banner430

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Peygamberlikten sonraki en yüce makam şehitliktir

Şehitler Haftası dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesini ziyaret eden Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, “Milletimiz için şehitlik peygamberlikten sonra gelen en yüce makamdır. Bu millet ülkesi ve bağımsızlığı için canını feda etmekten çekinmez” dedi. 

18 Nisan 2024 00:55
Peygamberlikten sonraki en yüce makam şehitliktir

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetimi, önceki gün özel bir çalışmaya imza attı. Vakıf Başkanı Ahmet Önal ile beraberindeki vakıf temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı ve yönetimini ziyaret etti. Şehitler Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyarette bulundu.

“MİLLETİMİZ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN CANINI VERMEKTEN ÇEKİNMİZ”

Buluşmada konuşan Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Türk milletinin vatanı için gösterdiği fedakârlıklara ve şehitlik anlayışına vurgu yaptı. Önal, “Tarih boyunca milletimiz, bağımsızlığı ve inandığı değerler için vatanı uğruna her türlü fedakarlıklar yapmaktan, canını vermekten çekinmemiştir. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ inancıyla hareket eden milletimiz, istikbalimizi tehdit eden her türlü saldırıya karşı vatanını savunmuştur

.

“ŞEHİTLERİMİZE MİNNET BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ”

Aziz milletimiz tarih boyunca bu uğurda şehadet şerbeti içerek sayısız kahramanlık destanına imza atmış, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tarih boyunca en zor şartlarda dahi ortaya koymuş, vatanseverliğiyle gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır. Asırlardır süren mücadelemizde yurdumuzu canı pahasına koruyan, mukaddes topraklarımız ve al bayrağımız uğruna canını seve seve feda eden, vatan ve millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz.

ŞEHİTLER HAFTASINI KUTLADI

Bugün bizlere düşen görev, onların hatırasını yad etmek ve bize emanet ettikleri vatanımızı canımız pahasına korumaktır. Bu düşüncelerle, 14-20 Nisan Şehitler Haftası’nda başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Önal açıklamasının sonunda ise Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı ve yönetimine de ev sahiplikleri dolayısıyla teşekkür etti.

ARLI DA TEŞEKKÜR ETTİ

Konukları ile yakından ilgilenen derneğin şube başkanı Şaban Arlı ise “Erzurumlular vatansever insanlardır. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Yakın alakanız ve bu özel haftadaki ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.