Sepaş Enerji’den uyarı
Gündem, 16 Temmuz 2019 12:42Bolu, Düzce Sakarya ve Kocaeli’nin görevli elektrik şirketi olarak 1,7 milyonu aşkın kişiye elektrik tedarik hizmeti veren Sepaş Enerji, elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanım yapan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen tüketicilerini olası bir borca karşı uyardı.
Geçtiğimiz haftalarda Yargıtay’ın verdiği “elektrik aboneliğini sonlandırmayan kişilerin elektriği kendi kullanmasa bile fatura borcundan sorumlu tutulacağı ve enerjiyi kullanan kişiyle birlikte faturayı ödemek zorunda kalacağı” yönündeki kararı müşterileriyle paylaşan Sepaş Enerji, tüketicilerin zor durumda kalmaması için mutlaka taşınırken elektrik aboneliğini iptal ettirmelerini veya yeni taşındaki evlerde aboneliklerini üstlerine almalarını istedi.
Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, tüm elektrik tüketicilerinin yeni bir hane veya iş yerine taşındıklarında elektrik aboneliğini kendi üzerlerine almaları veya bu yerleri boşalttıkları zaman aboneliklerini iptal ettirmeleri gerekiyor. Usulsüz kullanım yapan tüketiciler tespit edildiğinde ilk olarak aboneliğini üzerine alması yönünde uyarılıyor. Tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi için 15 gün süre verilirken, belirtilen süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen abonenin enerjisi kesiliyor ve kesme açma bedelinin 5 katı faturaya yansıtılıyor. Ayrıca aboneliği üzerine alıncaya kadar enerji verilmiyor.
Müşterilerinin bu tür durumlara maruz kalmaması için bilgilerini güncellemesi konusunda da uyarıda bulunan Sepaş Enerji, müşterilerine sunduğu tüm hizmetler, yeni ürünler, kampanyalar ve verilen hizmetin niteliği gereği oluşacak zorunlu bilgilendirmelerden yararlanabilmek için kişisel bilgilerin doğru ve güncel olması gerekliliğinin altını çizdi.
Sepaş Enerji müşterileri, 444 5 186 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak veya Müşteri Hizmetleri Merkezlerimizi ziyaret ederek bilgilerini kolayca güncelleyebileceği gibi www.sepas.com.tr web sitesinde yer alan Bilgi Güncelleme sayfasıüzerinden de güvenli bir şekilde telefon, e-posta ve adres bilgilerini güncelleyebilmektedir.
Gündem, 16 Temmuz 2019 12:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
En düşük emekli maaşının yükseltilmesi istendi
Selde zarar gören araçların zararını belediyeler karşılar mı?
Dilovası’nda MHP’lilerin taşımalı eğitimle ilgili çabaları sonuç verdi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan üretilen araçlarla ilgili o karara tepki
Kandıra’ya doğru giden ve çöken yolla ilgili yeni karar!
Benzine indirim geliyor
Altın yükselişte
Başkan Özlü Başiskele’nin dört bir yanında incelemelerde bulundu
Vali Aktaş mahalle kahvesine gitti
Dolar yükselirken euro değer kaybetti
Ali Mert Gümüşkaya vefat etti
Ömer Türkçakal Bulvarı’nda ulaşımın çehresi değişiyor
Kocaeli Rallisi nefes kesti, kazanan Soylu-Tamer ekibi oldu
Ayarı düşük ikinci baskı altın uyarısı
Vatandaşın sırtına yeni yük
Fon skandalı AKP'den yüzde kaç oy götürdü?
İzmit’te gıda güvenliği söyleşisi
Vali Aktaş Muhtarlar Günü’nü unutmadı!
Körfez'de amatör spor kulüplerine 6,5 milyon TL nakdi destek
AFAD kriz masası görevini tamamladı
Dere taşkınında zarar gören yol yeniden ulaşıma açıldı
Selin izleri siliniyor
Körfez'in 2027 bütçesi belli oldu
Hasan Koç vefat etti
Emeklilerin ocak zammı için ilk üç aylık veri
Yağmur, sel, su baskınları sırasında sahada olanlara teşekkür
Bırakın tasarrufu sayısı iki kat arttı
İzmit’teki o tarihi yapı eğitim yuvasına dönüştürülecek
Şehir Tiyatroları 29. sanat yılına merhaba dedi!
Halkın refahını güvence altına almak yerine sermayeyi besleyen düzen
Kocaeli’nin kültür-sanat yol haritası bu buluşmada çizilecek
Sosyal yardımlarda yeni rekor
Gece yarısı Kandıra’ya da gittiler
Binalar dere yataklarına bu iktidar döneminde yapıldı
Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın Kartepe’de brifing aldı
Bir uyarı daha: Yağışlara karşı dikkatli olalım!
Ebru Gündeş sel felaketi sırasında ertelemediği konserle şimşekleri üzerine çekti
Erdoğan açıkladı: 38 bin hekim dışı personel alınacak
İflas eden dev şirketler arasına bir yenisi daha eklendi
