banner430

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Babacan'dan Erdoğan'a öneri

Gece yarısı Merkez Bankası’ndaki görevden almalara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından tepki göstererek Erdoğan'a öneride bulundu. 

14 Ekim 2021 07:19
Babacan'dan Erdoğan'a öneri

Dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Merkez Bankası’nda görev değişikliği yapıldı. Alınan kararla TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın 2 başkan yardımcısı ile Para Politikası Kurulu'ndaki bürokratın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Babacan, “Bağımsız olması gereken bir kurum, tek bir kişinin elinde oyuncak oldu.

Önerimi tekrar ediyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın getir götürle. Varlık Fonu’nda yaptığınız gibi, Merkez Bankası Başkanlığı’na da kendinizi atayın. Gece yarısı kararlarıyla ülkeye zarar vermeye son verin." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.