İzmit’teki o projenin benzeri Gebze’de de hayata geçiriliyor
Gündem, 26 Ocak 2026 15:12Başkan Büyükakın, Türkiye’ye örnek proje Gonca’nın bir benzeri olacak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında incelemeler yaptı. Başkan Büyükakın, merkezi en kısa zamanda özel bireylerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Vinsan Kampüsü’nde inşa ettiği ve Türkiye’ye örnek olan projesi Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bir benzeri, Gebze Millet Bahçesi’nde hayata geçiriliyor. Özel bireylerin sosyalleşmesini ve hayatta daha aktif rol alabilmesini amaçlayan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi hızla yükseliyor. Başkan Tahir Büyükakın da Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ile birlikte inşaatı inceledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Büyükakın, Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’ni en kısa zamanda özel bireylerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi, “Böylece daha çok goncamıza hizmet etme imkanımız olacak” dedi.
.gif)
ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Gebze Millet Bahçesi’nde, 6.751 metrekarelik bir alanda inşa edilecek Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 5 adet otizm grup eğitim odası, 7 adet otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 adet havuz güvertesi), 2 adet gündüz bakım odası, 3 adet erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 adet uyku odası özel bireylere hizmet verecek.
ÇOK AMAÇLI SALON VE KÜTÜPHANE
Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 adet bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, 5 adet derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.
Gündem, 26 Ocak 2026 15:12
Yorumlar (0)
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
Çirkinlikte sınır tanımıyorlar!
Utanarak izledim, isminden bile bahsetmek istemiyorum
Seçim emareleri artıyor
