BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediye başkanın Balkan çıkartması

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in gerçekleştirdiği ve ilimizdeki 14 Balkan derneğini ata topraklarıyla buluşturan gezi üç gün sürdü.  

29 Temmuz 2022 09:50
İzmit Belediye başkanın Balkan çıkartması

Geziye İzmit Belediye başkan yardımcısı Yaşar Kardaş, Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, İzmit Kent Konseyi Esnaf masası koordinatörü Eray Bodur, Kocaeli Balkan Göçmenleri dernek Başkanı İlhan Toploğlu,  Bamder başkanı Raşit İlhan, Gebze Balgöç başkanı Hüseyin Aksu, Tüm balkan Dernek Başkan Yardımcısı Cavidan Öztürk, Kocaeli Pomak derneği Başkanı Orhan Eren, İzmit Sahne koordinatörü Enis Üstüntaş, çeşitli dernek temsilci ve üyeleri katıldı.  Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’yı kapsayan Balkan turunda İzmit heyeti Yunanistan’da önemli ziyaretler ve görüşmelerle başladığı turda Dr. Sadık Ahmet ’in vefatının 27’nci yılında dernek yöneticileri ile birlikte kabri başında düzenlenen anma törenine katıldılar. Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan’a konuk olan heyet daha sonra İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile görüştü. 

DR. SADIK AHMET KABRİ BAŞINDA ANILDI 

Dr. Sadık Ahmet 'in vefatının 27'nci yılında dernek yöneticileri ile birlikte kabri başında düzenlenen anma törenine katılan ekip, daha sonrasında bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile bir araya gelen kafile Yunanistan’da son ziyaretini Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ile görüştü.  Ziyaretleri yapan Türk ekibi azınlık soydaşlara moral oldu. 


ATA’NIN DOĞDUĞU EV ZİYARET EDİLDİ

Selanik’e geçen heyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi de ziyaret edip Manastır’a geçti. Gazi Mustafa Kemal’in okuduğu Askeri idadisi (lise) ziyaret edilerek anı defteri imzalandı. Ohri’de konaklayan İzmit heyeti Makedonya Ohri Belediye Başkanı Kiril Pecakov'u ziyaret ettikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Üsküp  Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök'ü ve Eski Makedonya Dış yatırımlar bakanın Dr. Elvin Hasan’ı da ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

BULGARİSTAN’DA SICAK KARŞILAMA

Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit heyeti temaslarına Bulgaristan’da son verdi. Bulgaristan ziyaretleri çerçevesinde Büyükelçi Aylin Sekizkök ziyaretlerinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, Başkan Hürriyet ziyaret ettiği Balkanlardaki tüm Belediye başkan ve Büyükelçilere İzmit'in meşhur lezzeti pişmaniye ikram etti. Heyet Kırcaali belediye başkanı Hasan Azis ve Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu yer olan Mestanlı Belediye başkanı İlknur Kazım’ın misafiri olduktan sonra ilimize döndüler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.