Taksit isyanı
Ekonomi, 03 Temmuz 2021 23:10KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, bazı ürünlerin satışında kredi kartına taksit sayısının düşürülmesi için “BDDK’nın adeta yap-boz haline getirdiği taksit uygulaması ile birçok sektör mağdur olmuştur ve olmaya da devam ediyor” dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) , önceki gün yayınladığı yeni yönetmelikle; kredi kartı taksitlendirme sürelerini düzenledi. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya, mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya indirildi. Televizyon alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit sayısı ise 4 ay oldu.
BU ÇİFTE STANDART
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, yeni düzenlemeyi şöyle değerlendirdi:
“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu; kuyum, mobilya ve TV alımında kredi kartı taksit sayısını azalttı. Taşıt kredilerinde de vade süreleri ve kredi tutarları yine aşağı çekildi. BDDK’nın adeta yap-boz haline getirdiği taksit uygulaması ile birçok sektör mağdur olmuştur ve olmaya da devam ediyor. Bunların en başında geleni ise kuyum sektörüdür. Çünkü BDDK basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda altı aydan üç aya indirilmesine karar verdi. Ayrıca BDDK’nın bu çifte standart uygulaması çok büyük haksızlıktır ve eşitlik ilkesine aykırıdır."
SON DURUMU PAYLAŞTI
Özgenç, şu bilgileri verdi: “Taşıt alımında da kredi vadesi yeniden düzenlendi. Buna göre nihai fatura değeri yüz yirmi bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı altmış aydan kırk sekiz aya indirildi. Nihai fatura değeri yüz yirmi bin liranın üzerinde olup üç yüz bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı kırk sekiz aydan otuz altı aya düşürüldü.
Nihai fatura değeri üç yüz bin liranın üzerinde olup yedi yüz elli bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı otuz altı aydan yirmi dört aya indirildi. Nihai fatura değeri yedi yüz elli bin liranın üzerinde olup bir milyon beş yüz bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı yirmi dört aydan on iki aya çekildi”
Ekonomi, 03 Temmuz 2021 23:10
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
