Asgari ücret yılda iki defa güncellenmeli

Siyaset, 18 Haziran 2025 16:12

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, TBMM'deki grup toplantısında asgari ücrete ilişkin AKP'ye çağrı yaparak "Yılda iki defa güncellenmeli. Bugün az 29 bin 850 TL olmalı. Getirsinler teklifi destekleyelim" dedi.

Asgari ücret yılda iki defa güncellenmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, konuşmasına dün tahliyesi gerçekleşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a geçmiş olsun dilekleri ile başladı.

Öte yandan Dervişoğlu, asgari ücretin yılda iki defa güncellenmesi gerektiğine dikkat çekerek "Asgari ücret bugün az 29 bin 850 TL olmalı. Devletin, vatandaşıyla kucaklaşacağı şekilde yani asıl vasfıyla kullansın. Getirsinler teklifi destekleyelim" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Öncelikle, Sayın Ümit Özdağ’abBir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"ÖZDAĞ’IN SİLİVRİ’DEN KURTULMASINA SEVİNİYORUZ"

Ancak, ifade etmeliyim ki, biz, hukuka uygun olmayan bir tutuklamanın, aylarca süren hak mahrumiyetinin tahliye ile neticelenmesine değil, Ümit Özdağ’ın Silivri’den kurtulmasına seviniyoruz. Tekrar Aramıza hoş geldin diyoruz.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TEKNOLOJİK FARKI GÖRMEMİZ GEREKİYOR"

Bu hafta sona erecek olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı vesilesiyle, eğitim davamız ile başlayacağım. Çünkü bu üstümüzden geçen füzelere, savaş uçaklarına, istihbarat ve iletişim ağlarına bakarken, iki ülke arasındaki teknolojik farkı görmemiz gerekiyor.
Dünya’nın gittiği yönü ve bu yönün ülkelere, milletlere, toplumlara ve bireylere etkisine bakmamız gerekiyor.

İnkişaf, terakki, modernleşme, kalkınma, çağdaşlaşma, ne derseniz deyin; 21.yy’ın ilk çeyreği geride kalmışken “bugün biz neredeyiz, yarın nerede olacağız? sorusunu sormadan, yapılacak siyasetin bir anlamı yoktur. 23 yıllık iktidarın yarattığı en büyük üç yıkım alanı nedir derseniz, Şüphesiz en başa Milli eğitimi koyarım.

"AHDİ VE AKDİ ÇİĞNİYORLAR SONRA DA YENİ ANAYASA İSTİYORLAR"


23 yıldır sistematik olarak Anayasal görevlerini yerine getirememekte,
Dahası Anayasayı kasten ihlal etmektedir. Önce Her bir maddeyi, her bir fıkrayı ihlal ediyorlar, sistematik ihlallerle, Anayasa’yı uygulanamaz hale getiriyorlar.
Anayasamızı ve Anayasal haklarımızı, vazgeçilmez, devredilemez haklarımızı bize unutturuyorlar. Devletin bireyle, toplumla yaptığı sözleşmeyi ortadan kaldırıyorlar.
Ahdi ve akdi çiğniyorlar. Sonra da yeni Anayasa istiyorlar.

Hep anlattığım gibi, yolsuz bir devlet istiyorlar. Yoksul bir Türkiye istiyorlar. İnsanımız,
her yeni güne, boğazından geçecek bir lokma ekmeğin derdiyle başlasın, onun uğruna da her şeye “evet” desin istiyorlar.

"ASGARİ ÜCRET, YILDA İKİ DEFA GÜNCELLENMELİ"

7 yıldır kararlılıkla sürdürülen ekonomik kriz, mutfaktaki sönmeyen yangın ve onun en önemli parçası sadakaya dönmüş maaşlar! Ülkemizde maalesef asgari ücret, Bu yoksulluk ve korku siyasetinin en temel araçlarından birisidir. Çünkü Erdoğan Türkiye’sinde, asgari ücret, artık istisna değil, kuraldır. Bu kural da, çalışan nüfusumuzun %80’i ya asgari ücretle çalışıyor, ya da asgari ücret sınırında maaş alıyor. Bugün 22.105 liralık bir asgari ücret vardır.

İYİ Parti’nin bu konudaki önerisi açıktır. Asgari ücret, yılda iki defa güncellenmelidir, bu yasal bir zorunluluk olmalıdır. İkincisi ise, bu rakam belirlenirken, hem işçi, hem işverenin hali birlikte düşünülmelidir. İşverenin üzerindeki yük, devlet tarafından omuzlanmalıdır. Vergi muafiyeti mi?, doğrudan destek mi? Hepsini yapmaya, imkanlar ve yasalarımız müsaittir.

