BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi, Balkan derneklerini ata topraklarıyla buluşturuyor

İzmit Belediyesi, düzenleyeceği gezi ile Kocaeli’nde bulunan 14 Balkan derneğini ata topraklarıyla buluşturacak. Bu gece kara yoluyla seyahate başlayacak ekip Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’da resmi kurum ve kuruluşlarla da iş birliği ve projeler için görüşmeler gerçekleştirecek  

24 Temmuz 2022 08:40
İzmit Belediyesi, Balkan derneklerini ata topraklarıyla buluşturuyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geride bıraktığımız dönemde ilimizdeki 14 Balkan derneği ile yapılan protokol kapsamında Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’nın yer aldığı bir gezi düzenliyor. Bu akşam saat 23.00’te Yunanistan’a doğru yola çıkacak olan 14 Balkan derneğinin temsilcisinden oluşan kafile, üç gece dört gün boyunca ata topraklarını görme ve burada bulunan resmi kurum ve kuruluşlarla bir araya gelme fırsatı yakalayacak. 

ATATÜRK’ÜN EVİNE ZİYARET

Başkan Hürriyet’in de yer alacağı ve üç ülkede dokuz şehri gezecek olan kafile, yarın merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 27’nci yılı sebebiyle Gümülcine’de kabri başında Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin ev sahipliğindeki anma törenine katılacak. 25 Temmuz Pazartesi günü Selanik’e geçecek olan ekip burada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evini ziyaret edecek.

ÜÇ ÜLKEDE DOKUZ ŞEHRİ ZİYARET EDECEKLER

Heyet daha sonra İzmit Belediyesinin devam eden projesi Çukurbağ Kazı Alanı ile benzer özellikleri içerisinde barındıran Arkeopark’ta incelemelerde bulunacak. İlk iki gün Gümülcine, İskeçe ve Selanik’i tamamlayacak olan kafile sırasıyla Ohri, Üsküp, Sofya, Plovdiv, Kırcaali ve Mestanlı şehirlerini gezecek. Mestanlı ile turu tamamlayacak olan kafile ardından İzmit’e dönüş için yola çıkacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.