BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vergi borcuna af mı geliyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçlarına af geleceğini açıklayarak milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. 

14 Mart 2024 18:51
Vergi borcuna af mı geliyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçlarına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Erdursun, milyonları ilgilendiren vergi affının geleceğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçlarında 'af' çıkacağını iddia etti.

Erdursun, "2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum" diyerek milyonlarca vergi olan vatandaşı heyecanlandırdı. Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili detayları açıkladı.

VERGİ BORCUNUN BİR KISMI SİLİNECEK

Erdursun paylaşımında, "Son olarak 7440 sayılı ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'' 31.12.2022 tarihine kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma gelmişti! (halk dilinde af ancak bu bir af değildir, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür)” ifadelerini kullandı.

YAPILANDIRMA YASASI

2024'de tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacaktır diyen Erdursun, “2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergideki gecikme faiz oranı aylık %3,5'e kadar yükselmiş durumda.

Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları hızla büyüyor, banka hesapları bloke ediliyor ve evi-arabası olanların başvurduğu E-haciz işlemleri artıyor” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışları artarken, yeni işletme açma oranları düşüş gösteriyor diyen Erdursun, “Ticaret yapmak ve işletmeyi sürdürmek giderek zorlaşıyor. Bu nedenle mali konularda dikkatli olunması önem arz ediyor. Yakın gelecekte vergi düzenlemelerinde değişiklik olabileceğini göz önünde bulundurarak, mali durumları düzenli olarak takip etmek önemli olacaktır” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.