Büyükşehirle sofram boş kalmıyor
Gündem, 13 Aralık 2020 13:39Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Gönül Kazan’ projesiyle 97 yaşındaki Saime teyzenin gönlünde taht kurdu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olup onların gönüllerinde yer edinmek için sosyal projelerini sürdürmeye devam ediyor. Evinde yemek yapamayacak vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilen “Gönül Kazan” hizmeti de bu örnek projelerden birisi. ‘Gönül Kazan’ projesine dahil olan 97 yaşındaki Saime Açıkgöz’ün 2 öğün yemeği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanıyor. Projeden memnun olduğu ifade eden Saime Teyze; “Allah belediyemizden razı olsun. Sofram hiç boş kalmıyor” dedi.
HERGÜN YEMEK GÖTÜRÜLÜYOR
Kandıra ilçesi Teksen köyünde ikamet eden ve yaşadığı 3 köyün en büyüğü olan 97 yaşındaki Saime Açıkgöz, 19 yıl önce eşini kaybetti. 80 yıldır aynı köyde ikamet eden Saime teyze, yaşından dolayı gündelik işlerinde zorlanıyor. Hastalığı olmayan Saime teyze Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gönül Kazan’ projesine dahil oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce yürütülen projeyle Saime teyzenin sofrası boş kalmıyor.
“ALLAH BELEDİYEMİZDEN RAZI OLSUN”
Yemek yapmakta zorlandığını ifade eden Saime Teyze; “Allah Belediyemizden razı olsun. 97 yaşındayım. Yaşımdan dolayı yemek yapamıyorum. Tek başıma bu evde yaşıyorum. Sağ olsunlar her gün yemeğim geliyor. Sofram hiç boş kalmıyor. Allah vesile olan herkesten razı olsun” dedi.
GÖNÜL KAZAN PROJESİ NEDİR?
“Gönül Kazan” projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşların evlerine hazır yemek ulaştırılıyor. Bu proje ile birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanarak, ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmadan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebiliyor.
.gif)
Gündem, 13 Aralık 2020 13:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Haziran ayında kapanan şirket sayısı arttı
100 TL'lik banknotlar da ATM'lerden kaldırıldı mı?
Beklenen depremle ilgili çarpıcı sözler!
Telefonlarını çekiçle paramparça ediyorlar
O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Körfez Ağrılılar Derneği’nden köy okuluna kütüphane
Kartepe’ye devlet hastanesi ne zaman yapılacak?
İzmit Oyuncak Müzesi’nde çocuklar eğlenirken öğreniyor!
Kıbrıs'ta asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı
Büyükakın sert çıktı: Mahkemeye verin
Otoparktaki aydınlatma lambaları patladı!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
Erdoğan'dan kurmaylarına yeni talimatlar!
Beklenen depremle ilgili korkutan sözler
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının 10. yılında dualarla anıldı
Zeytinoğlu haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Kocaeli vekili Kanko: Dış politika hamasetle değil, millî menfaatlerle yönetilir
Kocaeli Pazarcılar Odası, 3 ton karpuz dağıttı
Çayırovalılar 15 Temmuz’da bir araya geldi
Kokuyu alan fakire 1 tabak et!
KOTO'nun ASELSAN ziyaretinde ne konuşuldu?
Yeşil alana moloz atanlar cezalandırılmalı
AKP'liler DEM'lilere bunu izah ediyor!
Altında yükseliş için kritik seviye
Kocaeli-Yalova Otoyolu’nda 78 kilometrelik proje için planlar onaylandı
Mesele gündemi değiştirmek mi?
15 Temmuz’un 10. yılında Kocaeli
Dilovası’nda AKP’lilerden yeni kaymakama hayırlı olsun ziyareti
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz'dan sonra hazırlanan rapor nerede?
Büyükakın’dan 15 Temmuz şehitlerine vefa
IBAN uyarısı! Ciddi hukuki riskler doğurur
Özgür Özel'e soruldu! Yeni partinin ismi belli mi?
Kandıra’da güreş heyecanı!
Gergerlioğlu: 15 Temmuz’da Hulusi Akar’ın derdest edilme hikayesi baştan sona yalan
İş insanı Hasan Baykara’ya doğum günü sürprizi!
