Bahçeli'nin dizisine ceza kesildi!
Gündem, 30 Nisan 2026 17:40RTÜK, 4 televizyon kanalı ile 3 dijital platforma idari para cezası verdi. Halk TV ve SZC TV'de yayınlanan siyasi içerikli programlarda 'eleştiri sınırlarının aşıldığı' öne sürüldü. Kanal D, NOW TV, Prime Video, Netflix ve HBO Max'e ise 'yoğun şiddet' gerekçeleriyle ceza verildi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin övdüğü 'Yeraltı' dizisinin üst üste yayınlanan 6 bölümü nedeniyle yüzde 2 para cezası kesildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ve SZC TV’ye 'eleştiri sınırlarının aşıldığı', Kanal D, NOW TV, Prime Video, Netflix ve HBO Max'e ise 'yoğun şiddet' gerekçeleriyle ceza verdi.
Halk TV’ye, “Sansürsüz” programında CHP Milletvekili Cemal Enginyurt’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in siyasi tutumu ve eğitim politikalarına yönelik sözleri gerekçe gösterilerek yüzde 2 idari para cezası verildi. RTÜK, sunucu müdahalesi bulunmasına rağmen söz konusu ifadelerin 'eleştiri sınırını aştığını' ve 'küçük düşürücü nitelik taşıdığını' savundu.
SZC TV’ye ise, “Nokta Atışı” programında TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Meclis, devlet kurumları ve uyuşturucuyla mücadele politikalarına yönelik sözleri nedeniyle yüzde 1 idari para cezası uygulandı. RTÜK, Kadıgil’in ifadelerinin 'devlet kurumlarını küçük düşürdüğünü' ve 'eleştiri sınırını aştığını' öne sürdü.
Üst kurul, “Yayınlar, şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz” ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Kanal D, NOW TV, Netflix, Prime Video ve HBO Max’e de yaptırım uyguladı.
BAHÇELİ'NİN FAVORİ DİZİSİNE DE CEZA
NOW TV’ye “Yeraltı” dizisinin 4 Mart, 11 Mart, 18 Mart, 25 Mart, 1 Nisan ve 8 Nisan 2026 tarihli bölümleri nedeniyle yüzde 2 ceza kesildi.
Bahçeli, şubat ayında yaptığı açıklamada dizide "Bozkurt Hanoğlu" rolünde oynayan Uraz Kaygılaroğlu'nu aradığını söylemiş ve "Türk gençliğinin kötü alışkanlıklardan uzak durması yönünde yaptıkları başarılı yayıncılık ve örnek bir senaryo halinde ekranlara taşınmasından duyduğum memnuniyetimi dile getirdim" demişti.
Dizinin sonraki hafta yayınlanan yayınlanan bölümünde Kaygılaroğlu'nun canlandırdığı Bozo karakterinin, "Tam umudumu kaybetmiştim. Gördüm, gördüm bir devlet var. Ama gizli ama derin bir devlet var" mesajı, Bahçeli'ye jest olarak yorumlanmıştı.
Kanal D’ye ise “Eşref Rüya” dizisinin 25 Mart, 1 Nisan ve 8 Nisan 2026 tarihli bölümleri nedeniyle yüzde 2 idari para cezası verildi.
DİJİTAL PLATFORMLARA DA PARA CEZASI
Dijital platformlardan Netflix’e “Trigger” dizisinin altıncı bölümü, Prime Video’ya “Gangs of Lagos” filmi, HBO Max’e ise “Altın Çocuk” dizisinin birinci sezon dördüncü bölümü ile ikinci sezon dördüncü bölümü nedeniyle yüzde 2’şer idari para cezası verildi.
Ayrıca RTÜK kararına göre dijital platformlarda yaptırım uygulanan film ve diziler katalogdan da çıkarılacak.
Gündem, 30 Nisan 2026 17:40
Yorumlar (0)
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
