Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Gündem, 14 Haziran 2026 09:15Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın sevilen topluluklarından Türk Sanat Müziği Korosu kulakların pasını silen muhteşem bir konserle daha sevenleriyle buluştu. Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki koroya TRT Sanatçısı Gül Yazıcı konuk solist olarak eşlik etti. Aynı zamanda yazın ilk konseri olan gecede, Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserleri genç nesillere nağmelerle aktarıldı.
Mevsimlerin Gölgesinde Bir Musiki Hikâyesi” adlı konserde, TRT Sanatçısı Gül Yazıcı, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın başarılı ve sevilen korosuna eşlik etti. Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki koro, bir kültür hazinesi olan Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini genç nesillere nağmelerle tanıttı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri vatandaşların yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan da izledi.
NEŞE SARISÖZEN ADALI YÖNETİMİNDEKİ KORO
Şef Neşe Sarısözen Adalı’nın sahneye gelmesiyle iki bölümden oluşan konser başladı. İlk bölümün içinde yer alan “Dışarıda Bir Yaz Yağmuru”, “Bir İlkbahar Sabahı”, “Her Şeydi Benim İçin”, “Rüyalar Gerçek Olsa”, “Bir Rüzgârdır Gelir Geçer Sanmıştım”, “Yar Yolunu Kolladım”, “Gönlüm Seher Yeli Gibi”, “Sevdadır Şu Kalbe Dolan”, “Yağdır Mevlam Su”, “Kurumuş Topraklar Gibiyim”, “Mevsimler Yas Tutup”, “Söyle Bana Yağmur Gözlüm Sen Hiç Deniz Gördün Mü”, “Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin” ve “Aşkım Bahardı” adlı eserler, koro ve solo performanslarla icra edildi. Bu bölümde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Keman Eğitmeni Fatih Adalı da, yaptığı geçiş taksimleri ile seyircinin beğenisini aldı.
.gif)
TRT SANATÇISI YAZICI’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Kısa bir aranın ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Bu bölümde koroya TRT Sanatçısı Gül Yazıcı eşlik etti. Alkışlar arasında sahneye gelen Yazıcı, kendisini Kocaelili musiki severlerle buluşturduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Sanatçı, Türk Sanat Müziği Korosu’nun eşliğinde “Menekşelendi Sular”, “Sen Kimseyi Sevemezsin”, “Araz Üste Buz Üste”, “Hasretinle Yandı Gönlüm”, “Yalnız Kalan Ruhumun Acısı Çok Derindir”, “Güldaniyem” ve “Evlerinin Önü Handır” eserlerini okudu. Sanatçı, başarılı icrası ile seyirci tarafından dakikalarca alkışlandı.
“GENÇLER NESİLLERE BU ŞARKILARI AKTARMALIYIZ”
Koro şef Neşe Sarısözen Adalı, kendilerini izlemeye gelen musikiseverlere teşekkür etti. Türk Sanat Müziği’nin önemli bir kültür hazinesi olduğuna vurgu yapan Adalı, “Bu kültüre sahip çıkmalı ve yaşatmalıyız. En önemlisi eserlerimizi genç nesillere aktarmalı ve onların da bu şarkıları bilmesini sağlamalıyız. Bu şarkılar gençler tarafından benimsenip söylendiğinde, kültür hazinemiz yaşamaya devam eder” şeklinde konuştu.
PROF. DR.UTKAN’DAN ÇİÇEK VE ŞARKI
Konserin son bölümünde sahneye konuklar arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan gelerek sanatçılara çiçek takdim etti. Şef Sarısözen Adalı, aynı zamanda Büyükşehir Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu üyesi olan Prof. Dr. Utkan’dan son eserde kendilerine eşlik etmesini rica etti. Prof. Dr. Utkan da bu ricayı kırmayarak, sözleri Şerafettin Aydınlık’a, bestesi Alaeddin Yavaşça’ya ait, “Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla” adlı eseri söyledi. Prof.Dr. Utkan’a icrası sırasında şef Neşe Sarısözen Adalı ve konuk solist Gül Yazıcı eşlik etti. Seyirciler ise beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu.
Gündem, 14 Haziran 2026 09:15
Yorumlar (0)
Gebze Ticaret Odası’ndan bir ilk daha
Dip çamurundan yapay resif üretildi
Başkan Gökçe Bilim Şenliği’nde çocuklara böyle seslendi!
Halk Ekmek büfelerinde uygun fiyata tam buğday satılıyor
Bıçkıdere Göleti’ndeki balık restoran ve Gülümse Kafe açılışa hazırlanıyor
Subaşı: Körfez belediyesi işçisinin tercihine saygı duyulmalı
O okuldaki öğretmen hayatını kaybetti
Alzheimer Yaşam Evi sakinleri Sarısı Kampı’nda keyifli bir gün geçirdi
Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali geride kaldı, yankıları sürüyor!
Çayırova Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği
Vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapılıyor!
Kapanan ve kurulan şirket sayısında durum ne?
Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda vefa İstanbul’da bir semt değil!
Kocaeli Büyükşehir, tarımda yapay zekadan faydalanacak
Sepaş Enerji’den indirimli elektrik
Gölcük’te ücretsiz halk oyunları kursu kayıtları başlıyor
İzmit’te Tekno Garaj Teknoloji Geliştirme Merkezi hizmete açıldı!
Önce bindirim, sonra indirim!
KTO Başkan Adayı Akova’dan Körfez Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Yine ünlüler, yine uyuşturucu operasyonu!
Kocaeli’ye, Gaziantep’ten yeni İl Emniyet Müdürü geliyor!
Bülent Arınç'a şok suçlama!
Değirmendere’de kütüphaneye dönüştürülecek tarihî binanın rekonstrüksiyonu başladı
KSO 6. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’ne yoğun katılım
Avukat Bora Yıldız vefat etti
Açlık sınırının altında ücretle öğretmen çalıştırılamaz
GTO üyelerine özel indirim
Yıldızlar Yatırım Holding çalışanlarına yönelik yeni program
Erken seçim mi, baskın seçim mi?
Vinsan Spor Kampüsü Projesi için ilk adım atıldı
Büyükşehir Belediyesi biberiye yetiştirdi
KOTO’da Başkan Bulut üye listelerinin askıya çıktığını duyurdu
Çayırova Devlet Hastanesi kat kat yükseliyor
MHP İl Başkanı Emengen ekibiyle Dilovası teşkilatını ziyaret etti
Vali Aktaş muhtarları dinledi
Körfez Belediyesi, 60+ Kulübü üyelerini gezdirdi
Kartepe Ulus Pazarı’nda özensiz çalışma
Kaçak hafriyat döken firmaya 3 milyon 128 bin TL ceza
KOSKEM ekipleri sahillerden çekildi
