Dilovası’nda çevreyi kirleten iki firmaya 5 milyon ceza
Gündem, 30 Temmuz 2026 20:01Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirleten firmalara yönelik denetimlerini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda toplanan Büyükşehir Encümeni, İzmit ve Dilovası’nda faaliyet gösteren iki firmaya çevre mevzuatına aykırı uygulamaları nedeniyle toplam 5 milyon 474 bin 757 TL idari para cezası uyguladı.
158 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Vatandaşın huzuru, kentin düzeni ve yaşam kalitesini önceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; ulaşımdan çevreye, altyapıdan üstyapıya, denetimden sosyal hizmetlere kadar her alanda yürüttüğü kararlı, planlı ve sürdürülebilir çalışmalarıyla şehri daha güvenli, daha temiz ve daha yaşanabilir bir geleceğe taşımak için aralıksız mesai harcıyor. Bu kapsamda 158 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan Büyükşehir Encümeni, denetimlerde kesilen para cezalarını onayladı. Toplantıda; Ulaşım, Destek Hizmetleri, Kentsel Dönüşüm, Emlak ve İstimlak, Mali Hizmetler ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıklarının gündem maddeleri detaylı şekilde ele alındı.
.gif)
HAFRİYAT FİRMALARINA MİLYONLUK CEZA
Temiz bir kent için karada, denizde ve havada denetimlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çevre ihlallerine karşı tavizsiz duruşunu bir kez daha ortaya koydu. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucunda İzmit’te faaliyet gösteren bir firmaya 3 milyon 128 bin 439 TL, Dilovası’nda faaliyet gösteren bir firmaya ise çevre mevzuatına aykırı uygulamaları nedeniyle 2 milyon 346 bin 318 TL idari para cezası uygulandı.
TOPLU TAŞIMADA DENETİMLER SIKILAŞTI
Büyükşehir Encümeni’nde Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın haftalık denetim raporu da masaya yatırıldı. Buna göre sefer saatine uymayan, güzergâh dışına çıkan, gereksiz bekleme yapan, durak harici yolcu indirip bindiren, ücret tarifesine aykırı hareket eden, yolcuya kötü muamelede bulunan, tehlikeli araç kullanan, durakta bekleyen yolcuyu almayan, yolcularla tartışan ve sefer sırasında sigara içen şoförlere cezai işlem uygulandı.
Gerçekleştirilen denetimler kapsamında 146 toplu taşıma aracına toplam 540 bin 930 TL idari para cezası kesildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hem çevreyi korumak hem de ulaşımda düzen ve güvenliği sağlamak amacıyla denetimlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.
Gündem, 30 Temmuz 2026 20:01
Yorumlar (0)
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
