PKK ve DEM Kürtlerin temsilcisi değildir
Siyaset, 23 Ocak 2026 18:04Meltem TV’de Gündem Özel programına konuk olan Hüseyin Baş Suriye’deki son durum ve Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırı üzerine açıklamalarda bulundu.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Meltem TV’de Gündem Özel programına konuk olan Hüseyin Baş Suriye’deki son durum ve Nusaybin’de Türk bayrağına yapılan saldırı üzerine açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Baş şunları söyledi;
“Mardin'deki bayrak olayı terörsüz Türkiye'nin sonucu değil. Bu ülkede bayrak tartışmaya açıldı, millet tartışmaya açıldı, Türklük tartışmaya açıldı. Bu ülkenin her şeyi tartışmaya açıldı. Bu ülkede iktidarı eleştirmek suç sayıldı ama milletin öz değerlerini eleştirmek hiçbir zaman suç olmadı hatta bir ifade özgürlüğü olarak değerlendirildi. İfade özgürlüğünün sınırları çok geniş olmalı ancak tarihiyle bu kadar kavga eden bir milletin ortaya çıkmasına sebep olmak da biraz sorumluluk gerektiren bir durum. Bu ülkede Atatürk tartışmaya açıldı, cumhuriyet tartışmaya açıldı hala iktidarı destekleyenlerin bir bölümü cumhuriyetle kavga eder halde, Atatürk'le kavga eder halde. İktidar temsilcilerinin büyük bir bölümü de bundan hiçbir zaman rahatsızlık duymuyorlar hatta bir bölümü iktidarını cumhuriyet karşıtlığına, Atatürk karşıtlığına borçlu olduğunu zannediyor ve düşünüyor.
“O ELLER KIRILIR NORMALDE”
Bu ülkede Lozan tartışmaya açıldı ki Lozan bu ülkenin kırmızıçizgilerinin belirlendiği anlaşmaydı. Lozan bu ülkenin tapusuydu ama tartışmaya açıldı. Dolayısıyla her şeyin bu kadar tartışıldığı bir çeyrek asrın sonunda Türk bayrağına da bu tip girişimler ortaya çıkmış oldu. Bunlar bu kadar tartışıldıktan sonra birileri şımarıklık ortaya koydu, haddini aştı. O eller kırılır normalde. Bu böyledir. Bunun izah edilecek bir tarafı da yoktur, görmezden gelinecek de bir tarafı yoktur.
“PKK VE DEM KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR”
Kürtlerin temsilcisi kim? Kürtlerin bir temsilciye ihtiyacı hiçbir zaman olmadı. Kürtlerin bir temsilciye ihtiyacı varmış gibi bir siyasi ortam oluşturuldu. Hem PKK, hem DEM her zaman marksist bir çizgide olmuştur, bölücü bir çizgide olmuştur, Türkiye Cumhuriyeti ile Türklükle kavga eder bir çizgide olmuştur. Hatta o partilerden bir tanesinin parti tüzüğünde Kıbrıs’taki Türk askeri için ‘işgalci’ deniyor. Bunlar Türkiye'nin sahip olduğu hinterlandı hiçbir zaman kabul etmeyen, etmek istemeyen bir çizgide olmuşlardır. Bizim Güneydoğu halkımıza baktığınız zaman da son derece muhafazakar, değerlerine düşkün, değerlerine aşık bir toplum olduğunu biliriz, görürüz, yaşarız. Bugün Kürtleri temsil ettiğini iddia eden siyasi çizginin bu tip öz değerlerle buluştuğu hangi nokta var? Bunlar muhafazakarlık noktasında marksist bir çizgidedir, dini kabul etmez bir tavırdadırlar ama hep kullandıkları bizim Güneydoğu'daki başörtülü teyzelerimizdir, baktığınız zaman hiç alakaları yoktur. Onların, yaşam tarzları inançları, ideolojileri, zevk aldıkları şeyler, sevdikleri ve sevmedikleri şeyler Kürt vatandaşlarımızdan farklı. Suriye’de SDG Kürtlerin temsilcisi değildir. SDG bir terörist yapıdır, YPG bir terörist yapıdır. Aynı şekilde PKK da Kürtlerin temsilcisi değildir ve bir terörist yapılanmadır. Dolayısıyla YPG'yi ayrı tutalım, PKK'yı ayrı tutalım hülyalarına da girmeye gerek yok.
