BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kandıra’dan Kastamonu’ya iki yardım tırı gönderildi

Kandıra Belediyesi, Ziraat Odası ve Kandıra çiftçisi Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere içinde gıda, tekstil, temizlik ürünleri dolu iki yardım tırını afet bölgesine gönderdi. 

17 Ağustos 2021 04:01
Kandıra’dan Kastamonu’ya iki yardım tırı gönderildi

Yoğun yağış sonrası afet bölgesi ilan edilen Kastamonu’ya Kandıra’dan iki tır dolusu yardım gönderildi. Kandıra Belediyesi yoğun yağış sonrası afet bölgesi ilan edilen Kastamonu’daki mağdur vatandaşlar için 1248 koli 5 lt’lik Çene Suyu dolu tırı bölgeye gönderdi. Kandıra Belediyesi, Kandıra Ziraat Odası ve Kandıra çiftçileri tarafından ortaklaşa hazırlanan ve içinde Kandıra köylüsünün el emeği, alın teri ile üretilen biber, patlıcan, domates, karpuz, kavun, fasulye, un, üzüm gibi gıda ürünlerinin yanında bakliyat, un, şeker, çay ve tekstil ürünleri dolu ikinci tır afet bölgesinde Kızılay tarafından dağıtılmak üzere AFAD’ın depolarına gönderildi.

ZAMAN BİRLİK ZAMANI

Önünde ‘’ Zaman birlik zamanı Kandıra Belediyesi yanınızda ve Zaman birlik zamanı, sel felaketinin yaralarını hep birlikte sarıyoruz ‘’ yazılı pankartlar asılan yardım tırları akşam saatlerinde Kastamonu’ya’’ uğurlandı. Tır’ın yüklenmesinde Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, Mancarlar Muhtarı Mehmet Özkul, Lokmanlı Muhtarı İrfan Özer ve Hacımazlı Muhtarı Mustafa Dinç’te hazır bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra olarak sel felaketinde mağdur olan vatandaşların kullanması için ihtiyaç duyulan ve talep edilen malzemeleri bölgeye göndermek için harekete geçtiklerini belirtti.

ÇİFTÇİNİN EL EMEĞİ ALIN TERİ ÜRÜNLER 

İlk olarak bölgeye içme suyu dolu bir yardım tırının Kandıra Belediyesi tarafından gönderildiğini ifade eden Başkan Turan, ‘’ Asıl takdire şayan olan Belediyemiz, Kandıra Ziraat Odamız ve Kandıra çiftçimizin ortaklaşa gönderdiği yardım tırımız bölge insanımızın ne denli vefakar ve yardım sever olduğunu ortaya koymuştur. Çiftçimiz tarlasında, bahçesinde el emeği, alın teri ile ürettiği biber, patlıcan, domates, karpuz, kavun, fasulye gibi ürünleri çuval çuval toplayıp getirdi. Ziraat Odamız ve Belediyemizin de katkıları ile bu gün ikinci tırımızı Kastamonu’ya, Kızılay’ımız aracılığıyla mağdur vatandaşlarımıza gönderdik. Öncelikle bu tırın doldurulmasında emeği geçen tüm çiftçilerimize, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Başta vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, bölge halkımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yaraları sarmaya bir nebze de olsa vesile olur inşallah’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.