65 yaş üstüne izin belgesi
Gündem, 25 Haziran 2020 18:20İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 65 yaş ve üzeri vatandaşların izin belgesi alarak, turizm amaçlı seyahat yapabileceklerini açıkladı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 65 yaş ve üstü vatandaşların izin belgesi alarak, turizm amaçlı seyahat yapabileceklerini açıkladı.
Açılamada, "İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirilmiş, Genelge ile söz konusu kısıtlama esnetilerek her gün 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verilmiş ve 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza 21.05.2020 tarihinden itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verilmiştir. Gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi ve turizm sezonunun açılması sebebiyle aşağıda belirtilen şartlar doğrultusunda 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın turizm amaçlı seyahatlerine izin verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.
TURİZM AMAÇLI SEYAHAT İZİN BELGESİ OTOBÜS, UÇAK, TREN VE ÖZEL ARAÇLA YOLCULUKTA KULLANILABİLECEK
Açılamada, şu ifadeler yer aldı:
"65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız (son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecektir. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabileceklerdir. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemleri başlığının altında yer alacak turizm amaçlı seyahat izin belgesi verilmesi alt başlığını seçerek başvurularını 23.06.2020 Salı günü, saat 09.00'dan itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecektir. Vatandaşlarımız, Otel tatili için rezervasyon belgelerini, Yazlık/devremülk için tapu örneklerini, Kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, Karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyeceklerdir. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlarımız otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabileceklerdir. Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin? Covid19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacaktır.
"BAŞVURULAR OTOMATİK OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"
Vatandaşlarımızın belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da Valilik/Kaymakamlıklara gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır. İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca e Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecektir. İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecektir. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacaktır. Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararlaştırılmıştır."
Gündem, 25 Haziran 2020 18:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli iki oda başkanından Faruk Demir’e açık destek
Körfez Ticaret Odası, yine öğrencileri iş insanları ile bir araya getirecek
Okul çevresindeki kaldırımlar ne zaman yapılacak?
Zeytinoğlu: İhracatın yeniden ivme kazanmasını ümit ediyoruz
Körfez’de ata tohumu üretilecek ve vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacak
Sürücüler dikkat! 8 ay boyunca yollarda tamirat var
SEDAŞ, o buluşmaya ev sahipliği yaptı
Esnafa 5 liralık siftah parası dağıttılar
Gölcük’te 41 öğrenci hafız oldu
İzmitliler Sri Lanka’yı gezdi
Dilovası’nda örnek temizlik
Saadet Partililer ekonomik tablonun vahametini yerinde gözlemledi
Karting sezon açılışında büyük çekişme
Motorinde önce indirim, sonra bindirim!
Çayırova’nın uzun adamları şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı
Antikkapı’dan yeni lezzet hamlesi: Antik Balık
Son 10 günde 4 kişi kendini trenin önüne attı
KOTO, üyelerini desteklerle buluşturuyor
AİHM, hükümetten İmamoğlu izahatı istedi
Başkan Gökçe hep halkın içinde
Kredi kartı borcu çığ gibi büyüyor
Sayısız deniz canlısı Körfez’e geri döndü
CHP'de il başkanları Ankara'ya çağrıldı
Türkiye’nin küresel ölçekte güçlenme hedefleri Gölcük’te anlatıldı
Akılsız telefon kullanmanın beyin üzerindeki etkileri! Şaşırtıcı deney
Çayırova’da keman ziyafeti
Havalar ısınacak mı?
ATM'den para çekmeye bayram ayarı!
Erdoğan koltuğunu oğluna mı devredecek?
İskeçeli gençler Kocaeli’de ağırlandı
Erdoğan duymazdan geliyor, niye acaba?
İzmit’te genç yazar Duru Melek yeni çıkacak kitabı ile ilgili konuştu
Erzurumlu şair ve halk ozanı Alyakut, Kocaeli’de ağırlandı
Çocuklar Yunus polislerin etrafını sardı!
Başkan Büyükakın, KO-MEK’le ilgili bakın ne dedi
Kartepe’deki o parkta yangın geliyorum diyor!
Kartepe Tramvay Hattı’nda duraklar monte ediliyor
Ömer Çeker bir döndü pir döndü!
Bu ne arkadaş! Tarlada 5 lira, markette 120 lira
