Yandaştan al haberi! Limit kısıtlaması geliyor
Ekonomi, 23 Ocak 2026 19:16Kredili mevduat hesaplarında son dönemde yaşanan artış sonrası iktidar harekete geçti. İktidara yakın yazar, ekonomi yönetiminin kredili mevduat hesaplarına limit sınırlaması getirileceğini söyledi. Böylece bankalar belirlenen limitler dışında hesap açamayacak.
Düşük maaşlar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle milyonlarca kişi Kredili Mevduat Hesaplarına yönelirken, rakamlar dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 16 Ocak haftasında KMH bakiyesi 742 milyar 516 milyon TL’ye çıktı. Aynı dönemde konut kredileri 648,4 milyar TL seviyesinde kaldı. Geçen yılın aynı haftasında KMH bakiyesi 441,2 milyar TL idi.
Sabah yazarı Dilek Güngör, köşe yazısında bu artışın ekonomi yönetiminin radarına girdiğini belirtti. Güngör, geçen yıl temmuz ayında kredi kartı, ihtiyaç kredisi ve KMH borçları için yapılandırma adımı atıldığını, 48 aya kadar vade ve yüzde 3,11 azami faiz oranıyla borçlulara nefes aldırıldığını hatırlattı. Ancak bu adımlara rağmen KMH borçlarının artmaya devam ettiğini vurguladı.
BANKALARIN İNİSİYATİFİ SINIRLANDIRILACAK
Mevcut uygulamada KMH üst limiti genellikle aylık gelirin en fazla üç katı olarak belirlense de, nihai karar bankaların inisiyatifinde bulunuyor. Güngör, gelir ve kredi notuna dayalı değerlendirmelerde zaman zaman “terazinin şaştığını” ifade etti.
Konu, ekonomi yönetimi tarafından Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı’nda da ele alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Kredili mevduat hesapları, kredi komisyon ücretleri ve kredi kartlarına ilişkin mevcut durum gözden geçirildi” denildi.
'BUNDAN BÖYLE O LİMİTTEN FAZLA KMH AÇILAMAYACAK'
Dilek Güngör, edindiği bilgiyi yazısında şu sözlerle aktardı: “KMH limitlerinin kullanımına yönelik bankalar için bir kural seti hazırlanacak. Bundan böyle o limittten fazla KMH açılamayacak.”
Ekonomi, 23 Ocak 2026 19:16
Yorumlar (0)
Başkan Söğüt köy köy gezdi
Başkan vekili Lütfü Obuz iki mahalle muhtarını ziyaret etti
Çayırova Yeniden Refah’ta yeni görevlendirme
Gölcük’te 104 çocuk sünnet oldu!
Tüpraş’a 4 yeni gemi
Körfez Ticaret Odası Meclisi'nde hangi kararlar alındı?
Elektrik artık çantada taşınıyor!
Santral Rampası 10 Ağustos’a kadar trafiğe kapalı
Yeniden Refah ile Saadet Partisi birleşiyor!
Vatandaşa et eti, eşek eti yedirmişler
Hayvan desteğinde bulunulan üreticilere rehberlik ediliyor
İşte AKP'nin 25'inci yıl sloganı!
Yargıdaki çifte standarda dikkat çekti
Kocaeli’nde sağlıkçıların gözü kulağı bu toplantıdaydı
Türkiye’de kreş ücreti Oxford Üniversitesi’nin 3 katı!
MHP Darıca İlçe Başkanı Furunci mazbatasını aldı
Sürücüler dikkat! 8 gün kapalı
Saadet Partisi Kocaeli'de il divanı toplanıyor
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan da Yeni Parti dedi
İzmit’te Hürriyet’in dediği oldu! Obuz Başkan vekili
Kocaeli itfaiyesinden Balıkesir’de alevlere karşı ortak mücadele
Geçim krizini teröre bağladı!
Sandıkta milletin vermediği belediyeler transferlerle alındı!
İZMEK'te yeni dönem o tarihte başlıyor
Artık trafikte bu gerekçeyle ceza kesilemeyecek!
Aylık geliriniz 120 bin TL değilse yoksulsunuz
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım’dan örnek davranış!
Yine Kandıra sahilleri, yine yasak!
Dilovası’nda çevreyi kirleten iki firmaya 5 milyon ceza
Kocaeli’nin dört bir yanına yayılan renkli, keyifli etkinlikler
Motorine bir zam daha geliyor
Gebze’de 10 bin kişilik dev cami yapımı için kollar sıvandı
Üniversitelere atayacak profesör yok
Kartepe stadyum yolu tam bir yapboz tahtasına dönüştü!
Ahmet Davutoğlu AKP'ye mi geçecek?
Durmak yok başkanları gözaltına almaya devam!
Başkan Aslantaş’tan Gebze Ticaret Odası üyelerine mesaj!
Fatma Kaplan Hürriyet bin pişman eder!
Kocaeli Üniversitesi de iktidara benzedi!
