Erdoğan'ın gel gel politikası! 3 vekil daha
Siyaset, 15 Mayıs 2025 22:35Ankara kulislerine göre; ilerleyen dönemde en az üç vekilin daha diğer partilerden istifa edip, AKP'ye katılacağı iddia edildi.
AKP’nin milletvekili transferi için yürüttüğü çalışmalara yeni bir kulis bilgisi paylaşıldı. Halk TV’de yer alan bilgiye göre, süreç tamamlandığında Erdoğan’a sadece “Bir vekil daha katılmaya ikna oldu” bilgisi veriliyor iddiasında bulunuldu.
ÜÇ İSİM KULİSLERDE KONUŞULUYOR
Geçtiğimiz yerel seçimlerde 22 yıllık iktidarlığını kaybeden AKP’de yeni milletvekili transferleri için çalışmalar hız kazandı. Halk TV’nin gerçekleştirdiği habere göre AKP yeni yasama yılında gündeme getirilmesi beklenen anayasa öncesi vekil sayısını 280’e yaklaştırmayı ve referandumsuz kabul için yalnızca 120 civarı kişiye ihtiyaç duruma gelmeyi hedeflediği aktarıldı. Kulislerde ilerleyen dönemde en az üç ismin daha katılımının beklendiği konuşulduğu belirtildi.
“BİZDEN HABER BEKLEYİN, HABERDEN SONRA İSTİFANIZI AÇIKLAYIN”
Parti içi kaynaklara göre, bu süreç AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi ve talimatları doğrultusunda belirleniyor. Süreç tamamlandığında Erdoğan’a sadece “Bir vekil daha katılmaya ikna oldu” bilgisi aktarılıyor. Katılım için ikna edilen milletvekiline “Bizden haber bekleyin, haberden sonra istifanızı açıklayın” ifadeleri kullanıldığı öne sürüldü. AKP’nin grup toplantılarına veya AKP açısından önemli günlere bu açıklamaların geldiği söyleniyor.
SELVİ “GEL GEL” POLİTİKASI OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİ
AKP’nin kendisinin belirlediği bir takvim doğrultusunda özellikle Gelecek Partisi’nden transferlerinin devam edeceği aktarılıyor. Ayrıca bağımsız milletvekillerinden de bir ismin katılımı için çalışmaları sürüyor. Katılan isimlerin MKYK listesine dahil edilmesi Erdoğan'ın transferlere verdiği önemin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Saray’ın kalemi Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın bu hamlesini "gel gel" politikası olarak nitelendirerek, diğer partilerden milletvekillerine açık kapı mesajı verildiğini belirtmişti.
Siyaset, 15 Mayıs 2025 22:35
Yorumlar (0)
Emine Erdoğan Kocaeli Büyükşehir’i tebrik etti
Bürotime Ofistek Mağazası Gebze’de de şube açtı
Bahçede buluştular
MHP Derince’de üye olan olana!
Sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak
Akaryakıtta dev indirim!
KOTO Başkanı Bulut İzmir’deki o zirveye katıldı
CHP'nin oyu yüzde 27 birden düştü
Vatandaş borç ve icra batağına sürüklendi
Gölcük’ün nabzı bu uygulamada atıyor!
Büyükakın’dan öğrencilere: Bu kentte bir zorluk yaşarsanız bize gelin
O noktada otoyola giriş ve çıkışlar trafiğe kapatılacak
Suriyeliler gidecek diyerek milleti yıllarca oyaladılar
Millete söven müteahhit Türk işçileri kovdu!
Kartepe metro çalışması nedeniyle toz duman!
Kızların yükseköğretime katılım oranı erkekleri geçti
Yağlı güreşler nefesleri kesti! İşte dereceye giren pehlivanlar
Kocaeli’de çok tanınan o isimle ilgili üzücü haber
Bu kötülüğü bitireceğiz
Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Kocaeli’de süt otu tohumu hasadına başlandı
Kocaeli’de tarihi bir birlikteliğe imza attık
Mutlak butlan kararı hükümetin ayıbıdır!
MHP'liler Kocaeli’de Emengen ile yeni bir sayfa açtı!
İcazetlerini aldılar hafız oldular
Gelin de isyan etmeyin! Bir günde 5 kadın öldürüldü
Bu milletin 5 bin yılda elde ettiği en büyük kazanım Cumhuriyettir
Asansör ve yürüyen merdivenler kamera sistemi ile takip ediliyor
Paketli gıda az daha bir çocuğu öldürüyordu
Çayırova’daki o cadde estetik görünüme kavuşacak
İzmit’te binlerce kişi milli maç organizasyonunda buluştu
Öğretmenleri de yürütmediler! Polis ablukaya aldı
30 bin maaş alıp 20 bini kiraya gidince nasıl geçinilir?
Başkan Ömeroğlu, TOKİ konutlarında vatandaşların sorularını yanıtladı
Tahir Büyükakın sürekli İzmit Belediyesi’ne sataşıyor
Kartepe’de bu alan çöplükten kurtarılıp halka açılsın!
Kocaeli’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrı
Kalp dostu 5 mucizevi besin
İşte 2026-2027 eğitim öğretim yılının tüm detayları
