Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
Gündem, 05 Ağustos 2026 14:38Kandıra Belediyesi, 2026 yılı fındık hasadı öncesinde üreticilerin tarım arazilerine daha güvenli ve kolay ulaşabilmesi amacıyla kırsal mahallelerde arazi bağlantı yollarında bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İlçenin birçok noktasında yürütülen çalışmalar kapsamında, zamanla bozulan tarla ve bahçe yolları iş makineleriyle düzeltilirken, ulaşımı zorlaştıran bölümlerde genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hasat döneminde üreticilerin ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşamaması hedefleniyor.
2026 HASAT SEZONU ÖNCESİ YOĞUN MESAİ
Kocaeli'nin en önemli fındık üretim merkezlerinden biri olan ve yıllık 12 bin ila 20 bin ton arasında değişen rekoltesiyle Kocaeli birincisi olan Kandıra'da, yaklaşan 2026 fındık hasat sezonu öncesinde belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Özellikle kırsal mahallelerde üreticilerin bahçelerine ve tarım arazilerine ulaşımını kolaylaştıracak yol düzenlemeleri titizlikle gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar sayesinde üreticiler hem hasat sürecini daha güvenli şekilde yürütecek hem de ürünlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde taşıma imkânına kavuşacak.
ÜRETİME VE KIRSALA DESTEK
Kandıra Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol iyileştirme çalışmaları, yalnızca tarımsal üretime değil, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamına da katkı sağlıyor. Özellikle tarım sezonunda yoğun kullanılan arazi yollarının düzenlenmesiyle ulaşım konforu artırılırken, üreticilerin emeklerinin daha verimli değerlendirilmesine destek olunuyor.
.gif)
BAŞKAN EROL ÖLMEZ: "ÜRETEN KANDIRA'NIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kandıra'mız, tarımsal üretimiyle bölgemizin en önemli ilçelerinden biridir. Özellikle fındık üretimi, hem ilçe ekonomimiz hem de üreticilerimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlayışla üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl Büyükşehir Belediyemizle birlikte Kandıra’mıza kazandırdığımız TMO Mahsul Alım ve Fındık-Gübre Depolama Tesisi ile üreticilerimizin ürünlerini daha güvenli şartlarda değerlendirebileceği önemli bir yatırımı hayata geçirdik. Şimdi de hasat öncesinde üreticilerimizin bahçelerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için kırsal mahallelerimizde yol bakım ve düzenleme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Üreticimizin tarlaya ulaşımından ürününü teslim edeceği noktaya kadar her aşamada yanında olmayı sürdüreceğiz. Üreten çiftçimizi desteklemeye, tarımsal üretimi güçlendirecek hizmet ve yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz."
ÇALIŞMALAR İLÇE GENELİNDE DEVAM EDİYOR
Kandıra Belediyesi, 2026 yılı hasat sezonu boyunca üreticilerin ihtiyaçlarını önceleyen hizmet anlayışıyla kırsal mahallelerde yol bakım ve iyileştirme çalışmalarını program dahilinde sürdürecek. Tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla ekipler ilçe genelinde çalışmalarına devam edecek.
Gündem, 05 Ağustos 2026 14:38
Yorumlar (0)
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
İşte Alzheimer riskini azaltmada 10 etkili önlem!
AKP'li belediyeden Suriye'ye 4 çöp toplama aracı
Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi
Dış güçler bir talepte bulununca en önde koşuyorsunuz
Okullarda ara tatil kalkacak mı?
İzmit’teki Gonca Mutfak Atölyesi’nin hikâyesi TV ekranlarına taşındı
Hapis cezası ile aranan zanlı Dilovası’nda yakalandı
Kocaeli Büyükşehir’den eğitime ücretsiz dijital destek
Altında bundan sonraki yön ne olacak?
İzmit’te 3 okulda öğrencilere galeta ve ayran ikram edildi
Çayırova’da yeni bir kitap kahve daha
Okula uyumun anahtarı: Güven veren aile
Gölcük’te pilates ve jimnastik kursları için kayıt başladı
Derince’deki marketlerde bozuk gıda denetimi
Battal Gazi Cami cemaatine kek ve şerbet
Kule Deresi’ne ağ çekin çağrısı!
Büyükakın Vanlılarla halay çekti!
Üç haneli mazot fiyatlarına tepki
Kandıra’da tarım araçlarına dayanıklı yollar
Meral Akşener Vakfı'nın İzmit'te şubesi olacak mı?
Yaza Veda Konseri’nde Kocaelililer eşsiz bir müzik keyfi!
İtibardan tasarruf olmaz! Olmadı, lafta kaldı
Gebze Ticaret Odası’ndan bir ilk daha
Dip çamurundan yapay resif üretildi
Başkan Gökçe Bilim Şenliği’nde çocuklara böyle seslendi!
Halk Ekmek büfelerinde uygun fiyata tam buğday satılıyor
