BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Altının seyri ne olacak?

Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 1019 TL seviyesine çıktı. "Gram altın ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren uzmanlar, yıl sonunu işaret etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gram altının 1350 seviyelerine kadar yükselerek yıl sonu itibariyle 1500 seviyesine kadar yükseleceğini iddia etti. 

30 Temmuz 2022 20:25
Altının seyri ne olacak?

Gram altındaki yükseliş yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Uzmanlar 2022 yılının sonu için altın fiyatları konusunda bazı tahminler yapmaya devam ediyor. Gram altın, ons ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak yükselişe geçmeye başladı.

Analistler, ABD’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin altına olan talebi desteklediğini ifade etti.

Fed'in faizi ikinci kez 75 baz puan artırdığı Temmuz ayı FOMC toplantısı sonrası konuşan Fed Başkanı Powell'ın korkulduğu kadar şahin mesajlar vermemesi ABD dolarını zayıflatırken altına destek vermiş oldu.

Powell'in faiz artırımlarının bir noktada yavaşlayacağı yönündeki iddialarının yatırımcıların risk iştahını yeniden kabartması ile birlikte ABD doları gerilerken spot altın fiyatı bu sabah 1770 dolara kadar yükseldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, NTV'de katıldığı canlı yayında ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800-1.950 dolar bandında hareket edeceğini ifade etti.

İlerleyen zamanlarda onsun 1.950 doların üzerine çıkacağını belirten Yıldırımtürk, sene sonuna doğru ise ons altının 2 bin 50 dolar olacağı tahmin edildi.

Enflasyondaki yükseliş ve jeopolitik gerginlikler nedeniyle altın fiyatlarındaki yükselişin sürdürdüğünü belirten Yıldırımtürk, 985 liraya gerileyen gram altın fiyatlarının bugün itibariyle 1019 liraya yükseldiği ortaya çıktı.

Yıldırımtürk, önümüzdeki dönemlerde gram altının 1350 seviyelerine kadar yükselerek yıl sonu itibariyle 1500 seviyesine kadar yükseleceğini öngördüğünü açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.