“BİZ BÖLGEMİZDE EMPERYALİZMİN YERLEŞMESİNİ İSTEMİYORUZ”
Şimdi Suriye'de YPG geri çekildi. Bu bence de Türkiye adına da bir başarıdır, Suriye'nin yeni hükümeti adına da bir başarıdır. Sonuçta terörden arındırılmış bir bölge oluşuyor. Bunlarda problem yok. Bağımsız Türkiye Partisi'nin siyasi çizgi olarak bugüne kadar durduğu nokta her zaman şudur; Biz bölgemizde emperyalizmin yerleşmesini istemiyoruz. Biz bölgemizde birilerinin bizi at edip binmesini, eşek edip sürmesini istemiyoruz! İşin Türkçesi bu. Biz bağımsız karar verebilen, hür düşünebilen bir yapıda olmak istiyoruz.
“VEKİL GÜÇLER YERİNE VEKİL DEVLETLER”
Amerika bölgeye vekil güçler vesilesiyle değil vekil devletler vesilesiyle yerleşiyor. Bugün Suriye dediğimiz aslında Amerika için bir uydu devlet haline getirildi. Suriye'de Amerika'nın istediği bir ortam oluştu. Tom Barrack da, ‘YPG artık varlık maksadını doldurdu’ diyor. Suriye'de yönetim değiştikten sonra YPG'nin misyonu da tamamlanmış oluyor. Yönetim değişti. Peki nasıl bir yönetim? Amerika'nın tam istediği gibi bir yönetim, İsrail'in arkasını rahat hissedeceği bir yönetim. Dolayısıyla bizim karşı olduğumuz şey bölgemizde yerleşik bir emperyalizmdi. Biz hala buna karşıyız. Bu noktada biz kazanmadık.”
Siyaset, 23 Ocak 2026 18:04
Yorumlar (0)
MHP Dilovası’ndan Gebze ABC Anaokulu’na ziyaret
Çayırovalılar minyatür kapalı bahçe yapmayı öğrendi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek’ten İzmit Kent Lokantasına ziyaret
BTP Kocaeli İl Başkanı Can, STK’ları ziyaret etti, esnaf turu yaptı
Büyükakın yabancı öğrencilere seslendi
Son seçim anketinden hangi parti birinci çıktı!
Bütün ihaleler Cengiz'e paslanıyor!
Emekliler tedavi için değil, barınmak amacıyla acil serviste sabahlıyor
Mahkemeden beraat kararı bekleniyordu, hapis cezası çıktı!
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’ndan Vali Aktaş'a ziyaret
Yolda gördükleri kazaya müdahale ettiler
Yandaştan al haberi! Limit kısıtlaması geliyor
Bugün olsa Meral Akşener'le parti kurmazdım!
Kandıra’da 5 yeni halı saha için kollar sıvandı
Erdoğan’ın bileğini bükecek kişi kim?
Bu ücret düzeni çalışma değil, modern köleliktir
Şehir Hastanesi’nde yürüyen merdivenler durdu!
Emekliler DEM'lilerin umurunda değil! Varsa yoksa Apo
Kocaelispor’umuzu Avrupa standartlarında bir tesise kavuşturacağız
Kocaeli vekilinden AKP’lilere: Bilinçaltları bozuk!
Binlerce şirket kapandı
Başkan Hürriyet’ten promosyon açıklaması
Kocaeli’deki limanlardan 45 milyar 111 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti
Kocaeli Tuhafiyeciler Odası’na 25 yaşında başkan oldu
Kocaeli’de bağımlılıkla mücadelede yol haritası bir kez daha masaya yatırıldı
Çayırova’da kaçak üretim yapılan tavuk eti parçalama tesisi mühürlendi
İnşaat sektörü Körfez Ticaret Odası’nda toplandı
Gölcük Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi eğitimlere tam kadro başladı
Büyükakın akran zorbalığına dikkat çekti: Sessiz kalmamalıyız
İzmit Belediyesi’ni hedef alan Pazarcılar Odası’ndan yeni açıklama!
Kişi başı 60 bin TL’miz nerede sayın bakan?
Akaryakıta bir zam daha
Bir milletvekilinin aylık maliyeti yaklaşık 3 milyon 770 bin lira
Başkan Çiftçi, şampiyonluk pastası kesti!
Kocaeli firmalarının beklentileri
Üzerimize sayısız iftira atılıyor
Dilovası’nda MHP’liler Ercan Dalkılıç’ı andı
İzmit Belediyesi’nden çocuklara ara tatilde tiyatro keyfi
Mola Park, Kocaelililerin favorisi oldu!
