O otoyollarda ücretli olacak
Gündem, 24 Nisan 2026 23:14CHP'li Deniz Yavuzyılmaz Bursa Çevre Otoyolu’nun özelleştirileceğini söyledi. Halihazırda ücretsiz olan otoyol, özelleştirme gerçekleşirse ücretli olacak.
AK Parti iktidarının otoyol ve köprüleri özelleştirme planı tıkır tıkır işliyor. Köprü satışlarıyla gündeme gelen iktidar, şimdi de vatandaşın ücretsiz olarak kullandığı Bursa Çevre Otoyolu'nu özelleştirmek istiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, otoyolun ücretini açıkladı.
Yavuzyılmaz, Bursa Çevre Otoyolu’nun özelleştirilmek istendiğini öne sürerek, yolun ücretli hale gelmesi durumunda geçiş ücretinin 113 TL’ye çıkacağını iddia etti.
Deniz Yavulyılmaz konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
Tüm Bursalıların ve yolu Bursa’dan geçenlerin dikkatine! AKP şimdi de gözünü Bursa’daki ücretsiz otoyollara dikti!
14.Karayolları Bölgesindeki, kamunun ücretsiz olarak işlettiği Bursa Çevre Otoyolu ile ilgili; 2026 yılında yapılan ihalelere ‘Özelleştirme maddesi’ eklendiğini belgesiyle tespit ettik. Yap-İşlet-Devret modeli otoyolların fiyat tarifeleri baz alındığında; Özelleştirildikten sonra Bursa Çevre Yolundaki araç geçiş ücreti gemlik Ayrımı ve İnegöl Ayrımı arası: 113 TL olacak!
Bu özelleştirme planı, soygun planıdır! Sözkonusu yolun uzunluğu bağlantı yolları dahil toplam 34 km. 2025 yılında Bursa Çevre Yolundaki araç geçiş sayısı: 11 Milyon 417 Bin adet.
Bursa Çevre Yolunun 2026 itibariyle özelleştirilmesi gerçekleşirse şirket, bu otoyolları, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan otoyolların ortalama kilometre başına araç geçiş fiyatlarıyla işlettiğinde; Şirketin bir yılda vatandaştan tahsil edeceği geçiş ücreti en az 958 Milyon 754 Bin Lira olacak!
25 yıllık özelleştirme sürecinde şirketlerin kasasına girecek tutar: 24 Milyar Lira! Bunun adı soygundur! Yolların maliyetini önce vatandaşa vergi yoluyla ödetip sonra bu yolları özelleştirip vatandaşa ücretli hale getirmek dolandırıcılıktır!"
Gündem, 24 Nisan 2026 23:14
Yorumlar (0)
Antikkapı’da tepki çeken görüntü! Bunu adı bayrağa saygısızlık
İmamoğlu CHP'den istifa etti
Türk bayrağına saldırı kameraya takıldı
BTP lideri Hüseyin Baş'tan 13 maddelik çerçeve yasa önerisi
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Kararı millet verir, hesabı tarih sorar
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor!
İş insanı Enver Yıldırım’dan Dilovası Gençlik Derneği’ne ziyaret
Kocaeli’nde bu oyun 70 bin çocuğa ulaştı!
Sıcak havalardan kaynaklanan sağlık sorunları yüzde 20 arttı
Başiskele’de sürücüler için risk oluşturan kör noktalara Büyükşehir müdahalesi
AKP'li vekil PKK'nın baş canisine Allah ondan razı olsun dedi
Dilovası’nda tiyatro rüzgârı esti
Gebze'de depo yangını: 2 kişi yaralandı, 2 at öldü
Gölcük’te ulusal fotoğraf yarışmaları almanak olarak yayınlandı
Bu bina insanların başına yıkılınca mı önlem alacaksınız?
Hani PKK'yla beni eş tutuyordunuz?
Her hafta 1.730 özel gereksinimli kişiye el uzatılıyor
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
İzmit’teki tarlalardan 8 ayda 20 ton ürün hasat edildi
Durmak yok ihaleleri yandaşa paslamaya devam!
Dövüldü mü, araç mı çarptı?
Kocaelispor’un 60 yıllık tarihi bu müzede
Aşırı sıcak uyarısı: Bu bir afet
Dilovası’nda Kaymakam Resul Çelik’ten MHP’ye ziyaret
İzmit’te Kiraz Dere’ye yeni köprü yapılacak
Emekli maaşlarında yüzde 100 artış olabilir
O partiler ittifak mı yapacak?
Gündoğdu Mahallesi’ne 350 metrelik yeni kaldırım
Zeytinoğlu: İhracattaki artışların üretime daha güçlü yansımasını bekliyoruz
Olcay Sirmen vefat etti
Büyükakın, Gebze’de de çalışmaları sahada inceledi
Yeni zam dalgası başladı
AKP'lileri üzecek anket!
Akaryakıta rekor zam!
Körfez’de nostalji dolu bir gece daha
İlayda Filiz ölmemek için akciğer nakli bekliyor
SGK'dan 20 gün kaldı kaçırmayın uyarısı
Dünya şampiyonu Havva Alyurt’u sevindiren kutlama
