Emekliye bir dokun bin ah işit!
Gündem, 25 Temmuz 2026 23:53Osmaniye'de vatandaşlar geçim sıkıntısından dert yandı. 72 yaşındaki emekli bir vatandaş, maaşının yetmediğini belirterek ek iş yapmak zorunda kaldığını söyledi. Emekli, “Bu yaşta hamallık yapıyorum, yalan mı söyleyeyim” sözleriyle yaşadığı ekonomik zorluğu dile getirdi.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar geçim sıkıntısından dert yandı. "Geçinmek değil, karnımızı doyuramıyoruz" diyen bir emekli vatandaş, "Bırak sen kendimi besleyemiyorum. Emekliyim ama aldığım ne ki? Ne alsam iki katı olmuş. Marketten geldim şimdi. Pazara gidemiyorum. Karnımızı da doyuramıyoruz ki. Ek iş olarak Tarım Kredi'nin gübresine gidiyorum. İndir bindir yapıyorum. Hamallık yapıyorum, bu yaşta ben, 72 yaşındayım. Bu yaşta ben hamallık yapıyorum, yalan mı söyleyeyim." dedi.
"ANCAK FATURALARI ÖDEYEBİLİYORUM"
Bir başka emekli vatandaş, "Maaş bize köyde zor yetiyor. Tatil, gezi yok. Ancak faturaları ödeyebiliyoruz, başka yok" ifadelerini kullandı.
Yaşlılık maaşı alan bir vatandaş da "Yaşlılık maaşı alıyorum, 6 bin 380 lira. Yurt dışında olsa bu şeyler ama burada yok. Kimseyi karalamak istemem. Ben 3 sefer, 4 sefer oy verdim bunlara. Yokum ya artık. Hiç düşünmüyorum. Hiç kimseye oy vermeyeceğim" şeklinde konuştu.
“SİGORTA BORCUMU ÖDEYEMEDİM, İPTAL ETTİM”
Hiçbir geliri olmadığını ifade eden bir vatandaş da durumunu anlatırken, şunları söyledi:
"Hayatta öyle bir zor durum yaşıyorum ki ben. Kalın bağırsaktan ameliyat olmuştum. Adana Şehir Hastanesi'nde sürekli tedavi görüyorum. 4-5 ay oldu ameliyat olalı. Bağırsağım dışında torba var. Kendi işimi kendim görüyorum. Kimsem yok. Çaresizim. Yemeğime kadar kendim yapıyorum. Durum çok vahim. Devletin de bir el atmasını rica ediyorum. Gelirim yok şu an. Sigortam vardı. Ödeyemedim, 400 bin lira borç çıktı. Onu da ödeyemeyince mecbur kaldım, sigortayı iptal ettim. Yeşil kart olmasa doktor beni ameliyat edemiyordu. Şu da ameliyat torbası. Bunu talep etmek zorunda kaldım. Yeşil kart olmasa doktora tedavimi yaptıramazdım. Mecburen sigortamı iptal ettim. Bu yüzden maddi manevi çok sıkıntıdayım. 45 yıllık müzisyen hayatım vardı. Bu arada iş yapamaz duruma düştüm. Engelli oldum. Bu yüzden iş yapamaz raporu da aldım. İş güç yapamıyorum şimdi. Ne iş var, ne o var, ne bu var. İş yapamam. Yasak bana. Maaş da yok."
Gündem, 25 Temmuz 2026 23:53
Yorumlar (0)
Şimdiden, beklemeden seçim tarihi belirlenebilir
Gebze Ticaret Odası üyeleri için önemli bir işbirliği daha
Sel ve su baskını alarmı!
Bankacılık sektöründe ezber bozan adım! Gram altında ATM dönemi
Çocuklara üretimin değerini yaşayarak öğreten eğitim
Gazeteci Şahin Asker anjiyo mu olacak?
İşte Özgür Özel'in A Takımı
Gebze Center AVM’den üniversite adaylarına destek
Akaryakıt fiyatları 80 lirayı aştı
Başkan Çiftiçi’den bilim merkezi müjdesi
Nail Baki’ye taziye ziyareti
KOTO yönetimi iş birliğini güçlendiriyor
Altın yatırımcılarını üzecek haber!
Umarım Akşener geri dönmeyi düşünmez!
Gönüllü itfaiyecilik yaygınlaşıyor
YRP İl Başkanı Aydın’dan Fatma Kaplan Hürriyet’in tutuklanmasına tepki
Kocaeli’de motokuryelere trafik yasağı!
Bakanlıktan Başkan Hürriyet ile ilgili beklenen karar!
İzmit’te tutuklanan Başkan Hürriyet’in vekili Lütfü Obuz sahada
İSU, Derince ve Körfez’de altyapıyı yeniledi
O üç harfli marketin tabelaları indirildi!
Yasa çıkarsa emekli maaşları artar
Kocaeli Valiliği’nden sel ve su baskını uyarısı
Gölcük’te sünnet şöleni böyle geçti!
KOTO yöneticilerinden iki günde 8 firmaya ziyaret
AKP’li eski yönetici Karakoç'un annesi vefat etti
Başkan Ömeroğlu’ndan Zeynep Azra’ya doğum günü sürprizi!
Mehtap Turları’na yoğun ilgi
Derinceli Zeynep’in büyük başarısı
Özgür Özel 90 vekille CHP'den istifa etti
Kocaeli’de sağlık içler açısı!
Fatih Erbakan’a yakın o isimden Kocaelili iş insanı Enver Yıldırım’a ziyaret
İsteseler Askeri Hastaneleri 3 günde açarlar!
Emeklilere kötü haber!
Erdoğan'a bir yetki daha verildi
Peynirden ölüme götürecek bakteri çıktı
İmamoğlu'ndan Hürriyet tepkisi: Milletin iradesi, hiçbir koridorda tutuklu kalmaz
Tutuklanan Fatma başkandan İzmitlilere mesaj
Başkan Hürriyet hapse atıldı!
