banner449

banner447

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bozdurmayın kaybedersiniz!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın yatırımcılarına kritik bir uyarıda bulundu. 

27 Mayıs 2024 20:03
Bozdurmayın kaybedersiniz!

Milyonlarca yatırımcı, elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını inceliyor ve bunlar arasında en güvenli görülenlerden biri altın.

Ancak son dönemde altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, yatırımcıları endişelendirdi. ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer ile birlikte altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, önemli uyarılarda bulundu.

İsrail ve İran gerilimi ile birlikte ons altın, rekor bir yükselişle 2.400 dolar seviyesini aşmıştı. Ancak gerilimin azalmasıyla birlikte altın fiyatları düşmeye başladı. Bu dalgalanma, yatırımcılar tarafından hissedilir derecede arttı ve son 4 günde önemli bir düşüş yaşandı.

21 Mayıs’ta 2.420 dolar olan ons altın, anlık olarak 2.347 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu düşüşün sebebi olarak FED'in faiz oranlarını 2024 yılında düşürmemesi gösteriliyor.

Altın piyasasındaki bu oynaklık, yastık altı altını olanları heyecanlandırdı ve altının geleceği merak konusu oldu.

Selçuk Geçer, programda konuk ettiği ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer ile altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

SAKIN BOZMAYIN

Geçer, "2.400 dolardan aşağı gider dedik ve gitti. Şaka değil" şeklinde konuşurken, İçer de kritik bir uyarıda bulundu. İçer, “Merkez Bankaları altın almıyor. Bir süre altın alım hızlarını yavaşlattılar. 2.300 dolarda oyalanıyor. Biraz geri çekilse, buralarda vakit kaybetse sizi de üzmüyorsa 'bozmayın' demiştik” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.