PKK lideri Öcalan'a umut hakkı var mı?
Gündem, 11 Aralık 2025 21:042’nci açılım sürecinin mimarı MHP, 120 sayfalık raporunu Meclis'e sundu. Feti Yıldız, "Umut hakkı var mı?" sorusuna "Görürsünüz efendim” yanıtını verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan’a ‘örgütü lağvettiğini açıklasın ve ‘umut hakkı’ çıkışıyla 2’nci açılım süreci tam anlamıyla başlamıştı. Devlet Bahçeli ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devam eden açılım süreci son olarak TBMM’de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ile devam ediyor.
Komisyonda yer alan MHP’li Feti Yıldız, AKP’li Hüseyin Yayman ve DEM’li Gülistan Kılıç Koçyiğit İmralı’ya giderek vatana ihanette yargılanan Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. CHP ve Yeni Yol ise komisyonda yer almamıştı.
İmralı’ya giden heyetler ise 4 Aralık’ta İmralı tutanaklarını özet olarak sunmuştu. Partiler ise sürece dair raporlarını vermeye başladı. Sürecin mimarı olan MHP ise 120 sayfalık raporunu Meclis Başkanlığı'na sundu.
TERÖRİSTLER SALINIYOR
Rapora dair soruları yanıtlayan Feti Yıldız, "Hukuken yapılacak şeyler şarta bağlı. Örgütün tamamen dağıtılması silahların teslimi bu hususun da güvenlik güçleri tarafından tespit edilmesine bağlı. Suça karışmamış olanların teslim olmaları halinde ceza görmeyecekleri ancak herhangi bir cezaya muhattab olmama manasında değil bu. Tamamen beraat şeklinde anlaşılmaması lazım. Denetimli serbestliğe de tabi olacaklar. Rapor konusunda bir araya gelir ortaklaşırız” dedi.
UMUT HAKKI OLACAK MI?
İnfaz düzenlemesi mutlaka yapılacağının altını çizen Yıldız, gazetecinin raporda "Umut hakkı var mı?" sorusuna "Görürsünüz efendim” dedi.
9 BİN TERÖRİST İDDİASI
Geçtiğimiz aylarda İngiliz haber ajansı Reuters’in yayınladığı bir haberde; yapılacak bir yasal düzenleme ile 9 bin PKK’lı terörist Türkiye’ye geleceği iddia edildi. Ajansın Orta Doğu’dan ‘üst düzey bir yetkiliye’ dayandırdığı haberde söz konusu düzenlemenin ‘genel af’ olmayacağı belirtilmişti.
Gündem, 11 Aralık 2025 21:04
Yorumlar (0)
Bürotime Ofistek Mağazası Gebze’de de şube açtı
Bahçede buluştular
MHP Derince’de üye olan olana!
Sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak
Akaryakıtta dev indirim!
KOTO Başkanı Bulut İzmir’deki o zirveye katıldı
CHP'nin oyu yüzde 27 birden düştü
Vatandaş borç ve icra batağına sürüklendi
Gölcük’ün nabzı bu uygulamada atıyor!
Büyükakın’dan öğrencilere: Bu kentte bir zorluk yaşarsanız bize gelin
O noktada otoyola giriş ve çıkışlar trafiğe kapatılacak
Suriyeliler gidecek diyerek milleti yıllarca oyaladılar
Millete söven müteahhit Türk işçileri kovdu!
Kartepe metro çalışması nedeniyle toz duman!
Kızların yükseköğretime katılım oranı erkekleri geçti
Yağlı güreşler nefesleri kesti! İşte dereceye giren pehlivanlar
Kocaeli’de çok tanınan o isimle ilgili üzücü haber
Bu kötülüğü bitireceğiz
Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Kocaeli’de süt otu tohumu hasadına başlandı
Kocaeli’de tarihi bir birlikteliğe imza attık
Mutlak butlan kararı hükümetin ayıbıdır!
MHP'liler Kocaeli’de Emengen ile yeni bir sayfa açtı!
İcazetlerini aldılar hafız oldular
Gelin de isyan etmeyin! Bir günde 5 kadın öldürüldü
Bu milletin 5 bin yılda elde ettiği en büyük kazanım Cumhuriyettir
Asansör ve yürüyen merdivenler kamera sistemi ile takip ediliyor
Paketli gıda az daha bir çocuğu öldürüyordu
Çayırova’daki o cadde estetik görünüme kavuşacak
İzmit’te binlerce kişi milli maç organizasyonunda buluştu
Öğretmenleri de yürütmediler! Polis ablukaya aldı
30 bin maaş alıp 20 bini kiraya gidince nasıl geçinilir?
Başkan Ömeroğlu, TOKİ konutlarında vatandaşların sorularını yanıtladı
Tahir Büyükakın sürekli İzmit Belediyesi’ne sataşıyor
Kartepe’de bu alan çöplükten kurtarılıp halka açılsın!
Kocaeli’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrı
Kalp dostu 5 mucizevi besin
İşte 2026-2027 eğitim öğretim yılının tüm detayları
Kocaeli’de 113 öğrencinin eserleri bu sergide