Bizim hesabımız ve önerimize göre de asgari ücret bugün az 29.850 TL olmalıdır.
Önerimiz budur. İktidar, devlet aklı diye hayaller satacağına, gerçeklerle ilgilensin!
İktidar buyursun, Meclisi teröristlerle kucaklaşmasına araç edeceğine, devletin, vatandaşıyla kucaklaşacağı şekilde yani asıl vasfıyla kullansın. Getirsinler teklifi destekleyelim!

"AKLI SELİME, DİPLOMASİYE VE SULHA ÇAĞIRMAKTAYIZ"

Adeta aylardır, Geliyorum diyen çatışma nihayet gelmiştir. Bir terör hükümetince yönetilen İsrail’in Gazze’de yürüttüğü sistematik soykırım devam ederken, şiddet, yıkım ve kan, İran kentlerine sirayet ettirilmiştir. İran hükümetinin üst düzey yetkilileri çok sofistike yöntemlerle suikaste uğramıştır. Tesisler bombalanmaktadır, İnsanlar ölmektedir. Anlaşılmaktadır ki, Diplomasi, akıl, insanlık ve makuliyet ölçütleri

Dünya’yı terk etmektedir. İYİ Parti olarak, herkesi aklı selime, diplomasiye ve sulha çağırmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten iktidardan da, bu yolda amasız ve fakatsız bir çaba içinde olmasını talep etmekteyiz. İktidar ve ortakları, Pkk’nın silah bıraktığını, terörsüz Türkiye hedefinin gerçekleşeceğini söyleyip, katillere kahraman muamelesi yapıyor, doğru mu? O da doğru.

"ORTA OYUNUNU GÖRÜYOR MUSUNUZ?"

Peki, Pkk’nın İran kolu Pjak’ın elebaşısı ne diyor biliyor musunuz; “İsrail'in İran'a yönelik olası saldırılarını destekliyoruz. İran'a yönelik operasyona katılmaya hazırız. Bölgede hakimiyeti kurmak için gerekeni yaparız" diyor. Orta oyununu görüyor musunuz? Eşzamanlı olarak, Cumhur koalisyonu ortağı da, Türkiye için yaptığı açıklamaların neredeyse aynısını İran için yapıyor: “Kendi ülkesindeki farklılıkları yok sayan bir anlayış işte bugün İsrail, yarın başka hegemonik emperyalist ülkelere davetiye çıkarır.

Bu davetiyeyi onların elinden almanın en iyi yolu demokratikleşmektir. İran'a da bir an önce kendi meselelerini demokratik yol ve yöntemlerle, müzakereyle çözülmesini belirtmek istiyorum.” İşte bu şantaj siyasetidir! İstiyorlar ki, Cumhuriyeti de verelim, ulus devletten de vazgeçelim, Türk vatandaşlığını çözelim ve bu diyetle de iktidarda kalalım. Aylardır bir uyarıda bulunuyorum. Türkiye’de bir sabah bir siyasi parti genel başkanının, canibaşını meclise davet etmesi ile başlatılan sürecin, tesadüf olmadığının altını çiziyorum.

Gerek bölgemizdeki son gelişmeler, gerekse ülke olarak tecrübelerimiz, Türkiye’nin büyük bir tuzağa çekilmek istendiğini gösteriyor. Bana, “Tekere çomak sokuyor” diyenler oluyor. Bana, “Bozgunculuk yapıyor” diyenler oluyor. Hatta daha ileri gidip,
“kandan besleniyor” diye bir ahmak tekerlemesini piyasaya sürenler de oluyor. Öncelikle şunu belirteyim; Allah’a şükür kansız değiliz ki, kan isteyelim, Besleme değiliz ki kandan beslenelim!

"BİZİM İÇİN TEK BİR KURUCU ÖNDER VARDIR"

Bozgunculuğa gelince; ben, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,
Gençliğe hitabede tevdi ettiği “Birinci vazifeyi” yerine getiriyorum. Lozan’ı yırtıp atmayı amaçlayan, Cumhuriyetimizin tapu senedine kasteden her adımın yolunu kesmeye, planlarını bozmaya, tekerlerine çomak sokmaya devam edeceğim. Bunun adı bozgunculuk değil, vatanseverliktir. Bozgunculuk; Lozan’a saldıranlarla kolkola girmektir. Bozgunculuk; Türkiye’nin üniter devlet yapısını hedef alanlara, hamilik yapmaktır. Bozgunculuk; büyük Türk Milleti’nin yoluna mayınlar döşeyen bir katile, “Kurucu önder” diyecek kadar küçülmektir. Bizim için tek bir kurucu önder vardır, O da, Büyük Türk Milleti’nin kahraman evladı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür."

