BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince’de 100 yıllık ağaçlar bir gecede katledildi

Derince’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi yanındaki bulunan park içerisindeki 14 tane 100 yıllık çınar ağaçları gece yarısı kesildi. Bu ağaç katliamına ilişkin sorulara belediye dair neredeyse tüm kurumlar haberimiz yok yanıtını verdi. Vatandaşlar soruyor; Derince’nin sahibi yok mu? İsteyen herkes kafasına göre mi takılıyor Derince’de?  

12 Kasım 2021 15:42
Derince’de 100 yıllık ağaçlar bir gecede katledildi

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın ağaç katliamıyla ilgili yazılı açıklamasın içeriği şöyle: 
Derince’mizin güzellikleri bir bir yok edilmektedir. Derince Deniz mahallesinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi yanında bulunan parktaki yüz yıllık çınar ağaçları bir gece ansızın kesilerek yok edildi. 

Derince DDY Derince istasyonu yanındaki Zübeyde Hanım Kültür merkezi yanındaki parkta bulunan 14 tane yüz yıllık çınar ağaçları dün gece kimsenin haberi olmadan kesilmiş. Konuyla alakalı yapmış olduğumuz araştırmalarda Gar müdürlüğü bizim haberimiz yok, Derince Belediyesi bizim haberimiz yok, Orman işletme müdürlüğü bizlerinde haberi yok diyerek olay yerine gelen belediye ve orman işletme müdürlüğü yetkilileri olay hakkında tutanak tutarak gerekli kanunu işlemlerin başlatılacağını vurguladılar.

Deniz mahallesi muhtarı ile de bir görüşme yaparak konu hakkında bilgi aldım. Muhtar da ağaçların kesilmesinden haberleri olmadığını gece yarısı kesildiğini dile getirdi. Buradaki ağaçların manevi değeri var. O ağaçlar bu park alanında yüz yıllardır vardı.

Bir gece yarısı Orman işletmesinin belediyenin muhtarın mahalle halkının haberi olmadan kesilmesi burada bir rant olasılığının olması mı? Gündemde yoksa demir yolundaki bakım çalışmalarını ve üst geçit çalışmasının yapılmasını üstlenen taşeron firma mı bu yüz yıllık ağaçları kesmiştir? Ormanlarımız ağaçlarımız bir bir kesilerek doğal varlıklarımız yok ediliyor. Bu ağaçları kesenler yeşil ve doğa cinayeti işlemektedirler. Bizler bu katliama sessiz kalmayacağız, sorumluların ortaya çıkarılması ve hesap sorulmasını istiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.