BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sanat Atölyesi kursiyerlerinden sanata yolculuk 

Gölcük Değirmendere'de çini sanatı üzerine faaliyet gösteren ve büyük bir ilgi gören Esra Durmuş Sanat Atölyesi kursiyerleri, Sanata yolculuk yaptı. 

19 Nisan 2024 13:59
Sanat Atölyesi kursiyerlerinden sanata yolculuk 

Çini Sanatının merkezi olan İznik'te 50 yıldır çamura şekil veren ve sanatın önde gelen isimlerinden Kadir Yılmaz'dan uygulamalı eğitim alan kursiyerler, Çini Sanatının inceliklerini ve tarihini yakından incelemiş oldular.

Esra Durmuş Sanat Atölyesi kurucusu ve öğretmeni, aynı zamanda İznikli olan Esra Durmuş rehberliğinde çini tarihine yolculuk yapan kursiyerler, dünya tarihi açısından önemli bir yapı olan Ayasofya Camisini, Bithynia döneminde inşa edilmeye başlanan Surları, Yeşil Cami ve çini fırınlarını ziyaret ettiler.

Kursiyerlerin düzenlemiş oldukları geziye davet edilen Öğretmen Esra Durmuş, medeniyetlere başkentlik yapmış ve çininin başkenti olan İznik'te kursiyerlerini bilgilendirerek " Bu muhteşem sanat usta ellerde hayat buluyor. Bu sanatın öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyorum. 14. Ve 15. yüzyıllarda birçok cami ve sarayların bezenmesinde kullanılan çini, yapıların ihtişamını artırmıştır " şeklinde açıklama yaptı. 

Ayrıca Durmuş ; İznik çinilerinde en çok kullanılan hatai, haliç işi, narlı desen, minyatürler, İznik kuşu, gül, karanfil motifleri hakkında bilgiler verdi. İznik'te çini hammadde bisküvi alışverişi de yapan ekip çini tarihine yaptıkları yolculuğu tamamlayarak, öğretmenleri Esra Durmuş'a teşekkür ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice Alkan 2024-04-19 11:35:49

İznik'in tarihini Esra Durmuş hocamızın rehberliği sayesinde çok güzel bir gezi yaparak öğrendik. Teşekkür ederiz Esra Hocam ❤️