BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince’de CHP’liler aşure dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Derince ilçe örgütü, kent meydanında aşure etkinliği gerçekleştirdi.  

28 Ağustos 2021 15:10
Derince’de CHP’liler aşure dağıttı

Derincelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe çok sayıda partilide katılım sağladı. Programın açılışında derince ilçe başkanı Birkan Koçak şu cümleleri kullandı:

’Aşure bir ve beraber olmanın yanında bir kazanda kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıklarını koruyarak senden olmayana özünden verebilmeyi ve asıl zenginliğin bu olduğunu bize gösteren ve öğreten bir semboldür. Bizim toplumumuz sevinçlerinde olduğu gibi hüzünlerinde de birleşmeyi bilir.

Muharrem ayında alevi canlarımız Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gün adına matem oruçlarını tuttular. Bugün biz de onların yasını ve acılarını paylaşıp bize kattıkları değerler adına şükran duyuyoruz. Hünkar Hacı Nektaş-ı Veli’nin dediği gibi yolumuz; ilim, irfan ve insanlık yoludur. Birlik beraberliğimiz daim olsun. Lokmalarımız Allah katında kabul olsun. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.