İşten çıkarılan o işçi belediyeye açtığı davayı kazandı
Gündem, 20 Kasım 2020 22:22İzmit Belediyesi'nde işine son verilen Kamil Akgül isimli işçi açtığı davayı kazandı. Yerel mahkemeden çıkan kararın Yargıtay süreci de var. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un tepkisi de İzmit Belediyesi'nin hukuksuzluğuna mahkeme dur dedi şeklinde oldu.
Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un konuyla ilgili yazılı açıklamasının içeriği şöyle: İzmit Belediyesi’nde zabıta olarak çalışırlarken ,31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasi kimlikleri nedeniyle temizlik işleri müdürlüğüne sürgün edilen Kamil Akgül ve Adem Özay ‘ın çöp toplama elamanı alarak görevlendirilmek istendiği , bu yapılan işlemin iş kanunu 22 maddesine aykırı görevlendirme olduğunu ifade ederek itiraz ettik, ancak mevcut işyerlerinde çalışmaya devam ettikleri halde işveren tarafından tazminatsız işten çıkartıldıklar, bu hukuksuz uygulama karşısında sendikamız tarafından açılan dava sonucu mahkemesi biten Kamil Akgül’ün davayı kazandı.
31 Mart yerel seçimlerinden sonra bir çok işçi siyasi görüşünden veya sendikal tercihlerinden dolayı baskı, tehdit ve sürgünlere maruz kaldı. Bu haksız uygulamalar karşısında direnen işçiler işten atıldı, seçimden önce işçilere verilen hiç bir söz tutulmadığı gibi , hak ettikleri mesai ücretleri bile ödenmedi. Hakkını arayan işçiler ya sürgün edildi ya da amirleri tarafından darp edilerek işlerinden tazminatsız olarak kovuldu.
Bu işçiler için başlattığımız hukuk mücadelesi hala devam ediyor. Bu uygulamalar o kadar vicdansızca yapıldı ki, işçilerin yıllarca çalışıp hak ettikleri tazminatları bile verilmedi. Kin ve nefretlerini öyle bir boyuta taşıtılar ki mağdur olan işçilerimizin işsizlik maaşlarını almaları bile engellendi. Arkadaşlarımız aileleri ile açlığa mahkum edildi.
İşte bu işçilereden biri olan ve mahkemesi ilk biten Kamil Akgül için açtığımız dava sonuçlandı. O günde söylediğimiz gibi İzmit Belediyesi Başkanlığının bu haksız ve hukuksuz uygulamasına yargı dur dedi. İnşallah devam eden diğer davaları da kazanarak İzmit Belediye Başkanı ve yöneticilerinin yaptıkları bu hukuksuzlukları kamuoyuna ve Kocaeli işçisine şikayet edeceğiz.
Gündem, 20 Kasım 2020 22:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
Antalya’da restoran işleten İzmitli Orhan Küçük vefat etti
10 ili yıkan depremle ilgili borçlandırılma duyurusu
Gürlek, Erdoğan'ın sözünü çürüttü!
Benzin ve motorinde indirim yolda
Kocaeli’nin 8 ilçesinde yollar yenilenecek
Çocukların gelişimine sevgi dolu dokunuş
Gram altın 6 bin 600 liranın üzerine çıktı
Banka kartlarında manyetik şerit kaldırılıyor!
Kartepe’de açılan minyatür sergisi ziyaretçilerini bekliyor!
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Başkanvekili Obuz, Kocaeli Barosu Başkanı Solak’ı kutladı
Çayırova’daki veli eğitim kurslarında dersler başladı
Hey Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar!
Yeniden Refah’tan Real ve Carrefour alanlarına yönelik Kent Konut projesine tepki
Gelin en düşük emekli maaşını 34 bin 150 lira yapalım
O İlçedeki itfaiye binasında ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
Kocaeli’deki KÜDEP projesine her yazar bir eseri ile başvuruyor
Tanıklar görmemiş, duymuş ama İmamoğlu 1,5 yıldır hapiste!
Metin Doruklu'nun ismi Gölcük'teki bu parkta yaşayacak
En büyük kararsızlar!
Zeytinler ağaçlardan toplanıp yağ olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak
Kocaeli'de istihdam hamlesi
Kağıtsporlu sporcular önemli bir başarıya daha imza attı
Başkan Gökçe’den KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti
