Kocaeli’de sahiller sezona hazırlanıyor
Gündem, 09 Haziran 2026 16:50Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu öncesinde Karamürsel ve çevresindeki sahillerde hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda vatandaşların yaz aylarını daha temiz, güvenli ve konforlu alanlarda geçirebilmesi amacıyla bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
KARAMÜRSEL SAHİLİ ELDEN GEÇİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, plaj ve kıyıları yeni sezon için vatandaşların kullanımına hazırlıyor. Ekiplerin seferber olduğu çalışmalar ile Kocaeli’nin plajları her tür atıktan temizlenerek hem bakımlı hem de pırıl pırıl oluyor. Bu kapsamda Karamürsel sahilinde devam eden çalışmalar kapsamında taş duvar imalatları tamamlanırken, sahil alanının genel görünümünü güçlendirecek düzenlemeler de hayata geçiriliyor. Ekipler bir yandan kum serimi çalışmalarını sürdürürken diğer yandan ahşap yürüyüş yollarının yapımı için hazırlıklarını sürdürüyor. Sahilin hem estetik görünümünün hem de kullanım konforunun artırılması hedefleniyor.
DEREKÖY PLAJINDA KUM SERİMİ VE TEMİZLİK
Yaz sezonunun önemli destinasyonlarından biri olan Dereköy Plajı’nda da yoğun çalışma yürütülüyor. Plaj alanında kum serimi devam ederken sahil genelinde kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Vatandaşların daha temiz ve düzenli bir plaj deneyimi yaşayabilmesi için ekipler sahada titizlikle görev yapıyor.
EREĞLİ SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
Ereğli sahilinde ise yosun temizliği, deniz temizliği ve kıyı düzenleme çalışmaları devam ediyor. Sahil boyunca yürütülen çalışmalarla hem görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor hem de yaz sezonunda oluşabilecek olumsuzluklar önceden gideriliyor. Kumsal alanlarda da temizlik çalışmaları sürdürülüyor.
.gif)
PLAJLAR YAZ SEZONUNA HAZIRLANIYOR
Büyükşehir ekipleri sahillerde yalnızca temizlik ve çevre düzenlemesi yapmakla kalmıyor, vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatı alanlarını da yeni sezona hazırlıyor. Bu kapsamda duş alanları ve lavaboların bakım ve hazırlıkları sürerken, soyunma kabinlerinin montajı da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Plaj kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek birçok uygulama sezon öncesinde tamamlanmış olacak.
MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA TEKNİK HAZIRLIK
Öte yandan özellikle Mavi Bayraklı plajlarda teknik hazırlıklar da devam ediyor. Bilgilendirme tabelalarının yerleştirilmesi, yönlendirme sistemlerinin kurulması ve çeşitli teknik eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalar planlanan program doğrultusunda yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi, sahillerde yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla yaz sezonuna eksiksiz bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
Gündem, 09 Haziran 2026 16:50
Yorumlar (0)
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
