Kocaeli Şehir Tiyatroları, Almanya’da da sahne alacak
Gündem, 11 Aralık 2025 20:09Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Tiyatroları, uluslararası sahnedeki başarılı yolculuğunu sürdürüyor. Berlin Türk-Alman Tiyatro Festivali’ne katılan Kocaeli Şehir Tiyatroları, “Üç Jokerli Konken” adlı komedi oyununu 14 Aralık Pazar günü Almanya’da düzenlenecek 10. Berlin Türk-Alman Tiyatro Festivali kapsamında sahneleyecek.
DOSTLUK, CESARET VE MİZAH BİR ARADA
Kocaeli Şehir Tiyatroları, uluslararası alandaki vizyonunu güçlendirmeye devam ediyor. 10. Berlin Türk-Alman Tiyatro Festivali’nin en dikkat çeken konuklarından biri olan Şehir Tiyatroları, festivale sevilen komedi oyunu “Üç Jokerli Konken” ile katılıyor. Oyun; yıllardır birlikte konken oynayan üç yakın arkadaşın, mahallelerindeki bakım evinin kapanma tehlikesiyle yüzleşince verdikleri sıra dışı kararı konu alıyor. Sıcak atmosferi ve temposu yüksek anlatımıyla “Üç Jokerli Konken” dostluk, cesaret ve hayata tutunma gibi temaları mizahi bir dille izleyiciye aktarıyor.
.gif)
KOCAELİ ŞEHİR TİYATROSU BERLİN’DE
Berlin Türk-Alman Tiyatro Festivali, Türkiye ile Almanya arasında kültürel etkileşimi güçlendiren en önemli tiyatro etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Büyükşehir’e bağlı Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın festival programında yer alması, kurumun sanatsal vizyonunu, uluslararası temsil gücünü ve nitelikli üretimini bir kez daha ortaya koyuyor. Ayrıca oyun; dostluk, birbirine sahip çıkma ve dayanışma gibi manevi değerlerimizi yansıtan temalarıyla da kültürümüzü uluslararası izleyiciye tanıtıyor.
“ÜÇ JOKERLİ KONKEN” SAHNEYE ÇIKMAYA HAZIR
Hem oyunculukları hem de evrensel hikâyesiyle dikkat çeken “Üç Jokerli Konken”in, Berlinli tiyatroseverler tarafından da ilgiyle karşılanması bekleniyor. Kocaeli Şehir Tiyatroları, festivalde yalnızca bir oyun sahnelemekle kalmayacak, aynı zamanda Türk sahne sanatlarının çeşitliliğini ve gücünü mizahi bir üslupla uluslararası izleyiciye aktaracak.
Gündem, 11 Aralık 2025 20:09
Yorumlar (0)
Fatih Erbakan'dan ittifak açıklaması
Başkan 90 yaşındaki Cavit dedeyi sevindirdi
Bu alana bisiklet parkı ve sundurma isteniyor
Erkan Vural: Adalet olmadan emek değer bulmaz
Bu, Kadıköy'de kutlanan son 1 Mayıs olacak
Çayırova’da voleybol heyecanı
Yoksullukta Avrupa lideri olduk
Kartepe Kent Konut Evleri projesine 24 saatte yüzlerce başvuru
İsrail’le ticareti kanıtladım, AKP’liler sessiz kaldı!
Kocaeli Muşlular Derneği'nden İsrail’in alıkoyduğu başkanla ilgili açıklama
Kocaeli’de yaya ulaşımı masaya yatırıldı
Bayram ikramiyesi ile ilgili yeni teklif
Giresunluların gönül sofrasına konuk oldular
Kartepe’de evlere şenlik çalışma!
İzmit’te yine ücretsiz istiridye mantarı dağıtıldı
Sürücüler dikkat! D-130 trafiğe kapatılacak
AK Parti Darıca’da Erdoğan heyecanı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan 1 Mayıs mesajı
Akran zorbalığına karşı bir hamle daha!
Çağırdık gelmedi diyen Büyükakın’a, Başkan Gökçe’den yanıt geldi
Büyükşehir'den çiftçilere 27 milyonluk dev destek
Başkan Sezer 1 Mayıs’ı unutmadı
AKP anketlerde görünenden kötü mü?
İzmit Belediyesi personel alacak
Çayırova’nın genç futbolcuları, Kocaeli’ni Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek
Bahçeli'nin dizisine ceza kesildi!
Büyükakın ile Talus, Gebze’de iş insanlarıyla bir araya geldi
Böyle yoksulluk görülmedi
İzmit’te o evden kamyon dolusu çöp çıktı!
Başkan Ömeroğlu: Emeğin ve alın terinin yanındayız
KOTO ile Alkan Yemek arasında indirim protokolü imzaladı
Silivri'de nüfusu artırmayalım diyerek adayı açıklamadı
Darıca’da Emlak Kulübü’nün 4’üncü yılı böyle kutlandı
Başkan Gökçe’den 1 Mayıs mesajı
Bende aileyi katil sanmıştım ama araştırınca fikrim değişti!
Faruk Demir’e oda başkanlarından büyük destek
İzmit’te 3. Kapanca Sokak Festivali için kollar sıvandı
Büyükakın’dan itfaiyecilere: Hepiniz birer kahramansınız
Basın özgür değilse toplum da özgür değildir
