Emeklileri erken ölmedikleri için suçlamak ahlaksızlıktır!
Siyaset, 27 Ekim 2025 02:36CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, SGK Başkanı Raci Kaya’nın “Emekliler artık geç ölüyor, bu yüzden maaşlar düşük” sözlerine sert tepki gösterdi. Kanko, “Üç yerden maaş alan bir SGK Başkanı, emekli olduğunda en düşük emeklinin maaşının 8-10 katını alacak. Ama kalkıp emekliyi ölmediği için suçluyor! Bu vicdansızlık değil, ahlaki bir çöküştür.” dedi.
Kanko, iktidarın emekliyi adım adım yoksulluğa sürüklediğini belirterek şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de milyonlarca emekli, torununa harçlık veremiyor, pazara çıkamıyor, ev kirasını ödeyemiyor. Buna rağmen halkın alın teriyle geçinen insanlar değil; üç maaşlı bürokratlar, çifte makam araçlarıyla gezen yöneticiler lüks içinde yaşıyor. Emekliyi yaşadığı için suçlayan bu sistem, tam anlamıyla bir sömürü düzenidir!” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kanko: “25-30 yıl çalışıp alın teriyle emekli olan vatandaşın onurunu, emeğini, hakkını hiçe sayan bu düzen halkın düzeni değildir. Bu düzen; halktan kopmuş, saraydan yönetilen bir zümrenin düzenidir. Emekliyi değil, yandaş bürokratı koruyan bir anlayış, bu ülkeye adalet getiremez!”
“HALKIN ÖMRÜNÜ DEĞİL, SABRINI TÜKETİYORSUNUZ!”
SGK Başkanı’nın açıklamalarının, hükümetin başarısız ekonomi politikalarının bahaneye dönüştüğünü vurgulayan Kanko şöyle devam etti: “SGK’nın mali yapısı bozulduysa bunun nedeni emekliler değil, yıllardır yapılan yanlış yönetimlerdir. Halkın ömrü değil, sabrı tükeniyor! Emekli yaşadığı için değil, bu düzen yüzünden her gün biraz daha ölüyor! EYT’lilerin ve emeklilerin umutlarını, alın terini, geleceğini hiçe sayanlar bilsin ki; bu halk yapılanı unutmaz. Bir ülkenin yöneticisi halkına teşekkür edeceği yerde, onu suçluyorsa artık o sistem çökmüştür. Bu anlayış değişmeden Türkiye’de ne adalet olur, ne huzur.” İfadelerini kullandı.
Siyaset, 27 Ekim 2025 02:36
Yorumlar (0)
Eski bakanlar kazada yaralandı
ABD ile İsrail’e atıf yapılmayan ortak bildirgeye İmamoğlu’ndan sert tepki
Gıda enflasyonunda utanç tablosu
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
