturmamız gerekiyor.
SİYASETİ SOSYAL KİMLİKLER ÜZERİNDEN YAPMAK LAZIM
– Cumhurbaşkanı sevecen ve adaletli olmak zorundadır. Adaletin yanında durmak zorundadır. Bizim seçtiğimiz cumhurbaşkanı onurlu ve başı dik gezen biri olmak zorundadır. Birilerinin önünde eğilmeyen, tehdit edildiği zaman da meydan okuyan ‘araştırmazsanız namertsiniz' diyebilecek niteliklere sahip olmalı. Cumhurbaşkanının herkesi kucaklaması lazım. Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmaz. Biz ne üzerinden siyaset yapıyoruz? Biz sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz. Muhtarlık, işsizlik, apartman görevlileri, esnaf, sanayici bir sosyal kimliktir. Siyaseti sosyal kimlikler üzerinden yapmak lazım. Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaparsanız vatandaşın sorununu çözmüş olursunuz.
SİVİL VESAYETİ KALDIRMASI LAZIM
– Cumhurbaşkanının sivil vesayeti kaldırması lazım, yargı üzerindeki sivil vesayeti kaldırması lazım. Cumhurbaşkanının aynı zamanda darbe hukukunun kalıntılarını temizlemeyi söz vermesi lazım bu millete. Eğer bunlar olmazsa Türkiye demokrasisinin içinde ciddi yaralar ve o kapanmaz. Kanada'da, Japonya'da, Güney Kore'de, Avrupa Birliği demokrasi var değil mi? Evet. Peki bizde niye bütün kurallar işlemiyor? Biz birinci sınıf mı üçüncü sınıf mı demokrasiyi hak ediyoruz?
– Cumhurbaşkanının birinci sınıf demokrasiyi hedeflemesi lazım, parlamento üzerindeki vesayeti sonlandırması lazım. Ne demek parlamentonun üzerindeki vesayet? Milletvekili seçiyorsunuz, Allah aşkına siz gerçekten milletvekilini seçiyor musunuz? Sizin önünüze bir liste geliyor, listenin altına mühür vuruyorsunuz. Demokrasilerde olması gereken milletin vekilini millet seçer. Milletin vekilini millet seçerse orada demokrasi olur. Siz liste seçiyorsunuz milletvekili seçmiyorsunuz. Seçilen milletvekili vesayet altına kalıyor. Parlamento vesayet altında oluyor.
Siyaset, 11 Temmuz 2021 19:57
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
