Büyükakın 15 Temmuz mesajında kardan aydınlık ifadesine dikkat çekti
Gündem, 14 Temmuz 2025 23:04Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda “Kardan Aydınlık” ifadesine dikkat çekti.
Başkan Büyükakın, “O gece karanlıkla örtülmek istenen milletin iradesi, imanıyla aydınlandı. Sessizliğin üzerine yükselen selâlar, ihanetin üstünü örten bir millet vicdanına dönüştü” dedi. Başkan Büyükakın’ın açıklaması şöyle:
KARDAN AYDINLIK
15 Temmuz 2016 gecesi, bu millet tarihe geçecek bir iman ve irade destanı yazmıştır. O gece sadece bir darbe girişimi değil; bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize topyekûn bir saldırı vardı. Ancak Türk milleti, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla sokaklara dökülerek bu saldırıya geçit vermemiştir. Tanklara gövdesini siper eden, kurşunlara imanıyla direnen milletimiz, bu toprakların bedel ödenerek vatan kaldığını bir kez daha göstermiştir.
15 Temmuz, sadece bir gecenin değil, yüzyıllardır süregelen diriliş ruhunun adıdır. O gece milletimiz, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi yekvücut olmuş, istiklaline uzanan elleri kırmıştır. Şehitlerimiz o gece canlarını vererek bu toprakların özgür kalmasını sağlamış, gazilerimiz onuruyla mücadele etmiş; hepimize büyük bir emanet bırakmıştır.
Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz, kirli mahfillerde planlanarak FETÖ’nün taşeronluğuyla planlanmış hain bir kalkışmadır. Amaç, millet iradesini devre dışı bırakmak, Türkiye'yi yeniden vesayet zincirlerine mahkûm etmekti. Ancak milletimiz, bu hain saldırıya karşı onurlu bir direniş sergileyerek, istiklalini bir kez daha kendi elleriyle savunmuştur.
Kocaeli, 15 Temmuz gecesi bu mücadelenin en ön saflarında yer almıştır. Şehrimizin dört bir yanından yükselen selâlar, dualar ve tekbirler; hainlere karşı yürekten bir direnişe dönüşmüştür.
Demokrasi nöbetleriyle meydanları sabaha kadar terk etmeyen Kocaeli halkı, o gece gösterdiği duruşla Türkiye’nin birlik ruhuna güç katmıştır.
Bu yıl ki anma günümüzü adlandırdığımız, ‘Kardan Aydınlık’, o gecenin karanlığına rağmen milletimizin içinden doğan inancı, cesareti ve dirilişi temsil etmektedir. Gecenin sessizliğini parçalayan ezanlar, o hain pusunun ortasında yanan bir umut meşalesine dönüşmüştür. O yüzden 15 Temmuz, sadece geçmişin değil, geleceğin de teminatıdır.
Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. O karanlık gecede can veren yiğitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız.
Bu duygu ve sorumlulukla, tüm hemşehrilerimi 15 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de İzmit Milli İrade Meydanı’nda yapılacak anma programımıza davet ediyorum. Gelin, milletçe yazdığımız bu kutlu direnişi hep birlikte yâd edelim; aynı safta, aynı duada buluşalım.”
Gündem, 14 Temmuz 2025 23:04
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
