BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfez Kent Konseyi geleceğe nefes oldu!

Hatay’a adeta bir çıkarma yapan Körfez Kent Konseyi yönetimi, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek, düzenlenen kampanya kapsamında toplanan fidanları teslim etti. Ayrıca kasım ayında İskenderun’a kapsamı genişletilmiş bir ziyaret daha planlanıyor 

20 Ağustos 2021 11:24
Körfez Kent Konseyi geleceğe nefes oldu!

Nazmi Akın başkanlığındaki Körfez Kent Konseyi, Hatay’a çok özel bir ziyarette bulundu. Konsey Başkanı Akın, Genel Sekreter Aslı Kuş ve beraberlerindeki konsey yönetimi, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğünü ziyareti sırasında bölgede yaşanan ve güney sahillerinde çok büyük bir alanda etkili olan orman yangınları ile ilgili yardım konusu ele alındı.

FİDAN BAĞIŞI YAPTILAR

Körfez Kent Konseyi heyeti, yangınlar sebebiyle kaybolan ağaçlar ve yeşil alanın yeniden kazanılması amacı ile düzenlenen “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında destek vererek fidan bağışında bulundu. Temin edilen yüzlerce fidan, İşletme Müdürü Rıdvan Aksu ve İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaya’nın bulunduğu ziyarette yetkililere teslim edildi.

TOSYALI İLE BULUŞTULAR

Ayrıca sağlanan bu büyük destek sebebiyle Orman İşletme Müdürü Aksu tarafından konsey adına hazırlanan sertifika da Başkan Nazmi Akın’a takdim edildi. Körfez heyetinin Hatay İskenderun’daki programı bununla sınırlı değildi. Başkan Akın ve beraberindekiler, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın konuğu olarak ilçeyi gezdiler.

HATAY’I TURLADILAR

Konsey yöneticileri, ilk olarak makamında bir araya geldikleri ev sahibi Başkan Fatih Tosyalı’yı Körfez Kent Konseyi’nin fahri üyesi oldu. Bu arada Hatay Kent Konseyi de Körfez heyetini Hatay Gastronomi Evi’nde ağırladı. Hatay’a özgü lezzetler konusunda Expo 2021’in Hatay’da yapılması planlandı. Antakya ve İskenderun’daki iki farklı alanda “Medeniyetler Bahçesi” teması ile gerçekleştirilmesi beklenen Expo 2021 Hatay’ın organizasyon tarihi, Covid-19 salgını dolayısıyla ertelenmişti.

YENİ PROGRAM KASIMDA

Öte yandan kasım ayında Gastronomi Şehri Hatay’a yine büyük ve geniş katılımlı bir program düzenlenmesi planlanıyor. Bununla ilgili olarak da Körfez Kent Konseyi, Hatay Kent Konseyi ve İskenderun Belediyesi’nin ortak bir çalışma yapacağı bildirildi. Körfez Belediyesi’nin de ekip düzeyinde katılması beklenen programa geniş katılımın olması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.