Bahçeli'nin dizisine ceza kesildi!
Gündem, 30 Nisan 2026 01:59RTÜK, 4 televizyon kanalı ile 3 dijital platforma idari para cezası verdi. Halk TV ve SZC TV'de yayınlanan siyasi içerikli programlarda 'eleştiri sınırlarının aşıldığı' öne sürüldü. Kanal D, NOW TV, Prime Video, Netflix ve HBO Max'e ise 'yoğun şiddet' gerekçeleriyle ceza verildi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin övdüğü 'Yeraltı' dizisinin üst üste yayınlanan 6 bölümü nedeniyle yüzde 2 para cezası kesildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ve SZC TV’ye 'eleştiri sınırlarının aşıldığı', Kanal D, NOW TV, Prime Video, Netflix ve HBO Max'e ise 'yoğun şiddet' gerekçeleriyle ceza verdi.
Halk TV’ye, “Sansürsüz” programında CHP Milletvekili Cemal Enginyurt’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in siyasi tutumu ve eğitim politikalarına yönelik sözleri gerekçe gösterilerek yüzde 2 idari para cezası verildi. RTÜK, sunucu müdahalesi bulunmasına rağmen söz konusu ifadelerin 'eleştiri sınırını aştığını' ve 'küçük düşürücü nitelik taşıdığını' savundu.
SZC TV’ye ise, “Nokta Atışı” programında TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Meclis, devlet kurumları ve uyuşturucuyla mücadele politikalarına yönelik sözleri nedeniyle yüzde 1 idari para cezası uygulandı. RTÜK, Kadıgil’in ifadelerinin 'devlet kurumlarını küçük düşürdüğünü' ve 'eleştiri sınırını aştığını' öne sürdü.
Üst kurul, “Yayınlar, şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz” ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Kanal D, NOW TV, Netflix, Prime Video ve HBO Max’e de yaptırım uyguladı.
BAHÇELİ'NİN FAVORİ DİZİSİNE DE CEZA
NOW TV’ye “Yeraltı” dizisinin 4 Mart, 11 Mart, 18 Mart, 25 Mart, 1 Nisan ve 8 Nisan 2026 tarihli bölümleri nedeniyle yüzde 2 ceza kesildi.
Bahçeli, şubat ayında yaptığı açıklamada dizide "Bozkurt Hanoğlu" rolünde oynayan Uraz Kaygılaroğlu'nu aradığını söylemiş ve "Türk gençliğinin kötü alışkanlıklardan uzak durması yönünde yaptıkları başarılı yayıncılık ve örnek bir senaryo halinde ekranlara taşınmasından duyduğum memnuniyetimi dile getirdim" demişti.
Dizinin sonraki hafta yayınlanan yayınlanan bölümünde Kaygılaroğlu'nun canlandırdığı Bozo karakterinin, "Tam umudumu kaybetmiştim. Gördüm, gördüm bir devlet var. Ama gizli ama derin bir devlet var" mesajı, Bahçeli'ye jest olarak yorumlanmıştı.
Kanal D’ye ise “Eşref Rüya” dizisinin 25 Mart, 1 Nisan ve 8 Nisan 2026 tarihli bölümleri nedeniyle yüzde 2 idari para cezası verildi.
DİJİTAL PLATFORMLARA DA PARA CEZASI
Dijital platformlardan Netflix’e “Trigger” dizisinin altıncı bölümü, Prime Video’ya “Gangs of Lagos” filmi, HBO Max’e ise “Altın Çocuk” dizisinin birinci sezon dördüncü bölümü ile ikinci sezon dördüncü bölümü nedeniyle yüzde 2’şer idari para cezası verildi.
Ayrıca RTÜK kararına göre dijital platformlarda yaptırım uygulanan film ve diziler katalogdan da çıkarılacak.
Gündem, 30 Nisan 2026 01:59
Yorumlar (0)
İzmit’e dev yatırım: Opera ve Kültür Merkezi
Emine Erdoğan Kocaeli Büyükşehir’i tebrik etti
Bürotime Ofistek Mağazası Gebze’de de şube açtı
Bahçede buluştular
MHP Derince’de üye olan olana!
Sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak
Akaryakıtta dev indirim!
KOTO Başkanı Bulut İzmir’deki o zirveye katıldı
CHP'nin oyu yüzde 27 birden düştü
Vatandaş borç ve icra batağına sürüklendi
Gölcük’ün nabzı bu uygulamada atıyor!
Büyükakın’dan öğrencilere: Bu kentte bir zorluk yaşarsanız bize gelin
O noktada otoyola giriş ve çıkışlar trafiğe kapatılacak
Suriyeliler gidecek diyerek milleti yıllarca oyaladılar
Millete söven müteahhit Türk işçileri kovdu!
Kartepe metro çalışması nedeniyle toz duman!
Kızların yükseköğretime katılım oranı erkekleri geçti
Yağlı güreşler nefesleri kesti! İşte dereceye giren pehlivanlar
Kocaeli’de çok tanınan o isimle ilgili üzücü haber
Bu kötülüğü bitireceğiz
Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Kocaeli’de süt otu tohumu hasadına başlandı
Kocaeli’de tarihi bir birlikteliğe imza attık
Mutlak butlan kararı hükümetin ayıbıdır!
MHP'liler Kocaeli’de Emengen ile yeni bir sayfa açtı!
İcazetlerini aldılar hafız oldular
Gelin de isyan etmeyin! Bir günde 5 kadın öldürüldü
Bu milletin 5 bin yılda elde ettiği en büyük kazanım Cumhuriyettir
Asansör ve yürüyen merdivenler kamera sistemi ile takip ediliyor
Paketli gıda az daha bir çocuğu öldürüyordu
Çayırova’daki o cadde estetik görünüme kavuşacak
İzmit’te binlerce kişi milli maç organizasyonunda buluştu
Öğretmenleri de yürütmediler! Polis ablukaya aldı
30 bin maaş alıp 20 bini kiraya gidince nasıl geçinilir?
Başkan Ömeroğlu, TOKİ konutlarında vatandaşların sorularını yanıtladı
Tahir Büyükakın sürekli İzmit Belediyesi’ne sataşıyor
Kartepe’de bu alan çöplükten kurtarılıp halka açılsın!
Kocaeli’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrı
Kalp dostu 5 mucizevi besin
