Kocaeli’deki orman alanlarına dip çamuru ve hafriyat dökülüyor!
Siyaset, 16 Nisan 2026 22:34DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın çevre ve yönetim politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Mevcut tablonun bir yıkım ve felaket olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki ölümlerden ormanlardaki tahribata kadar pek çok konuda ağır eleştirilerde bulundu. İktidarın masum çocuklardan seri katiller oluşturduğunu belirten Gergerlioğlu, yönetenlerin canlı ve cansız tüm varlıkları katleden bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı.
Kocaeli özelindeki orman tahribatına dikkat çeken Gergerlioğlu, kentteki 3 bin hektar orman alanının 500 hektarının orman dışı işlere tahsis edildiğini vurguladı. Gergerlioğlu, bu alanların ya hafriyat döküm sahası olarak kullanıldığını ya da denizden temizlenen dip çamurlarının ormanlık bölgelere boşaltıldığını belirtti.
"Ek 16. Madde ile talan yasallaştı"
Yasal süreci detaylandıran Gergerlioğlu, 1970’lerde çıkarılan Orman Yasası’ndaki 31 Aralık 1981 sınır tarihinin, 2018 yılında AK Parti ve MHP ittifakı tarafından getirilen "Ek 16. Madde" değişikliğiyle delindiğini ifade etti. Bu düzenleme ile 1981-2018 arasındaki tarihlerin de kapsama alınarak orman vasfı dışına çıkarılma işlemlerinin önünün açıldığını belirten Gergerlioğlu, bu yöntemin Cumhur-zulüm ittifakının talanına dönüştüğünü söyledi.
“1 milyon metrekare orman bu iktidar döneminde iç edildi!”
Türkiye genelindeki orman varlığına ilişkin çarpıcı veriler paylaşan Gergerlioğlu, “Türkiye’nin 23 milyon metrekare orman varlığının 1 milyon metrekaresi bu iktidar döneminde iç edildi. Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle sabah ansızın ormanlar vasıf dışına çıkarılıyor. İktidarın bu uygulamaları nedeniyle yüz binlerce vatandaş "bizim orayı da orman dışına çıkarın" diyerek sıraya girmiş durumda. Sistem, iktidarın sadece kendi adamlarını kolladığı bir rant mekanizmasına dönüştü.” İfadelerini kullanarak tepki gösterdi.
Doğa talanına dur diyenler tutuklanıyor!
Maden Yasası görüşülürken yaptıkları “zeytinlikler yok edilmesin” uyarılarının kulak ardı edildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, ormanlara yönelik vahşi bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. Doğayı savunan ve bu talana "Dur" diyen çevre aktivistlerinin ise tutuklandığını ifade eden Gergerlioğlu, trilyonlarca varlığın, ağacın ve börtü böceğin yok edilmesinin ağır bir vicdani vebali olduğunu belirtti.
Siyaset, 16 Nisan 2026 22:34
Yorumlar (0)
Emine Erdoğan Kocaeli Büyükşehir’i tebrik etti
Bürotime Ofistek Mağazası Gebze’de de şube açtı
Bahçede buluştular
MHP Derince’de üye olan olana!
Sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak
Akaryakıtta dev indirim!
KOTO Başkanı Bulut İzmir’deki o zirveye katıldı
CHP'nin oyu yüzde 27 birden düştü
Vatandaş borç ve icra batağına sürüklendi
Gölcük’ün nabzı bu uygulamada atıyor!
Büyükakın’dan öğrencilere: Bu kentte bir zorluk yaşarsanız bize gelin
O noktada otoyola giriş ve çıkışlar trafiğe kapatılacak
Suriyeliler gidecek diyerek milleti yıllarca oyaladılar
Millete söven müteahhit Türk işçileri kovdu!
Kartepe metro çalışması nedeniyle toz duman!
Kızların yükseköğretime katılım oranı erkekleri geçti
Yağlı güreşler nefesleri kesti! İşte dereceye giren pehlivanlar
Kocaeli’de çok tanınan o isimle ilgili üzücü haber
Bu kötülüğü bitireceğiz
Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Kocaeli’de süt otu tohumu hasadına başlandı
Kocaeli’de tarihi bir birlikteliğe imza attık
Mutlak butlan kararı hükümetin ayıbıdır!
MHP'liler Kocaeli’de Emengen ile yeni bir sayfa açtı!
İcazetlerini aldılar hafız oldular
Gelin de isyan etmeyin! Bir günde 5 kadın öldürüldü
Bu milletin 5 bin yılda elde ettiği en büyük kazanım Cumhuriyettir
Asansör ve yürüyen merdivenler kamera sistemi ile takip ediliyor
Paketli gıda az daha bir çocuğu öldürüyordu
Çayırova’daki o cadde estetik görünüme kavuşacak
İzmit’te binlerce kişi milli maç organizasyonunda buluştu
Öğretmenleri de yürütmediler! Polis ablukaya aldı
30 bin maaş alıp 20 bini kiraya gidince nasıl geçinilir?
Başkan Ömeroğlu, TOKİ konutlarında vatandaşların sorularını yanıtladı
Tahir Büyükakın sürekli İzmit Belediyesi’ne sataşıyor
Kartepe’de bu alan çöplükten kurtarılıp halka açılsın!
Kocaeli’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrı
Kalp dostu 5 mucizevi besin
İşte 2026-2027 eğitim öğretim yılının tüm detayları
