BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te çifte bayram coşkusu!

İzmit Belediyesi 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinde kurtuluşunun 102’nci yılı ve Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle İzmitlileri bir araya getirdi. Başkan Hürriyet, “Aslında konserler, kutlamalar hepsi birer bahanedir. Önemli olan halkımızla dayanışmadır, kentlilik bilincidir, yan yana olabilmektir” dedi 

29 Haziran 2023 08:05
İzmit’te çifte bayram coşkusu!

İzmit Belediyesi milli ve dini bayramları ruhuna uygun olarak kutlamaya; vatandaşları bayramlarda bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda aynı güne denk gelen İzmit’in düşman işgalinde kurtuluşunun 102’nci yılı ve Kurban Bayramı ile İzmit’te çifte bayram coşkusu yaşandı. Gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle bayramın tadını çıkaran İzmitliler akşam halk bayramlaşması ve Yüksek Sadakat konserinde bir araya geldi. 

YOĞUN KATILIM

Halk bayramlaşması ve konsere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP Kocaeli İl Başkanvekili Nazım Gençtürk, İyi Parti Kocaeli İl Başkanvekili Kaan Dilmen, CHP İzmit İlçe Başkanvekili Olgu Denizoğlu, Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanvekili İbrahim Şener, önceki dönem belediye başkanı Fikret Toker, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, KYÖD Başkanı Uğur Saral, İKM Başkanı Murat Öztürk, Rumeli Türkleri Derneği eski Başkanı Abdurrahman Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HÜRRİYET, “ÇİFTE BAYRAM COŞKUSU”

İzmitlilerin bayramını kutlayan Başkan Hürriyet, “Sevgili İzmitliler bugün çifte bayram ve çifte coşku yaşıyoruz. Hem mübarek Kurban Bayramımızın ilk günü hem de güzel İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü. Tam 102 yıl önce, 28 Haziran 1921'de, İzmit halkı ve kahramanlarımız, Yunan ve İngiliz zulmüne karşı direnerek bu güzel kentimizde destan yazdı. O gün düşmanlarımıza Anadolu'nun işgal edilemeyeceğini en net şekilde gösterdi. Esareti hiçbir zaman kabul etmeyen bir millet olduğumuzu 102 yıl önce İzmit'ten tüm dünyaya bir kez daha haykırdık. 

“ÖNEMLİ OLAN YAN YANA OLABİLMEK”

Büyük bir azimle ve yüreklerindeki vatan sevgisiyle; Yahya Kaptan'lar, Kara Fatma'lar, Tercüman Ahmet'ler, İpsiz Recep'ler, Gebeşoğlu Mehmet'ler ve adını bilmediğimiz nice kahramanlar, vatan topraklarını korumak için canlarını ortaya koydular ve bize bu güzel vatanı emanet ettiler. Geçmişi bilmek lazım. Geçmişi bilmezsek geleceğe vizyon koyamayız. İzmit’te gencinden yaşlısına bu kentin verdiği mücadeleyi bilsin diyedir bizim mücadelemiz. Aslında konserler, kutlamalar hepsi birer bahanedir. Önemli olan halkımızla dayanışmadır, kentlilik bilincidir, yan yana olabilmektir. Yaşadığımız kentin kurtuluş tarihini bilmek çok önemli. 

“ANILARIMIZI UNUTMUYORUZ”

Başta bu mücadelenin önderi, ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını sizlerin huzurunda bir kez daha saygıyla, minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Bugün aynı zamanda; tüm Türkiye’ye örnek olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği Cumhuriyet Kadını, İzmit Belediye Başkanı merhum Leyla Atakan ve arkadaşlarının temelini attığı, yapamazsın demelerine rağmen 43 günde bitirdiği Kocaeli Fuarı’nın da kuruluşunun 54. yılı. Keşke bu etkinlikleri o güzel hatıraların olduğu Kocaeli Fuarında yapsaydık ama yerinde yeller esiyor. Ama anılarımızı unutmuyoruz. Bu kentte emeği geçen bütün belediye başkanlarımız, bütün yöneticilerimiz hepsinden Allah razı olsun. 

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

İşte Leyla Atakan gibi; bizlere miras kalan bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. İzmitliler olarak; birlik ve beraberlik içinde, daha da güçlenerek, kentimizi daha da ileriye taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu güzel memleketin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı, Kurban Bayramımız ve Kocaeli Fuarının kuruluşunun 54. Yıl dönümü hepimize, tüm İzmitlilere kutlu olsun” dedi. 

GENÇTÜRK, “NİCE BAYRAMLARDA BULUŞMAK ÜZERE”

CHP Kocaeli İl Başkanvekili Nazım Gençtürk, “Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün başkanımla birlikte şehitlik ziyaretindeydik. 102 yıl önce şehrimizin bağımsızlık mücadelesinde can veren atalarımızı kabirleri başında andık. Bir kez daha buradan kendilerine şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak Yahya Kaptan’ların Kara Fatma’ların torunları olarak bu emanete ölene kadar sahip çıkacağız. Sayın başkanıma bugünü unutturmadığı, tarihimize sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Asıl bayram iyiliğin kötülüğe, dürüstlüğün sahtekârlığa kurban edilmediği bayramlardır. Kimsenin dini, dili, ırkı, mezhebi yüzünden siyasete kurban edilmediği bayramlarda buluşmak üzere” dedi.

PROTOKOL, VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

İyi Parti Kocaeli İl Başkanvekili Kaan Dilmen, “Bu güzel günle bizlere tarihi unutturmadığı için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmit’in kurtuluşunun ve Kurban Bayramının heyecanını ve sevincini birlikte yaşıyoruz. Hepinizin bayramını kutluyorum” dedi. Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Bugün Kurban Bayramı. Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum. Ayrıca İzmit’imizin kurtuluşunun 102’ci yıl dönümü. Atalarımızı yad etmemizi sağlayan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.