Hürriyet’ten Büyükakın’a 130 milyonluk soru!
Gündem, 17 Kasım 2025 09:48İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Stadı’na adını veren TURKA firmasının 130 milyon liralık sponsorluk anlaşmasını sorgulayarak, ihale alan firmaların bu tür ödemeleri hangi kaynakla yaptığının açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı açıklamada Kocaeli Stadı’nın sponsoru olan TURKA firmasının sahibi Batmanlı iş insanı Metin Güneş üzerinden kamuoyunda tartışılan sponsorluk ve ihale ilişkilerine dikkat çekti. Fatma Başkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kocaeli Stadına sponsor olan TURKA’nın sahibi Batmanlı iş insanı Metin Güneş, hem Gebze hem de İzmit metrosunu yapan firmanın da sahibi. Düşünün; Kocaelili değilsiniz, Kocaelispor taraftarı da değilsiniz. Siz olsanız taraftarı olmadığınız bir takıma 130 milyon (eski parayla 130 trilyon) lira parayı 1 kerede verir misiniz?
“SPONSORLUK BEDELİNİN KAYNAĞI SORGULANIYOR”
Bu kadar ciddi bir meblağ ne karşılığında verilmiştir? Kocaelispor sevgisi midir bu karşılık? Kocaelispor’un başarısı için harcanan her kuruş takımımıza helali hoş olsun. Hemen kurnazlar Kocaelispor üzerinden siyaset yapmayın diyeceklerdir. Buradaki konu Kocaelispor değildir. Devletten ihale alan firmalardır. Gebze’deki bir aileye mezar olan yıkımdır. İzmit’i tehlikeye atan metro firması ve sahipleridir. “Bu paralar kendi cebinden mi halkın cebinden mi çıkıyor” sorusudur.
“DOĞRUYU SÖYLEMEK VE SORULAR SORMAK”
Biz doğru bildiklerimizi söylemeye, bilmediklerimizi de sormaya devam edeceğiz. Bu firmalar devletten iş alan firmalardır. Nasıl bir kar marjları var ki bu kadar büyük meblağları bir kalemde verebiliyorlar? Bu sponsorluk parasını kendi kar marjlarından mı verdiler yoksa bazı ihale bedellerinin üzerine mi eklendi? Mesela Metro inşaatlarında ne kadar kazanıyorlar? Bu firmalar devletten aldıkları ihalelerde yüzde kaç karla çalışıyorlar?
“SPONSORLUK VE KAR MARJI İLİŞKİSİ”
Bu tür sponsorluk bedelleri bu meblağların üzerine eklenmiş midir? Eğer eklenmedi ise ciddi bir kar marjları olmalı ki bu kadar parayı verebiliyorlar. Yok eğer ihale bedellerinin içine yedirilerek eklendi ise sonuçta kendi kar oranından vermediği için devletten yani halkın cebinden çıkmış demektir. Ama reklamı firma yapıyor. Üstelik bu paraları firmalar devletten fazlasıyla çıkarıyor. Kişilerin cebi dolarken zarara uğrayan yine devlet oluyor. Keşke bunun yerine direkt devlet bütçesinden desteğin önü açılsa hem takımlara daha fazla kazanç sağlanır hem de devlet zarara uğramaz.
“HALKIN CEBİNDEN ÇIKAN PARANIN SORUMLULUĞU”
Sonuçta devletten ihale alan firmaların verdikleri para her halükarda halkımızın cebinden çıkan paradır. O zaman bu reklamı firma değil yine halkımız hakediyor. Peki bu paraya sponsor olan bu kişiye Gebze’de yaşanan yıkım felaketi nedeniyle nasıl hesap soracaksınız, nasıl burnundan getireceksiniz? Sponsorluk adı altında alınan paraların adı gerçekte nedir? Firma yapması gereken birçok iş kalemini ve denetimi yapmadıysa bu maliyet düşürmek için midir? Maliyet düşürmek ve kar marjını arttırmak için yaptığı ya da yapmadığı şeyler denetlenmiş midir” dedi.
.jpeg)
Gündem, 17 Kasım 2025 09:48
Yorumlar (0)
Sürücüler dikkat! 8 gün kapalı
Saadet Partisi Kocaeli'de il divanı toplanıyor
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan da Yeni Parti dedi
İzmit’te Hürriyet’in dediği oldu! Obuz Başkan vekili
Kocaeli itfaiyesinden Balıkesir’de alevlere karşı ortak mücadele
Geçim krizini teröre bağladı!
Sandıkta milletin vermediği belediyeler transferlerle alındı!
İZMEK'te yeni dönem o tarihte başlıyor
Artık trafikte bu gerekçeyle ceza kesilemeyecek!
Aylık geliriniz 120 bin TL değilse yoksulsunuz
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım’dan örnek davranış!
Yine Kandıra sahilleri, yine yasak!
Dilovası’nda çevreyi kirleten iki firmaya 5 milyon ceza
Kocaeli’nin dört bir yanına yayılan renkli, keyifli etkinlikler
Motorine bir zam daha geliyor
Gebze’de 10 bin kişilik dev cami yapımı için kollar sıvandı
Üniversitelere atayacak profesör yok
Kartepe stadyum yolu tam bir yapboz tahtasına dönüştü!
Ahmet Davutoğlu AKP'ye mi geçecek?
Durmak yok başkanları gözaltına almaya devam!
Başkan Aslantaş’tan Gebze Ticaret Odası üyelerine mesaj!
Fatma Kaplan Hürriyet bin pişman eder!
Kocaeli Üniversitesi de iktidara benzedi!
Emekli maaş promosyonunda yeni rakamlar
Vatandaşın sofrası her gün daha da küçülüyor
Başkan Çakar'a doğum günü sürprizi
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Mahmut Arkan kürsüye mazot ve buğdayla çıktı
Başiskele’deki Termal Tesis projesinde sona gelindi
Hukuksuz operasyonlarla milletin iradesine göz koyan zihniyet
Kocaeli’ndeki İtfaiye Çalıştayı’nda ne konuşuldu?
Demirtaş'ı içeri atıyorsunuz, Apo'ya statü için bin takla atıyorsunuz
Körfez’deki yüzme eğitimine büyük ilgi
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?
Hukuk oyuncak oldu! Bir garip tutuklama
Dip Çamuru Projesi 3. etap ihalesi de tamam
Kocaeli vekili Gergerlioğlu yine iktidarı topa tuttu!
Sanayide de alarm zilleri çalıyor
Herkes bu sokak röportajını konuşuyor!
