Başkan Söğüt: Çocuklar gülerse dünya güler
Gündem, 22 Nisan 2026 05:42Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında milli irade vurgusu yapan Söğüt, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan acı olayları da unutmadı.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yayımladığı mesajla, tüm çocukların bayramını kutlarken eğitim camiasını ve Türk Milletini yasa boğan kayıplar için taziye dileklerini iletti.
GAZİ MECLİS, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN NİŞANESİDİR
Başkan Söğüt, 23 Nisan'ın sadece bir bayram değil, bir milletin küllerinden doğuşunun tescili olduğunu belirterek, "106 yıl önce bugün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek yola çıkan ecdadımız, bağımsızlık meşalesini ebediyen yakmıştır. Bu emaneti devralacak olan ise bugün gözlerindeki ışıkla geleceğimizi aydınlatan çocuklarımızdır," ifadelerini kullandı.
OKUL SALDIRILARI İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Mesajında, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okullarda meydana gelen ve Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğan saldırılara da değinen Başkan Söğüt, şu sözlerle devam etti: “Bu bayramı, ne yazık ki Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan gelen acı haberlerin gölgesinde, kalbimiz buruk bir şekilde karşılıyoruz. Okullarımızda hayatını kaybeden evlatlarımız ve eğitimcilerimiz bizim en büyük sızımızdır. Onları rahmetle anarken, çocuklarımızın huzurunu ve güvenliğini her ne pahasına olursa olsun koruyacağımızı bir kez daha vurguluyorum. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızın daha mutlu, daha sağlıklı ve daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz ” dedi.
ÇOCUKLAR GÜLERSE DÜNYA GÜLER
Başkan Söğüt mesajına şu sözlerle devam etti: "Tüm evlatlarımızın güven içinde büyüyeceği, kalem tutan ellerin korkusuzca hayallerini yazacağı bir gelecek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi ve kaybettiğimiz fidanlarımızı rahmetle anıyor; tüm çocuklarımızın, hemşehrilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.
Gündem, 22 Nisan 2026 05:42
Yorumlar (0)
İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Çalışkan istifa etti
AKP’nin 25. yıl dönümüne özel dev program
Kocaeli sanayi kapasite anketi
Çocukların gözde eğlence merkezi Değirmendere Aquapark
Başiskele’nin yüzücüleri gururlandırdı
Gölcük sünnet şölenine hazır!
Kocaeli Valiliği uyardı: 4 gün yağmur var
İnsanca yaşam hakkından tasarruf olmaz
Kapı arkasında bir takım fırıldaklar dönüyor
Milletin sandıktaki iradesine operasyon çekilemez
Çayırova’da trafiği rahatlatacak adım
KOTO yöneticileri Polonya, Avusturya, Kırgızistan iş insanları ile bir araya geldi
Dilovası'nda Yaz Spor Okulları kapılarını açtı
Yüzde 60 faiz alıyorlar, daha vicdanlı olsunlar
Sağlık Ocağı’nın temeline incir ağacı dikmişler!
Bakanlıktan öğrencilere aylık 13 bin 750 TL başarı bursu
Bütçede rekor açık! Faize para dayanmıyor
Akaryakıta yine zam!
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
