Türk - İş’e çağrı: Ölüm sınırı endeksi yayınlayın; yoksulluk ve açlık sınırı endeksi artık bu ülkede lüks haline geldi
Siyaset, 14 Temmuz 2025 09:51DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda en düşük emekli maaşlarında yapılacak düzenlemeyi içerek kanun teklifi hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmasında emeklilere verilen zamların belirlenmesinde yoksulluk ve açlık sınırlarının etkisiz kaldığını belirten Kısacık, “TÜRK-İŞ her ay ölüm sınırı endeksi yayınlasın” dedi.
YAPILAN ARTIŞIN ÜLKENİN EKONOMİK GERÇEKLİĞİYLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR!
Kanun teklifinde en düşük emekli aylığına yapılan artışın, emeklilerin içinde bulunduğu ağır hayat şartlarını göz ardı ettiğini belirten Kısacık, yapılan artışın ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik gerçeklikle hiçbir bağının kalmadığını ifade etti: “16 milyon 500 bin emeklimiz var ve bu emeklilerimizden 4 milyon 11 bin’i en düşük emekli maaşı alan sınıfa giriyor. Yoksulluk sınırının 85.060, açlık sınırının 26.115 lira olduğu ekonomik ortamda yapılan son zamla en düşük emekli maaşı ise 16.881 lira oldu. Yapılan bu artış emeklilerimizin karşı karşıya kaldığı ağır ekonomik şartlara derman olmaktan çok uzaktır ve ülkenin ekonomik gerçekliğiyle uzaktan yakından bir alakası yoktur.”
ÖLÜM SINIRI ENDEKSİ TAVSİYESİ
Yüsek enflasyon, hayat pahalılığı gibi ağır ekonomik koşullara rağmen, en düşük emekli maaşına yapılan artışta mevcut sosyal ve ekonomik göstergelerin yetersiz kaldığını vurgulayan Kısacık, “Yoksulluk sınırının 85.060, açlık sınırının 26.115 lira olduğu bir ortamda en düşük emekli maaşı 16.881 TL ise yoksulluk ve açlık sınırı endeksleri artık çalışmıyor ve bu endekler bir lüks demektir. Çünkü emeklilerimiz aldıkları son zamma rağmen bu endekslerin yanına bile yaklaşamıyor. Buradan TÜRK-İŞ’e bir öneride bulunuyorum. TÜRK-İŞ yoksulluk ve açlık sınırı endekslerinin yanında bir de Ölüm Sınırı Endeksi yayınlasın. Çünkü emeklilerimizin aldığı maaş ölüm sınırına dayanmış durumda” sözleriyle yeni bir sosyal ve ekonomik endeksin oluşturulması çağrısında bulundu.
EMEKLİNİN HAKETTİĞİ ARTIŞI YAPMAMAK HAK GASBIDIR
DEVA Partisi olarak en düşük emekli maaşında yapılan artışı kabul etmediklerini ifade eden Kısacık, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın vurguladığı gibi enflasyon, yoksulluk ve açlık sınırı gibi göstergeler ortadayken emeklilerimizin hakettiği artışı yapmamak hak gasbıdır ve emeklilerimizin hakkından çalmaktır. Biz DEVA Partisi olarak, insanca yaşam hakkının her emeklimiz için güvence altına alınması gerektiği kanaatindeyiz. Emeklilerimizin gıdaya ve sağlık hizmetlerine erişimde, barınmada, enerji faturalarını ödemekte güçlük çekmeyeceği, sosyal yardımlara muhtaç kalmayacağı bir iyileştirme yapılması gerektiğini savunuyoruz”, diyerek açlık ve yoksulluğun ötesinde, artık bir hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca emekli için yeni, gerçekçi ve insani bir ekonomik değerlendirme sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi.
Siyaset, 14 Temmuz 2025 09:51
Yorumlar (0)
Sürücüler dikkat! 8 gün kapalı
Saadet Partisi Kocaeli'de il divanı toplanıyor
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan da Yeni Parti dedi
İzmit’te Hürriyet’in dediği oldu! Obuz Başkan vekili
Kocaeli itfaiyesinden Balıkesir’de alevlere karşı ortak mücadele
Geçim krizini teröre bağladı!
Sandıkta milletin vermediği belediyeler transferlerle alındı!
İZMEK'te yeni dönem o tarihte başlıyor
Artık trafikte bu gerekçeyle ceza kesilemeyecek!
Aylık geliriniz 120 bin TL değilse yoksulsunuz
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım’dan örnek davranış!
Yine Kandıra sahilleri, yine yasak!
Dilovası’nda çevreyi kirleten iki firmaya 5 milyon ceza
Kocaeli’nin dört bir yanına yayılan renkli, keyifli etkinlikler
Motorine bir zam daha geliyor
Gebze’de 10 bin kişilik dev cami yapımı için kollar sıvandı
Üniversitelere atayacak profesör yok
Kartepe stadyum yolu tam bir yapboz tahtasına dönüştü!
Ahmet Davutoğlu AKP'ye mi geçecek?
Durmak yok başkanları gözaltına almaya devam!
Başkan Aslantaş’tan Gebze Ticaret Odası üyelerine mesaj!
Fatma Kaplan Hürriyet bin pişman eder!
Kocaeli Üniversitesi de iktidara benzedi!
Emekli maaş promosyonunda yeni rakamlar
Vatandaşın sofrası her gün daha da küçülüyor
Başkan Çakar'a doğum günü sürprizi
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Mahmut Arkan kürsüye mazot ve buğdayla çıktı
Başiskele’deki Termal Tesis projesinde sona gelindi
Hukuksuz operasyonlarla milletin iradesine göz koyan zihniyet
Kocaeli’ndeki İtfaiye Çalıştayı’nda ne konuşuldu?
Demirtaş'ı içeri atıyorsunuz, Apo'ya statü için bin takla atıyorsunuz
Körfez’deki yüzme eğitimine büyük ilgi
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?
Hukuk oyuncak oldu! Bir garip tutuklama
Dip Çamuru Projesi 3. etap ihalesi de tamam
Kocaeli vekili Gergerlioğlu yine iktidarı topa tuttu!
Sanayide de alarm zilleri çalıyor
Herkes bu sokak röportajını konuşuyor!
