BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emekliye seyyanen zam

Türkiye'de EYT'lilerinde emekli olmasıyla birlikte sayıları 15 milyonu aşan emeklilerin zam beklentileri devam ediyor. 

19 Ağustos 2023 11:20
Emekliye seyyanen zam


Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zam bekleyen emekliler ilgili dikkat çeken paylaşımda bulundu. Erdursun memura yapılan seyyanen zammın emeklilere yansıtılabileceğini söyledi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmiş ve beklentileri karşılamamıştı. Temmuz ayında yapılan zamdan memnun olmayan emekliler ücretlerinde iyileştirme yapılmasını talep ediyor.

Emeklilerin beklentileri arasında Seyyanen zam, prim maaş dengesizliğinin giderilmesi ve en düşük emekli maaşının iyileştirilmesi bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da bir emekliyle yaptığı sohbette "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" sözlerini kullandı.

Bakan Işıkhan'ın bu sözlerin ardından gözler Meclis'in açılacağı 8 Ekim tarihine çevrildi.

MEMURA VERİLEN SEYYANEN ZAM TÜM EMEKLİLERE YANSITILABİLİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medyada yaptığı paylaşımda zamla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Erdursun'a göre en düşük maaşı beklentisi 10 bin TL olacak.

Ekim'de en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanırsa bu ücret enflasyon ortamında düşük kalabileceğini belirten SGK Uzmanı Erdursun, memura verilen 8.077 TL seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması yönünde beklentisi olduğunu belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.