Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
Gündem, 05 Ağustos 2026 02:18Kandıra Belediyesi, 2026 yılı fındık hasadı öncesinde üreticilerin tarım arazilerine daha güvenli ve kolay ulaşabilmesi amacıyla kırsal mahallelerde arazi bağlantı yollarında bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İlçenin birçok noktasında yürütülen çalışmalar kapsamında, zamanla bozulan tarla ve bahçe yolları iş makineleriyle düzeltilirken, ulaşımı zorlaştıran bölümlerde genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hasat döneminde üreticilerin ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşamaması hedefleniyor.
2026 HASAT SEZONU ÖNCESİ YOĞUN MESAİ
Kocaeli'nin en önemli fındık üretim merkezlerinden biri olan ve yıllık 12 bin ila 20 bin ton arasında değişen rekoltesiyle Kocaeli birincisi olan Kandıra'da, yaklaşan 2026 fındık hasat sezonu öncesinde belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Özellikle kırsal mahallelerde üreticilerin bahçelerine ve tarım arazilerine ulaşımını kolaylaştıracak yol düzenlemeleri titizlikle gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar sayesinde üreticiler hem hasat sürecini daha güvenli şekilde yürütecek hem de ürünlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde taşıma imkânına kavuşacak.
ÜRETİME VE KIRSALA DESTEK
Kandıra Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol iyileştirme çalışmaları, yalnızca tarımsal üretime değil, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamına da katkı sağlıyor. Özellikle tarım sezonunda yoğun kullanılan arazi yollarının düzenlenmesiyle ulaşım konforu artırılırken, üreticilerin emeklerinin daha verimli değerlendirilmesine destek olunuyor.
.gif)
BAŞKAN EROL ÖLMEZ: "ÜRETEN KANDIRA'NIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kandıra'mız, tarımsal üretimiyle bölgemizin en önemli ilçelerinden biridir. Özellikle fındık üretimi, hem ilçe ekonomimiz hem de üreticilerimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlayışla üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl Büyükşehir Belediyemizle birlikte Kandıra’mıza kazandırdığımız TMO Mahsul Alım ve Fındık-Gübre Depolama Tesisi ile üreticilerimizin ürünlerini daha güvenli şartlarda değerlendirebileceği önemli bir yatırımı hayata geçirdik. Şimdi de hasat öncesinde üreticilerimizin bahçelerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için kırsal mahallelerimizde yol bakım ve düzenleme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Üreticimizin tarlaya ulaşımından ürününü teslim edeceği noktaya kadar her aşamada yanında olmayı sürdüreceğiz. Üreten çiftçimizi desteklemeye, tarımsal üretimi güçlendirecek hizmet ve yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz."
ÇALIŞMALAR İLÇE GENELİNDE DEVAM EDİYOR
Kandıra Belediyesi, 2026 yılı hasat sezonu boyunca üreticilerin ihtiyaçlarını önceleyen hizmet anlayışıyla kırsal mahallelerde yol bakım ve iyileştirme çalışmalarını program dahilinde sürdürecek. Tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla ekipler ilçe genelinde çalışmalarına devam edecek.
Gündem, 05 Ağustos 2026 02:18
Yorumlar (0)
26 yaşındaki genç iple kendisini tavana asarak canına kıydı
Başkanvekili Obuz inceleme turunda
Çayırova meclisinde 6 gündem maddesi karara bağlandı
Valilik makam şoförü Akpunar vefat etti
Tarladan Aşevi’ne uzanan üretim ve dayanışma
İzmitli muhtarlara hem ziyaret hem sürpriz!
Kartepeli gençlere ilham veren söyleşi
Milletvekiline fon skandalı ile ilgili konuşma mı denildi?
İzmitli albay Karaca’dan üzücü haber
Darıcalılar Atatürk’e saygı için yürüyecek
Proje tamamlandığında Dilovası’nın yeni buluşma noktası haline gelecek
Kartla akaryakıt ödemelerinde büyük artış
Kocaeli’de 9 ayda 2,1 milyar liralık senet protesto edildi!
MHP'den asgari ücret için öneri
Şikayetvar'a şikayet yağdı!
AKP'li Kaya adliyeye elini koluna sallayarak geldi! CHP'li olsa evine polis gönderilir miydi?
Antalya’da restoran işleten İzmitli Orhan Küçük vefat etti
10 ili yıkan depremle ilgili borçlandırılma duyurusu
Gürlek, Erdoğan'ın sözünü çürüttü!
Benzin ve motorinde indirim yolda
Kocaeli’nin 8 ilçesinde yollar yenilenecek
Çocukların gelişimine sevgi dolu dokunuş
Gram altın 6 bin 600 liranın üzerine çıktı
Banka kartlarında manyetik şerit kaldırılıyor!
Kartepe’de açılan minyatür sergisi ziyaretçilerini bekliyor!
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Başkanvekili Obuz, Kocaeli Barosu Başkanı Solak’ı kutladı
Çayırova’daki veli eğitim kurslarında dersler başladı
Hey Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar!
Yeniden Refah’tan Real ve Carrefour alanlarına yönelik Kent Konut projesine tepki
Gelin en düşük emekli maaşını 34 bin 150 lira yapalım
O İlçedeki itfaiye binasında ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
Kocaeli’deki KÜDEP projesine her yazar bir eseri ile başvuruyor
Tanıklar görmemiş, duymuş ama İmamoğlu 1,5 yıldır hapiste!
Metin Doruklu'nun ismi Gölcük'teki bu parkta yaşayacak
En büyük kararsızlar!
Zeytinler ağaçlardan toplanıp yağ olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak
Kocaeli'de istihdam hamlesi
Kağıtsporlu sporcular önemli bir başarıya daha imza attı
