CHP gerçeği saptırıyor
Siyaset, 12 Mart 2019 01:48AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av. Ali Güney, “Afişi kaldırmamız mümkün değil” diyen CHP İlçe Başkanı Hakan Çakar’a cevap verdi. Güney, “Açıklama tam bir algı operasyonu. Çarpıtma ve gerçeği saptırma peşindeler” dedi.
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av. Ali Güney, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün, CHP İzmit İlçe Başkanı Sayın Hakan Çakar tarafından, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in D-100 Karayolu ile eski Gölcük yolunun kesişme noktası olan, Kocaeli Barosu'nun da yer aldığı binanın duvarını kiralayarak astırdıkları seçim afişinin kaldırılması yönünde alınan karara istinaden itiraz dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu’na İl Seçim Kurulundan iletilmek üzere dilekçelerini ilettiklerini, yasalar dâhilinde yazışmalar yaptıklarını ve alınacak karar doğrultusunda afişi indireceklerini veya indirmeyeceklerini söyleyerek kamuoyunda yanlış bir algı yaratılmak istendiğini ifade ettiği medya organlarına yansımıştır.,
“BAŞKA BİR İTİRAZ YOLU YOK”
CHP İzmit İlçe Başkanı bu açıklaması ile tam bir algı operasyonu, çarpıtma ve gerçeği saptırma peşindedir. Zira CHP İzmit İlçe Adayının D-100 Karayolu ile eski Gölcük yolunun kesişme noktası olan, Kocaeli Barosu'nun bulunduğu binaya astığı afişe karşı Ak Parti İzmit İlçe Başkanı olarak şikâyetçi olduk. Bu şikâyetimiz İzmit 1 Nolu İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu karara karşı CHP İzmit İlçe Başkanlığı Kocaeli İl Seçim Kuruluna itiraz etti. Bu itiraz da Kocaeli İl Seçim Kurulu tarafından reddedilerek, afişin indirilmesine dair karar kesinleşmiştir. Bu karara karşı başka bir itiraz yolu yoktur.
“KESİN KARAR” VERİLMİŞTİR
Nitekim 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 129. Maddesinde ilçe seçim kurulunun kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine verilen kararların “KESİN” olduğu ifade edilmiştir. Hukuktan çok az nasiplenmiş herhangi bir kimse “kesin karar” sözünden üst makama başvuru yolunun kalmadığını anlar. CHP’nin İzmit İlçe başkanı bunu adayları olan ve hukukçu olan Belediye başkan adayı hanımefendiye sorma zahmetinde bulunsaydı, bu hususu kendisine açıklardır.
DAHA AÇIK BİR İFADE OLABİLİR Mİ?
298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 129. Maddesinin ikinci fıkrasını buraya aktararak Sayın ilçe başkanını araştırma zahmetinden kurtarmak istiyoruz. “İlçe seçim kurullarının veya başkanlarının işlemlerine, tedbirlerine ve sair muamelelerine karşı yapılan şikâyetlerin reddine dair verilen kararlara yapılan itirazlar, iki gün içinde kesin karara bağlanır.” Bundan daha açık ifade olabilir mi?
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR
Buna rağmen sizin bu hukuki gerçeği çarpıtmaya kalkışmanız, hakikati karartma gayretiniz boş bir çabadır. Mızrak çuvala sığmıyor ve güneş balçıkla sıvanmıyor… Siz o pankartı indirmelisiniz, indirmek zorundasınız. Hukuk ve kanun bunu emrediyor. Mızıkçılık yapmak yok, yalana ve hileye tevessüle gerek yok… Afis polemiği üzerinden mağdur edebiyatı yapmaya çalışmayın. Hukukun gereğini yapın. Takkeniz düştü, keliniz göründü… Hukuk tanımıyorsunuz… Yasaları kaale almıyorsunuz… Yalancı çoban gibisiniz… Biz sizi ve sizin cemaziyelevvelinizi biliyoruz. Garp cephesinde değişen bir şey yok… CHP aynı tas aynı hamam… CHP budur… Kendisini imtiyazlı gören ve hukuk tanımayan hastalıklı zihniyet… Yetki ve sorumluluğa talip CHP’NİN bu tutumundan, imkânsız ama iktidara geldiğinde nasıl bir sorumsuzluk ve pervasızlık içinde olacağını öğrenmiş oluyoruz. Yüce Allah milletimizi bu sakat yönetim anlayışından korusun.
HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANMIŞTIR
Sonuç olarak söz konusu afişle ilgili hukuki süreç tamamlanmıştır. CHP İzmit İlçe Başkanlığı indirmelidir. Aksi takdirde ilçe seçim kurulunun kararı kendiliğinden uygulanmalıdır. Ayrıca seçim yasaklarına aykırı davranan ve kurul kararını uygulamayan CHP’nin bu hukuk tanımaz tutumuna karşı ilçe seçim kurulunu göreve davet ediyoruz. Sayın Başsavcılığı ise re’sen işlem başlatılmasını bekliyoruz.
Siyaset, 12 Mart 2019 01:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
Kocaeli’de konut satışındaki düşüşün sebebi ne?
Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Öğrencileri mezun olmadan sektörle buluşturan GEBKİM modeli tanıtıldı
Son anketten AKP açık ara birinci mi çıktı?
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
