Yeni Akit'ten çirkin sözler! Bunun adı saygısızlık
Gündem, 23 Nisan 2026 22:54Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyet değerlerine yönelik her fırsatta sergilediği düşmanca tutumu ile bilinen Yeni Akit, 23 Nisan'da yine bir rezalete imza attı.
Skandal manşetleri ile sık sık kamuoyunun tepkilerini çeken Yeni Akit, 23 Nisan'ın 106'ıncı yıl dönümünde de geleneğini bozmadı. Türkiye'nin ebedi önderi Atatürk'e ve cumhuriyete yönelik düşmanlığını sergilemek için adeta fırsat yaratmaya çalışan Yeni Akit, bu sefer de Anıtkabir'e giden bir ana okulu öğretmenini kıyafeti üzerinden hedef aldı.
Milli bayramlar ve 10 Kasımlara yer vermeyen ama aynı günlerde kamu şirketlerinin verdiği günün anlam ve önemine dair reklamlara yer vererek riyakarlığın çarpıcı bir örneği sergileyen Yeni Akit, yeni skandalında da yine ötekileştirmeyi tercih etti.
Yeni Akit'in sözde haberinde, "23 Nisan kutlamaları kapsamında öğrenci ve velileri ile Anıtkabir'e giden bir anasınıfı öğretmeninin mini etekli kombini tepki çekti. Sosyal medyada tartışma konusu olan görüntülerde mini etek ile öğrencilerin elinden tutarak velilerin önünde yürüyen öğretmene yapılan yorumlarda 'Saygısızlar! Ancak böyle olur seküler tayfanın kabir ziyareti' ifadeleri öne çıktı." denildi.
Sözde haberde belirtilenin aksine ana sınıfının öğretmeninin kıyafeti sosyal medyada tartışma konusu olmazken, Yeni Akit'in kendini meşrulaştırmak için metninin devamında Atatürk dediği de dikkatlerden kaçmadı. Türk kadınının cumhuriyetle beraber yükselişi ve toplumdaki hak ettiği yerini almasından rahatsızlığının adeta dışa vurumu olan söz konusu metin tepki çekerken, metinde sanki Anıtkabir hassasiyeti varmış gibi davranılması da akıllara Yeni Akit'in geçmişteki "Anırkabir" başlığını getirdi.
İşte o sözde haber;
.png)
.png)
Gündem, 23 Nisan 2026 22:54
Yorumlar (0)
Fatma Kaplan Hürriyet bin pişman eder!
Kocaeli Üniversitesi de iktidara benzedi!
Emekli maaş promosyonunda yeni rakamlar
Vatandaşın sofrası her gün daha da küçülüyor
Başkan Çakar'a doğum günü sürprizi
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Mahmut Arkan kürsüye mazot ve buğdayla çıktı
Başiskele’deki Termal Tesis projesinde sona gelindi
Hukuksuz operasyonlarla milletin iradesine göz koyan zihniyet
Kocaeli’ndeki İtfaiye Çalıştayı’nda ne konuşuldu?
Demirtaş'ı içeri atıyorsunuz, Apo'ya statü için bin takla atıyorsunuz
Körfez’deki yüzme eğitimine büyük ilgi
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?
Hukuk oyuncak oldu! Bir garip tutuklama
Dip Çamuru Projesi 3. etap ihalesi de tamam
Kocaeli vekili Gergerlioğlu yine iktidarı topa tuttu!
Sanayide de alarm zilleri çalıyor
Herkes bu sokak röportajını konuşuyor!
Özgür Özel'e yakın isim AKP'ye geçiyor
Köprü zamlarına tepki! Deli Dumrul politikası
Çayırova Belediyesi üniversite hayali kuran gençlerin yanında
YENİ Parti’ye geçen Kocaeli vekilinden ilk hamle!
Başkan Hürriyet’in rüşvet aldığına kimse inanmıyor!
Kır düğününü seçtiler! Mutluluğa evet dediler
Derince’nin mahallelerinde renkli görüntüler
Restoran ve kafelerde o ücreti ödemeyin!
Adı ölüm yoluna çıkan Santral Rampası’nda çalışma var
AKP'li Çelik'ten sahte üyelik açıklaması
Deneyim her şeydir! Kocaeli AB Bilgi Merkezi'nden doğa temelli yaşam deneyimi programı
Gölcük’teki bu festivalde el sanatları, sahne gösterileri ve müzik bir arada olacak!
Başkan Ömeroğlu'ndan evi yanan aileye ziyaret
Kocaeli’deki plajlara gitmeden tüm bilgiler ekranda
Böyle esnaf kaldı mı?
Erdoğan yeniden aday olmayabilir
Tuğçe Kaya amansız hastalığa yenildi
Toplarken şahin, harcarken karga
Milleti dinden soğuttular
Baskı rejimlerinin hep bir sonu olmuştur
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’ndaki çalışmalar Çiftçi’nin takibinde
