AKP'nin o adayının ortağı FETÖ'cü mü?
Siyaset, 04 Şubat 2019 08:25AKP'nin Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamim Çiftçi'nin FETÖ'den arandığı için yurt dışına kaçan Özkan Günay ile iş ortağı olduğu öne sürüldü.
İşte Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan o haberin içeriği: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli’de katıldığı adaylar toplantısında 12 ilçe belediye başkan adayı arasında yer alan Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi’nin, FETÖ’den arandığı için yurt dışına kaçan Özkan Günay ile ortak olduğu ortaya çıktı. Çiftçi ile Günay’ın ortaklığı 70 milyon lira değerindeki 4.2 dönüm arazi üzerinde bulunuyor.
AKP’nin, aday belirleme sürecinde, güvenlik soruşturması için Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) kullandığı iddia edilmişti. MİT’in güvenlik soruşturmasından temiz çıkan isimler arasından tercih yapan parti yönetimi bu isimleri AKP adayı olarak duyurdu. O isimlerden biri de Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde belediye başkanlığına talip olan Bünyamin Çiftçi idi. 12 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de düzenlenen aday tanıtım toplantısında Bünyamin Çiftçi’nin elini kaldırdı ve aday ilan etti. Yaklaşık 15 gündür AKP Çayırova Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını sürdüren Bünyamin Çiftçi’nin, FETÖ’den arandığı için yurt dışına kaçan Özkan Günay ile ortak olduğu ortaya çıktı.
ORTAK REFERANS OLMUŞLAR
Çayırova Akse Mahallesi’nde 619 Ada 12 Parsel’de yer alan 4 bin 232 metrekare arsada ortaklığı bulunan Bünyamin Çifti’nin arsa payı bin 8 metrekare. FETÖ’den firari olan Özkan Günay’ın arsa payı ise 3 bin 224 metrekare. Arsanın yaklaşık bedeli ise 70 milyon Lira. Öte yandan Bünyamin Çiftçi ile Özkan Günay’ın 2014 yerel seçimlerinde de birlikte hareket ettikleri biliniyor. İkili AKP’den Çayırova Belediye Meclisi Üyesi olan Bülent Çorapsız’ın başvuru formunda ortak referans olarak görülüyor.
BABASINDAN ALMIŞ
AKP Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamasında referans olmadığını iddia eden Çiftçi, halen firari FETÖ’cü ortaklığında bulunan arsayı 11 yıl önce satın aldığını ifade etti. 2014 sonrasında, yıllar boyunca, AKP’den aday olmayı düşünürken bile ortaklığı sona erdirmeyi düşünmeyen Bünyamin Çiftçi’nin açıklaması şöyle; “Ben, haberde sözü edilen arsadaki payı, bundan 11 yıl önce yani 2008 yılında Salim Günay’dan satın aldım. Salim Günay kendisinde kalan arsa payını 2010 yılında oğlu olan ve şu an FETÖ firarisi olan oğlu Özkan Günay’a devir etmiş. Görüldüğü üzere 11 yıl önce satın almış olduğum yerle alakalı olarak seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde konunun haber olarak manşetten verilmesi, kamuoyunda haksız yere algı oluşturmaya dönük olup beni ve partimizi yıpratma amaçlıdır. Çayırovamız ilçe olduktan sonra ben Ak Parti’nin kurucu ilçe başkanlığını yapmıştım. İlçe başkanlığı yaptığım o dönemlerde, o yapıya mensup kişilerin siyasi taleplerini karşılamadığım için, siyaseten en büyük zararı o yapıya mensup kişilerden görmüştüm.
Siyaset, 04 Şubat 2019 08:25
Yorumlar (0)
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