Siyaset, 18 Haziran 2025 16:12

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

KOTO’da gelenek bozulmadı

KOTO’da gelenek bozulmadı

Gölcük’te Cumhuriyet coşkusu

Gölcük’te Cumhuriyet coşkusu

Başkan Hürriyet de tahliye edilir mi?

Başkan Hürriyet de tahliye edilir mi?

Sunay Akın, İzmitlilere Cumhuriyet’in kuruluş hikâyesini anlattı

Sunay Akın, İzmitlilere Cumhuriyet’in kuruluş hikâyesini anlattı

En kısa sürede açılacak denilmişti, Tavşancıl Tren İstasyonu 6 yıldır hizmet dışı

En kısa sürede açılacak denilmişti, Tavşancıl Tren İstasyonu 6 yıldır hizmet dışı

Kocaeli’de Hürriyetçi Sağlık-Sen’den sağlık çalışanlarına kokart 

Kocaeli’de Hürriyetçi Sağlık-Sen’den sağlık çalışanlarına kokart 

Dilovası’nın MHP’li yöneticileri Gebze Ticaret Odası başkan adayları ile bir araya geldi

Dilovası’nın MHP’li yöneticileri Gebze Ticaret Odası başkan adayları ile bir araya geldi

Derince’de bayram sevinci 

Derince’de bayram sevinci 

Milletvekillerine ödenecek toplam ücret belli oldu

Milletvekillerine ödenecek toplam ücret belli oldu

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Başkan Çiftçi’den 29 Ekim mesajı: Var gücümüzle çalışacağız

Başkan Çiftçi’den 29 Ekim mesajı: Var gücümüzle çalışacağız

Başkan Ömeroğlu parti teşkilatına seslendi

Başkan Ömeroğlu parti teşkilatına seslendi

Karamürsel’in yeni çocuk köyü yükseliyor

Karamürsel’in yeni çocuk köyü yükseliyor

İzmit’te Cumhuriyet coşkusu yüzme yarışması ile taçlandı

İzmit’te Cumhuriyet coşkusu yüzme yarışması ile taçlandı

Yiyin efendiler, yiyin; patlayıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!

Yiyin efendiler, yiyin; patlayıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Kaygusuz’dan Cumhuriyet mesajı 

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Kaygusuz’dan Cumhuriyet mesajı 

Gerçek demokratlık milletin dediğine saygı duymaktır

Gerçek demokratlık milletin dediğine saygı duymaktır

Çayırova Bahriye Üçok Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alındı

Çayırova Bahriye Üçok Caddesi’nde elektrik hatları yer altına alındı

Bu belediyeye polisler baskın yapmayacak mı?

Bu belediyeye polisler baskın yapmayacak mı?

Faiz oranıyla dünya ikincisiyiz

Faiz oranıyla dünya ikincisiyiz

Motokuryelerin trafiğe çıkmaları yine yasaklandı

Motokuryelerin trafiğe çıkmaları yine yasaklandı

İzmit’te 41 vatandaştan Cumhuriyet’e zeybekli selam

İzmit’te 41 vatandaştan Cumhuriyet’e zeybekli selam

Mehmet Avcı: Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve anayasamıza sahip çıkmalıyız

Mehmet Avcı: Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve anayasamıza sahip çıkmalıyız

Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!

Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!

Başkan Büyükakın’dan 29 Ekim mesajı: Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyorum

Başkan Büyükakın’dan 29 Ekim mesajı: Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyorum

CHP’lilerden KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti

CHP’lilerden KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti

Başkan Sezer: Cumhuriyet'in 103. yılı kutlu olsun

Başkan Sezer: Cumhuriyet'in 103. yılı kutlu olsun

Binlerce kişinin borcu silinecek

Binlerce kişinin borcu silinecek

Dilovası’nda MHP’liler sık sık gençlerle bir araya gelecek

Dilovası’nda MHP’liler sık sık gençlerle bir araya gelecek

Başkan Gökçe’den Cumhuriyet mesajı: Gelecek nesillere taşıyacağız

Başkan Gökçe’den Cumhuriyet mesajı: Gelecek nesillere taşıyacağız

İzmit’te Kent Lokantaları ve Halk Et noktaları 1 gün süreyle kapalı

İzmit’te Kent Lokantaları ve Halk Et noktaları 1 gün süreyle kapalı

Akça Koca’ya saygısızlık!

Akça Koca’ya saygısızlık!

Saray'dan emeklilerle ilgili yeni açıklama

Saray'dan emeklilerle ilgili yeni açıklama

Akçaova Grup Yolu da yenileniyor

Akçaova Grup Yolu da yenileniyor

Başkan Söğüt’ten Cumhuriyet mesajı

Başkan Söğüt’ten Cumhuriyet mesajı