Hürriyet’ten Büyükakın’a 130 milyonluk soru!
Gündem, 17 Kasım 2025 13:30İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Stadı’na adını veren TURKA firmasının 130 milyon liralık sponsorluk anlaşmasını sorgulayarak, ihale alan firmaların bu tür ödemeleri hangi kaynakla yaptığının açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yaptığı açıklamada Kocaeli Stadı’nın sponsoru olan TURKA firmasının sahibi Batmanlı iş insanı Metin Güneş üzerinden kamuoyunda tartışılan sponsorluk ve ihale ilişkilerine dikkat çekti. Fatma Başkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kocaeli Stadına sponsor olan TURKA’nın sahibi Batmanlı iş insanı Metin Güneş, hem Gebze hem de İzmit metrosunu yapan firmanın da sahibi. Düşünün; Kocaelili değilsiniz, Kocaelispor taraftarı da değilsiniz. Siz olsanız taraftarı olmadığınız bir takıma 130 milyon (eski parayla 130 trilyon) lira parayı 1 kerede verir misiniz?
“SPONSORLUK BEDELİNİN KAYNAĞI SORGULANIYOR”
Bu kadar ciddi bir meblağ ne karşılığında verilmiştir? Kocaelispor sevgisi midir bu karşılık? Kocaelispor’un başarısı için harcanan her kuruş takımımıza helali hoş olsun. Hemen kurnazlar Kocaelispor üzerinden siyaset yapmayın diyeceklerdir. Buradaki konu Kocaelispor değildir. Devletten ihale alan firmalardır. Gebze’deki bir aileye mezar olan yıkımdır. İzmit’i tehlikeye atan metro firması ve sahipleridir. “Bu paralar kendi cebinden mi halkın cebinden mi çıkıyor” sorusudur.
“DOĞRUYU SÖYLEMEK VE SORULAR SORMAK”
Biz doğru bildiklerimizi söylemeye, bilmediklerimizi de sormaya devam edeceğiz. Bu firmalar devletten iş alan firmalardır. Nasıl bir kar marjları var ki bu kadar büyük meblağları bir kalemde verebiliyorlar? Bu sponsorluk parasını kendi kar marjlarından mı verdiler yoksa bazı ihale bedellerinin üzerine mi eklendi? Mesela Metro inşaatlarında ne kadar kazanıyorlar? Bu firmalar devletten aldıkları ihalelerde yüzde kaç karla çalışıyorlar?
“SPONSORLUK VE KAR MARJI İLİŞKİSİ”
Bu tür sponsorluk bedelleri bu meblağların üzerine eklenmiş midir? Eğer eklenmedi ise ciddi bir kar marjları olmalı ki bu kadar parayı verebiliyorlar. Yok eğer ihale bedellerinin içine yedirilerek eklendi ise sonuçta kendi kar oranından vermediği için devletten yani halkın cebinden çıkmış demektir. Ama reklamı firma yapıyor. Üstelik bu paraları firmalar devletten fazlasıyla çıkarıyor. Kişilerin cebi dolarken zarara uğrayan yine devlet oluyor. Keşke bunun yerine direkt devlet bütçesinden desteğin önü açılsa hem takımlara daha fazla kazanç sağlanır hem de devlet zarara uğramaz.
“HALKIN CEBİNDEN ÇIKAN PARANIN SORUMLULUĞU”
Sonuçta devletten ihale alan firmaların verdikleri para her halükarda halkımızın cebinden çıkan paradır. O zaman bu reklamı firma değil yine halkımız hakediyor. Peki bu paraya sponsor olan bu kişiye Gebze’de yaşanan yıkım felaketi nedeniyle nasıl hesap soracaksınız, nasıl burnundan getireceksiniz? Sponsorluk adı altında alınan paraların adı gerçekte nedir? Firma yapması gereken birçok iş kalemini ve denetimi yapmadıysa bu maliyet düşürmek için midir? Maliyet düşürmek ve kar marjını arttırmak için yaptığı ya da yapmadığı şeyler denetlenmiş midir” dedi.
.jpeg)
Gündem, 17 Kasım 2025 13:30
Yorumlar (0)
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
Motorine büyük zam yolda
Horon teptikten sonra kalp krizinden öldü
İshakçılar’da Başpehlivan belli oldu
O ilçede komşuluk çiçek açtı
Çayırova Belediyesi spor kompleksi açıldı
Erdoğan Emevi Camii'nde namaz kılacak!
Kocaeli’nde toplu ulaşımda kış tarifesine geçiliyor
Körfez İlimtepe’ye ulaşım dokunuşu
Demokratların birleşme vakti gelmiştir
AKP'li vekil tehdit ediliyorum diyerek koruma talep etti
Kocaeli’de zabıta okul alışverişi için sahada
Başkan bu kez tenis kortundan mesaj verdi
İshakçılar Festivali’nde pehlivanlar er meydanına çıktı!
Vali Aktaş’tan yeni eğitim, öğretim yılı mesajı
Binlerce konutta deprem riski
Kandıra’nın yollarına 3 bin 600 tondan fazla malzeme serildi
Okullar açılıyor, Kartepe bu halde!
Selahattin Durmuş vefat etti
Her beş çocuktan biri okula aç gidiyor
Sigara içme yasakları ile ilgili yeni karar!
Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nde konser coşkusu
Çirkinlikte sınır tanımıyorlar!
Utanarak izledim, isminden bile bahsetmek istemiyorum
Seçim emareleri artıyor
Kartepe Teleferik’te bu tarihlerde hizmet yok!
Bir köklü şirketin daha kapısına kilit vuruldu
İzmit Belediyesi, KPSS sınavında geleneği bozmadı!
Kocaeli’de Turizm ve Bisiklet Festivali de başladı
