BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Asgari ücretli bir kez daha enflasyona ezdirilmiştir

Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan Demokrat Parti MKK Üyesi Murat Yusuf Arıkan asgari ücretli bir kez daha enflasyona ezdirilmiştir dedi. 

04 Temmuz 2022 10:58
Asgari ücretli bir kez daha enflasyona ezdirilmiştir

Demokrat Parti MKK Üyesi Murat Yusuf Arıkan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 

Asgari ücret adından da anlaşılacağı üzere başlangıç, yani giriş ücretidir. Ancak ülkemizde asgari ücret öyle bir noktaya getirildi ki başlangıç olmaktan çıkıp, hayatını idame etme ücreti oldu. 

Tabi cümlelerde bu telaffuzu kolayca yapabiliyoruz. Bu ücretle geçinmeye çalışan vatandaşın halinden anlayan bir iktidar ve mensupları yok ne yazık ki.

Rakamsal olarak tarihin en yüksek zammını yaptık beyanı veriyorlar fakat engellenemeyen enflasyon ile beraber daha zam verilmeden kurdukları adaletsiz sistem nedeni ile para ceplere girmeden dolaylı yoldan fazlasıyla geri alınıyor.

Vatandaş açlığa mahkum ediliyor. TUİK rakamlarına göre yüzde 90 gıda enflasyonu olan bir ülkede yüzde 30 asgari ücret artısı kimi tatmin etmiştir? Hiç kimseyi tatmin etmedi tabi ki. Dört kişilik bir ailenin haziran ayı itibariyle asgari gıda ihtiyacı 6331 TL’dir.

Ülkemizde gelinen noktada çiftçi, esnaf, işçi ezilmeye devam ediyor. Artık gündem yoksulluk sınırı değil, açlık sınırı oldu ülkemizde. Yani açlık sınırı altında milyonlar çalışmaya mahkum ediliyor.

2021 yılı sonunda asgari ücrete yeterince zam yapilacağı, 6 ay sonra enflasyonun düşeceğini toplumun her kesiminin rahat edeceğini hatta bir uyanıp uyansak her şeyin güzelleşeceğini,gözlerindeki ışıltıyı bile anlattı iktidar mensupları

Ancak artık insanları uyutamayacaklarını, kendi gözlerinin boş boş bakıp bir anlam ifade etmediğini ve milyonların gözüne baka baka yalan söylememeleri gerektiği gerçeğini anlayamadılar. 

Bunu anlamadıkları gibi söylemlerinin aksine tüm fiyatların katlanarak arttığını anladıkları konusunda da verdikleri artış oranlarından da anlaşılacağı üzere samimi ve içten değiller.

Enflasyon karşısındaki kayıp 1500 TL, artış 1247 TL sadece mayıs ayı enflasyonunu bile karşılamamaktadır. Övünerek anlattıkları fakat bir türlü vatandaşımıza yansıtmadıkları milli gelirden aldığımız pay bile yüzde 33’lerden yüzde 30 seviyelerine gerilemiştir. 

Bu oran yüzde 60 seviyelerindeydi. Vergi de adalet olmadan gelirde adalet olmaz. Olmuyor yönetemiyorsunuz ve gideceksiniz beyler! Bu halk sizi ilk seçimde gönderecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.