Kandıralılar çöp tesisi hamlesine karşı tetikte!
Gündem, 13 Mart 2026 10:10Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’da gerçekleştirmeyi planladığı çöp tesisine ilişkin açılan davada alınan karar gereği bilirkişi keşfi yapıldı.
Kocaeli Çevre Platformu Koordinatörü ve Dönem Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz’ün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamanın içeriği şöyle:
Kandıra Akçakese-Pirceler bölgesinde yapılmak istenen çöp tesisi ile ilgili davada bilirkişi keşfi bugün ( 12 Mart) öngörülen proje alanında gerçekleştirildi. Yapılan keşif çalışmasına bölge halkı, KANÇED ve Kocaeli Çevre Platformu'na dahil çok sayıda kişi katıldı.
Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Akçakese bölgesinde yaklaşık 57 hektar bir alanda çöp tesisi yapmak istemektedir. Bununla ilgili bölge halkı ve çevreci kurumlar tepkilerini yoğun olarak ortaya koymuş ve bu yer seçiminin yanlış olduğunu vurgulamıştır. Hatta geçtiğimiz 8 Şubat tarihinde 70 bilim insanı bir araya gelip bir çalıştay düzenleyerek yer seçiminin son derece yanlış olduğunu vurgulayan bilimsel bir raporu da kamuoyu ile paylaşmıştı .
Gelinen süreçte Büyükşehir Belediyesi Akçakese-Pirceler Bölgesi'nin artık ikinci planda kaldığını birinci planda başka bir ar-ge projesinin olduğunu söylemektedir.
Ancak bugün de sahada keşif çalışmasında ilgili avukat ve Büyükşehir Belediyesi yetkili daire başkanlarının ifadesinden de anlaşıldığına göre proje tam anlamıyla yürürlüktedir. Dolayısıyla çevreci kurumlar ve geniş halk kesimi ”herhangi bir oldu bittiye meydan vermeyecek şekilde” takibi ,karalılıkla,yılgınlığa uğramadan sürdürmek zorundadır.
Kocaeli Çevre Platformu olarak projeye karşı tavrımız başından beri açık ve nettir Bu projenin yer seçimi yanlıştır.Yer seçiminin yanlışlığının gerekçeleri defalarca kamuoyuna anlatılmıştır ve ayrıca çalıştay raporunda da mevcuttur.
Dolayısıyla bunun dışında bir karar ve uygulama asla kabul edilemez .Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kandıra Akçakese-Pirceler bölgesindeki çöp tesisi projesinden vazgeçildiğini kamuoyuna resmi şekilde açıklayana kadar mücadelemiz ve takibimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Gündem, 13 Mart 2026 10:10
Yorumlar (0)
SEDAŞ Genel Müdürü Danacı ve bölge müdürleri Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Körfezim Eğitim Kurumları’nda mezunlar buluştu
Terbiyesizce açıklamaları Allah'a havale ediyorum
Körfez Belediyesi adına ortaya atılan o iddia yalanlandı
Yürüyen merdivenler duracak!
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
