Vergi affı mı geliyor?
Ekonomi, 05 Ağustos 2020 01:07MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın “vergi yapılandırması planlanıyor mu” sorusunu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği cevap "vergi affı gelebilir" yorumlarına neden oldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın “vergi yapılandırması planlanıyor mu” sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. Yeni ekonomi programına (YEP) işaret eden Albayrak, bu kapsamda gerekli düzenleme ve önlemlerin yaşama geçirileceğini bildirdi.YEP’te vergi yapılandırması olmayacağının açık şekilde belirtilmesine karşın Albayrak’ın öneriye doğrudan olumsuz bir yanıt vermemesi soru işareti yarattı. Hükümet daha önce de birçok “vergi affına” imza atmıştı.
AÇIK KAPI BIRAKTI
Milletvekillerinin soru önergelerine çoğunlukla “link” adres göstererek yanıt veren Albayrak, soru Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den gelince bu kuralını bozdu.
MHP’nin mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Karakaya, Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, salgının ekonomi üzerindeki etkilerine dikkat çekerek Albayrak’a şu soruları yöneltti: “Mali yapıyı iyileştirmek, devletin gelirlerini artırmak, vergi akışını hızlandırmak ve artırmak, daralan ekonomide sıkışan mükelleflere ödeme kolaylığı sağlayacak bir matrah artırımı ve vergi/ SGK yapılandırması planlanmakta mıdır?
Böyle bir planlama var ise düzenlemenin vergilendirme dönemleri itibarıyla kapsamı ve zamanlaması nedir?”Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Albayrak, bu sorulara “30 Eylül 2019 tarihinde kamuoyuyla paylaşılan YEP (2020-2022) kapsamında gerekli düzenleme ve tedbirler hayata geçirilecektir” yanıtını verdi. Albayrak’ın dikkat çektiği YEP’te, “Program süresince, vergi alacaklarına ilişkin yapılandırmaya gidilmeyecektir” hükmü yer alıyor.
Buna karşın Albayrak’ın önergeye bu yönde bir düzenleme yapılmayacağına yönelik açık bir yanıt vermek yerine, YEP kapsamında gerekli düzenleme ve önlemlerin yaşama geçirileceğini belirtmesi dikkat çekti.Albayrak’ın kapıyı açık bırakan yanıtı, “yeni bir vergi yapılandırması mı geliyor” sorusunu gündeme getirdi.
Ekonomi, 05 Ağustos 2020 01:07
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Sezer tahliye edilen site sakinleriyle bir araya geldi
Körfez’de banka müdürü Sevilmiş’e teşekkür plaketi
Selin izlerini silmek için tüm imkânlar seferber edildi
Beraat edeceğime inanıyorum
Dilovası’nda Muhtarlar Günü böyle kutlandı!
Hava nasıl olacak?
Bultürk Kocaeli Temsilciliği’nden Bulgaristan seçimleri açıklaması
İzmit Belediyesinden öğrencilere kek ve mandalina
12 yıl hapis cezası ile aranan zanlı yakalandı
BTP’liler Ulus Pazarı’na gidenleri de partilerine üye kaydetti!
Üreticilere yeni gelir kapısı: Mantar üretim çadırı
Çayırova’da Kitap Günleri kapılarını 7’inci kez ziyaretçilerine açtı
İYİ Parti çatısı altında buluşalım teklifi Ağıralioğlu'nu kızdırdı!
Körfez Yeşil Vadi Koleji’nden Vali Aktaş’a ziyaret
Bu ülkede hiç bir dönem her hafta bir başkan hapse atılmadı!
En düşük emekli maaşının yükseltilmesi istendi
Selde zarar gören araçların zararını belediyeler karşılar mı?
Dilovası’nda MHP’lilerin taşımalı eğitimle ilgili çabaları sonuç verdi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan üretilen araçlarla ilgili o karara tepki
Kandıra’ya doğru giden ve çöken yolla ilgili yeni karar!
Benzine indirim geliyor
Altın yükselişte
Başkan Özlü Başiskele’nin dört bir yanında incelemelerde bulundu
Vali Aktaş mahalle kahvesine gitti
Dolar yükselirken euro değer kaybetti
Ali Mert Gümüşkaya vefat etti
Ömer Türkçakal Bulvarı’nda ulaşımın çehresi değişiyor
Kocaeli Rallisi nefes kesti, kazanan Soylu-Tamer ekibi oldu
Ayarı düşük ikinci baskı altın uyarısı
Vatandaşın sırtına yeni yük
Fon skandalı AKP'den yüzde kaç oy götürdü?
İzmit’te gıda güvenliği söyleşisi
Vali Aktaş Muhtarlar Günü’nü unutmadı!
Körfez'de amatör spor kulüplerine 6,5 milyon TL nakdi destek
AFAD kriz masası görevini tamamladı
Dere taşkınında zarar gören yol yeniden ulaşıma açıldı
Selin izleri siliniyor
Körfez'in 2027 bütçesi belli oldu
Hasan Koç vefat etti
